28 Aralık 2009 Pazartesi

al dedi git dedi programını da al git dedi izleyemem ben dedi


Susayım, bayramlık ağzımı açmayayım, hanfendi çizgimden çıkmayayım, çeliktepeli yüzümü çıkarmayayım dedim ama bardağı taşıran son damla damladı dün gece. Televizyonun karşısında anane stil yarım göz uyuklarken bir yandan Okan Bayılgen izliyor idim. Her hafta muhabbetin gerzeğe bağladığı bir anın olmasına alıştım bu programda. Ama neyse ki bugün öyle olmayacak böle bitecek diyordum ki; İstanbul'un babası Bayılgen başladı. 'İşte ben özel bir şirkette çalıştığım için bu konuda çok konuşamıyorum. Doğru olmaz. Ancak bu reklamın -Fiat'ın al dedi git dedi reklamından bahsediliyor- hocalar tarafından tartışılması gerekiyor.' Benim ellerde ve ayaklarda bir uyuşma başladı tabii. Tam neyse bu muhabbet burda bitecek ve sen uykuya dalacaksın sakin ol diye kendimi telkin ederken, telefona son derece hanfendi, cumhuriyetçi, layik, vergisini veren, bilinçli bir hanım bağlandı. 'Okan bey biz az önce bahsettiğiniz reklam üzerine arkadaşlarımla fikir teahhükünde bulunduk. Bir dramdan bir reklam çıkarılması, o kadının bundan hiçbir şey kazanamaması üzerine konuştuk, tartıştık. Biliyorum siz bu konuda tartışmak istemiyorsunuz ama ben bu konunun bizim gibi insanlar tarafından tartışıldığını bilmenizi istiyorum.'dedi. Okan Bayılgen'de 'Anladım evet ne güzel ama çok uzatmayacağım ben burda değil bunun okulunda profesörler tarafından tartışılması gerektiğini düşünüyorum' dedi. Bende ki uyuşma bu sırada inmeye doğru giderken, bastım küfürü rahatladım. Bey de aha bizim hanım rüyada da sallamaya başladı diye endişelenmiş. 'Uyumuyo muydun sen dedi?' 'Uyumuyorum ulan' dedim araya kaynadı o da - yazımın ayşarman bölümü bu, her kitleye yazarım-

Gelelim konuya;

Evet Okan Bayılgen bunca profesörün işi gücü yok oturup bunu tartışacaklar. Tabii tartışacaklar çünkü sizin aklınızdan geçen fikirler bütün profesörlerin bir araya gelip tartışacağı kadar önemlidir.

Neymiş bir dramdan bir komedi çıkarılmış, bu komedi üzerinden bir marka para kazanmış mış.O kadının sözlerinin rap haline getirilmiş versiyonunu izleyici kitlenizle birlikte yarılarak gülüp izlemediniz mi? Herkes gülerken iyi, reklama konu olunca mı 'hiii ahlaksızlar, yahalayın' oluyor.

Dramdan komedi ve para çıkarmak konusunda kitap yazması gereken insanlar arasında ilk 10'a girebilirsiniz.

Rap yapılmış bir dramın canlandırılmış bir cam silicinin dramından daha gerçek olduğunu iddia edecek kadar şuurunu mu kaybetti herkes.

Senelerce izleyicisinin yüzüne telefon kapatıp, konuklarını akıllılar ve gerzekler olarak ayırıp, binlerce kişi önünde ezen sizsiniz. Tabuları yıktım, stüdyoya inek sokamadım diye programı bıraktım havalarından Shakira'nın video klibini oynatıp, resmen seks ticareti yapılıyor klişesine şakşak tutup, konuklarla birlikte 'yahalım bunları, kahrolsun mumuşunu açanlar' ortak fikrine varmışken neyse ki programda konuk olan Oray Eğin tarafından kendinize getirildiniz.

Biz tadında bırakır dedikçe Deniz Baykal gibi koltuğuna sarılıp 3 gece program yapmaya başlamanız da ayrıca tartışılacak bir konu, ona başka bi yazıda sallıcam inşallah. Bi git yaa noolur git.

Daha yazacak çok şey var ama içinde bulunduğunuz dramdan komedi çıkarırken işten atılmayı göze alamıcam.

Ondan sonra neden Avrupa Birliği'ne giremiyoruz. Neden gelişemiyoruz.

27 Aralık 2009 Pazar

japonunu göster bi.. japonunu göster


2010 ülkemizde japon yılı biliyoruz ki. 2010 boyunca japonları yakından tanıyacak yüzlerce etkinlikle japon kültürünü tanıyacağız. Harakiri, brujli, oramakoma burakamako, tutsiki yançek, miyagi, kartal vuruşu gibi türk halkının yakından bildiği kültür öğelerinin üzerine ne gibi artılar eklenecek onu bilmiyorum. Ama temsilciler hadiseylen türkişi japon işi ayumiymiş onu biliyorum. Hadise boy kontenjanından, ayumi de doğal olarak japon kontenjanından olaya dahil tahminimce.

