21 Ocak 2012 Cumartesi

ibretlik: ateşli dansın sonu



İnsan hayat koşturmacasından kafasını kaldırıp "napıyorum lan ben noolacak bu gidişatın sonu" diye düşününce kısa bir süre bir yere varabileceğini sanıyor. Sonra bir bakıyor durumu çözecek kadar cinyıs değil, ister istemez vardığı nokta koy götüne dümdüz gitsin kadar seviyesizce oluyor. E durum böyle olunca da kendini dışarılara atıp, bir zamanlar hiç birşey düşünmediği o taze gençlik günlerinin peşine düşüyorsun. Peşine düşüyorsun derken yapabildiğin tek şey en yakın bara kendini atıp göt sallamaya başlamak oluyor.

Ben de geçen hafta sonu aynen öyle yaptım. Ofisten çok geç çıktığım halde üzerimdeki genç enerjisiylen attım kendimi dışarılara. Gittim en yakın bara göt sallarkende etrafa bakındım. Herşey aynı gibi duruyorken tek farkın herkesin 20 yaşında olması olduğunu farketmem uzun sürmedi tabii.

Yanlış anlaşılmasın yaş geçti iş bitti psikolojisinde değilim, daha önce belirttiğim gibi rahmetli Michael Jackson'ın arkasında dans edebilecek bir yetenek kolay yetişmiyor. Figürlerimle dans pistlerinde hala bir yıldız gibi parladığımı düşünüyorum. Tabi birbirine dayayarak eğilip kalkan kızların arasında biraz oldschool kalmış olabilirim ama kesinlikle bunu bir eksiklik olarak görmüyorum.

Ve buradan uyarmak boynumun borcu!

Kızlarımız sırf bu dans yüzünden biraz uzaktan bakıldığında deve cüce oynuyormuş gibi duruyorsunuz bunun farkında mısınız acaba? O emmeli basmalı dans figürleri zaten boy ortalaması 1.50 olan kızlarımızın boyunu da daha da kısa gösteriyor. Ayrıca bütün gece arkadaşına dayayarak eğilip kalkmaktan hepsinin bacakları Heman gibi olmuş. Hij olmamıj.

Bizim zamanımızda ayıptı böyle hareketler. Yapabileceğin en seksi şey saç savurmak, kafanı geriye atmak olurdu ki onu da ancak çok acil durumlarda yapabilirdin. İşte hoşlandığın çocuk ortamdan kalkmaya durdu ya da sevgilini kesen başka bir yavşak gördün acil durum moduna geçer, saç savurmaya, seksapelinin son damlasına kadar savaşmaya başlardın. Şimdi ki kızlarımız maşallah hepsi birer minik digger. Ayıbını geçtim çok çirkin, gelişme çağındasınız bacaklarınız öyle kalır, kalça çıkığı olursunuz.

Erkeklerimize bakarsak, hepsi daha bakımlı daha parlak çocuklar olmuşlar. Bizim zamanımızda erkekleri diş tartarlarına, sigaradan sararmış ellerine ve bohem derecesine bakar seçerdin. Ama şimdi hepsi papatya gibi maşallah. Gördüm ki kızlarımız kendilerini kaybederken oğlanlarımız saçlarına bakmayı, aksesuar kullanmayı öğrenmiş. Yaşlı ve dürtülerini bastırmaya çalışan kadınlar gibi "Evladım gibi" sevdim hepsini.

Ve gördüm ki ortamların yıllanmış demirbaşları şaban kılıklı turistler hala ellerinde içkileri tanıştıkları kızların en verileybıl olanından diğerine atlamak suretiyle oryantal bir fantezinin peşinde koşmaya devam ediyor. Gerek pembe yanaklar, gerek şaşkın bakışlar aynı bıraktığım gibi yerli yerinde.

Bir daha da aynı enerjiyi kendimde bulup gece dışarı çıktığımda yukarıdaki gibi bir görüntüyle karşılaşmayı umuyorum. Çünkü bayaa bir sürer o geceyi ikilemek. O zamana kadar kızlarımız oğlanlarımız kendini geliştirir, level atlar diye umuyorum.

12 Ocak 2012 Perşembe

bir kedi yeter!


Hayatı ve kafaları güzelleştirmek için bir kedi yeter! Hele bir de kar yağdı mı, birlikte kardankedi yapıp, üşüyünce eve koşup sıcak kahvelerimizi içip, mırlayarak uykuya daldık mı değmeyin keyfimize.

"Kedili kadına bir kala şizofren kış hayalleri" adlı kitabımdan bir pasaj.