21 Temmuz 2009 Salı

degajeme doğru


Davut Güloğlu klip çekimi sırasında yanlışlıkla dansçı kızların kıyafetlerini giydi. Naptınız Davut Bey diyen yönetmene Davut Bey'in cevabı anlamlıydı 'Kopalım Bari'

13 Temmuz 2009 Pazartesi

conguratulations



Ayyşarman'ın Dubai'de dub deneyimlerinden sonra şimdi de çok zekice tasarlanmış bir gazetecilik çalışması. Tesettürle dolaşmak, mini etekle Fatih'te gezmek, haşemayla denize girmek. İşte kendisinin muhteşem kaleminden bir alıntı:

"Görmüyor musunuz bu erkeklerin size neler yaptıklarını! Niye her şeyin en iyisi onların olsun? İtiraz edin, isyan edin, onları tehdit edin, havuzları değiştirin. Bununla da yetinmeyin, bu haşemaları onlara giydirin. Yoksa cinsel perhize gireceğiz deyin. Bu minyatür havuzda haşemalarla, varsın erkekler yüzsün..."

Ayşe Hanım lütfen bu yazı düzüşünün sonunda İran'a gidip kafanızını taşla ezdirdikten sonra neler hissettiğinizi bizlerle paylaşır mısınız?

Hatta sonra da doğu illerini tek tek dolaşıp 'ayyyy namus cinayetine öldürtmeyin kendinizi ayol, cinsel perhize girin' gibi muhteşem önerilerinizle aydınlatın kadınlarımızı.

Tez zamanda senin ve seni okuyan kadınların hepsinin mancınıkla en yakın duvara fırlatılmasını arz ederim.

10 Temmuz 2009 Cuma

Götçü-8 zirvesi



Bu yıl zengin ve götçü ülkelerin götçü liderleri bir kez daha fakir ülkelerin götleri için bir araya geldi.

8 Temmuz 2009 Çarşamba

eziğizbiz



Evladım gibi seviyorum bu bir araya gelmiş iki kelimeyi. İçimdeki emo'nun sesssiz sessiz tekrar ettiği bir söz çünkü. İçten ve çok derinlerden bir yerlerlerden gelen.

Az önce yine fısıldadı mesela. Kendine gereğinden fazla güvenli bir insan gördüğümde, biri bana ben bu işi çok iyi yaparım dediğinde, biri çok şişman olmasına rağmen ona barbie denildiğinde, biri ben ondan daha güzelim deyip, bir diğeri yaa bakıcam bu iş bana göre mi düşünüyorum, sende düşün bakalım araşırız diyebildiğinde, biri inanılmaz tasarımları olduğunu söyleyip, harika bir iş çıkardığını iddia ettiğinde, teyzeler minibüs sırasında önüme atladığında, bir de önümdeki adam bu sıcakta camı kapadığında, onun kadar havalı bir tatil planı yapamadığımda, onun anladığı şeyden benim anlayamayacağımı ima ettiğinde ve tüm bunlara sessiz kaldığımda içimdeki emo böyle diyor sesssiz sessiz: eziğizbiz.

Desene yaa aslında bilmiyorum, sanırım çok güzel olmamış, bence yeteneksizsin, sen aslında sandığın kadar güzel değilsin, sen aslında egonun altında ezilmiş bir hiçsin.

Diyemem. Kimseyi utandırmamam, kimseyi gücendirmemem, eksikleri olan insanlarla dalga geçmemem kodlarıma işlendi çok küçük yaşlarda. Erdemli olsun çocuğumuz dendi içine ister istemez içine emo tohumları ekildi.

Anne baba size sesleniyorum. Ezik oldum ben.

Birazdan pembe rujumla duvara i don't belong here yazıcam ve kenarında başımı dizlerime kapatıp çılgınca terleyeceğim.

5 Temmuz 2009 Pazar

federer federer 15. kez şampiyon oldun ama adam olamadın!


Canlı canlı bir drama şahit oluyorum. Federer 15. kez şampiyon oldu ve Andy'i yenerek tarihe geçti. Andy'nin gözleri dolu dolu iyi oynadı aldı, önümüzdeki yıl adımın orada yazılacağına eminim dedi. Federer ne dedi? Üzülme Andy üzücü biliyorum ama sen de bir gün kazanabilirsin. Federer Federer! Geçen yıl Nadal'ın seni nasıl maymun ettiğini, ağlattığını hepimiz izledik. O zaman çok üzülmüştüm sana ama haketmişsin, adam değilmişsin. Nadal sana böyle mi konuşmuştu, ne terbiyeliydi. Bitirin şu ödül törenini de Andy içini döke döke ağlasın, yazık. Kıpkırmızı oldu gözleri, kıyamam. Şu hayatta dayanamadığım iki şey; biri kaybenden sporcu, biri yarışmadan elenen yarışmacı.

3 Temmuz 2009 Cuma

eşcinsel olmayanlar kalabalık yapmasın!


Dün Taksim'de eşcinsel dayanışması, hakların savunulması amacıyla düzenlenen, alçak gönüllü derneklere göre 1.000, polis telsizlerine göre 5.000 kişinin katıldığı onur yürüyüşü coşkuyla gerçekleşti. Gösteride Hande Yener 'Hepinizi çok seviyorum çok güzel insanlarsınız' homofobik açıklamasıyla güne damgasını vuracakken, gelen polis anonsu Hande'nin açıklaması gölgede bıraktı: ' Eşcinsel olmayanlar kalabalık yapmasın!'

1 Temmuz 2009 Çarşamba

bu bana evlenme teklif etse hiç sorgulamam


Bu abimizin durduğu platformun altında Tokyo 2016 yazıyor. Anladığım kadarıylan 2016'da benim kocayı boşuyorum. Bu delikanlıya koşuyorum. Beyaz donlu da olsa kabulümdür.