Bu etkinliklerin arasında robot getirirler mi acaba? Günümüz japon kültürünün vazgeçilmezlerinden ne de olsa. İki kimonolu kadın iki suşiyle geçirmeyiz koca 2010'u inşallah. amin

2010'a özel fotoşopu ellerimle yaptım. Tanıtımlarda kullanım hakkını aha burdan veriyorum.

15 Aralık 2009 Salı

seninki yaptı bana allerji ?


Küçük ayşe'nin yeni şarkısının en anlamlı şarkı sözlerinden bir dizedir bu yazıdaki başlık.

Büyük ayşe'nin üretiminin üzerinden seneler geçmiş kadınlar üzerindeki pandemik beyin eritici etkisinden aşılanma ile kurtulmaya çalışırken başka bir kadın haini tarafından üretimi tamamlanan küçük ayşe yakın zaman önce piyasaya sürülmüştü.

'Babam zengin, en iyyi okullarda okudum,hayatımda her istediğimi de aldım ama zekaaamlan, entellektüel birikimimlen aldım. Kendimi tarif etmem gerekirse de ailemin kuzusuyum bir erkeğin göz bebeğiyim biraz özgüvenliyim ve birazda şımarığım' ekolü kadınların son üretimi küçük ayşe büyüğünden daha iyi iş yapacak gibi. Çünkü marifetlerini yavaş yavaş belli eden bu yeni üretim ayşeler aynı zamanda şarkı söyleyip, istediğinizde şirin, seksi, geyşa, asabi, emo, hüzünlü, tarihçi, coğrafyacı, asi kız taklidi de yapabiliyor.

Küçük ayşe o kadar sevimli, o kadar entellektüel, o kadar bizden, o kadar doğal, o kadar akıllı, o kadar yetenekli, o kadar önemli eski ve yeni sevgililere sahip, o kadar kendinin farkında olan, o kadar güzel bir kaleme sahip, o kadar albenili ki kurtulmak çok zor olacak.

Üretim hatası allerjik bir bünyeye sahip olmasıymış, belki ordan gidilebilir.
Olmadı klasik yöntem; mancınıkla en yakın duvara fırlatılması.

Magazin sorusu: Bu taş kime???? Acaba küçük ayşe'ye kiminki allerji yaptı???

2 Aralık 2009 Çarşamba

Yerim Edvırdı Kont'a hizmet ederiz biz!


Edvırdcı mısın, cekıb cımısın? Tee uzun zaman önce bir arkadaş toplantısında kızlar hararetlen Tvaylayt'tan bahsederken kulak kabartmış. Ne oluyor burada bilmediğim birşey mi var hemen öğreneyim merakıyla kızlara sormuştum. Dediler işte böle bir hikaye olamaz vampir çocuklan ölümlü kızın aşkı felan. Haa dedim kitabını okuyamam filmini izliiim. Filmi izledik vesselam vejeteryan vampir çocukla semirmiş kızın aşkıymış olay. Vampirler okula gidiyo, beyzbol oynuyo, orman içinde süper tasarım evde oturuyo ama insan kanına tövbe etmiş hepsi. Organik besleniyolar. Tabii bu biraz mutsuzluk yapmış bünyede garip bi topluluklar. Kızımız çok cesaretli, anasının karnından vampirle çıkmış gibi hemen benimsiyor aralarına karışıyor. Ailenin gelini belliyor kendini. Adetlerini hemen benimsiyor. Bu arada bu vampirler kana susamış ama kan görünce de bir titreme geliyo tabi. Hani oruç bozduran sucuk ekmek gibi. Ama kızımız hiç korkmuyor, ulan parmaam kesilir, dişim kanar, vampir milleti bunnar demiyo - ki yeni bölümde böle bi sahne var fragmanda gördüm kağıt kesiyo kızın elini de vampirler uyyy anam oluyo-

Bi de kurt adamlar katılmış kötü vampirlerle iyi vampirlerin arasına şimdi. Bir sonraki bölümde yaşayan ölüler, frankeştaynın en yakışıklısından oğlu da katılır ekibe. Kızlar ayyy ben frankçiyim der.

Velhasıl eskiden vampir vampirdi. Adama göz ucuylan baktı mıydı kanın donar, seksapeline kendini kaptırır, ürperirdin. Korkar ama saygı duyardın. Kıyafetleri jillet gibi, saçları ipek gibin olurdu. Yakaladı mı ıskalamaz, insan sevmezdi. En son vampirlerden Brad Pitt'le Tom Cruise oldu misal. Tom'da insan kanı içmiyodu ama karizma yerindeydi. Çelişkisi derindi. Tabii Kont'u hiiç saymıyorum meziyetlerini dökmüyorum ortaya.

TvayLight vampir istemiyoruz. Vampirin kontu güzeldir. En güzeli Gary Oldman'dır hatta. Isırmasın zahmet etmesin, şişeler veririz kanımızı.