19 Nisan 2012 Perşembe

tüpçü astronot


Okudum ki astronot Andre Kuipers uzaydan çektiği fotoğrafları tweet ediyormuş. Hemen girdim heyecanla. Girmez olaydım.

Uzaya siyah tüpçü çorabıyla çıkan bir türe ait olduğum için çok utanıyorum.

 Edit: Şaka şaka biraz gezdim utanmıyorum artık. Siyah çoraplı da olsa astronot astronottur. Kendisini https://twitter.com/#!/astro_andre bu adresten takip edebilirsiniz. Ben ediyorum birkaç fotosunun altına Andre'cim çok güzel çıkmışsın yazdım. 222.000 takipçisi var ama 190 küsür kişiyi takip ediyor. Çoğu da astronot tabii ki. Ya ne olacaağıdı astronotun dostu astronot olur. Senlen mi arkadaş olacaktı? O sana diyecek en sevdiğim yıldız K-903456 sen ona diyecen Madonna. Yürümez o arkadaşlık.

16 Nisan 2012 Pazartesi

yedi dildo istanbul



Artık İstanbul'un çok kalabalıklaştığından, bina ve zinanın arttığından bahsedebilirim. 30 yaş sonrası eskiyi övme, yeniyi yerme giriş kartı veriliyor çünkü insana. -Ya evet büyümek o kadar da kötü birşey değil- Sonra uzmanlık dalı seçiyorsun. Huysuz yaşlılık, pamuk ninelik, kedili kadıncılık gibi bölümlerde eğitim görüp doktoranı alıyorsun. Neyse ki benim ilgi alanım, daha doğrusu yeteneğim daha gençliğimden belliydi de seçim konusunda çok düşünmedim. Direk huysuz yaşlıya yazdırdılar. İlk günümde penceremin altında küfürlü konuşan liselileri kovdum. Başarılı olacağıma inanıyorum.

Neyse konumuz bu değil. Konumuz İstanbul'un muhtelif boşluklarına çok afedersiniz sik gibi dikilen, yok efendim tangodan, yok efendim kına gecelerinden ilham aldık açıklamalarıyla anlamlandırılmaya çalışılan, aslında neden ilham alındığı gayet açık olan binaları yapanlara saydırmak.

Çok tartışılan konu olduğundan; mimari kültürümüz yok, göçebeyiz, şehir bizim şehrimiz değil, taşından çalmaya geldik şeklinde sözlere girmeyeceğim. İrdelemiyorum direk yapan mimara soruyorum: Hadi nenelerimiz çarık giyerdi diyelim, sizi okutan üniversitede de mi hiçbir şey öğrenmiyorsunuz? Google var, mimari yazıyorsun 1 milyon sayfa dökülüyor. Okumaya üşendin, resimlere bak. Bak bakalım sik gibi diktiğin binaya benzer bir bina daha var mı hiç bir memleketin şehrinde.

Mimar kimliğinle bakma yaa Allah aşkına vatandaş gibi bak, Kartal sahiline inmiş biri gibi bak. Bakınca, o yaptığın binaları görünce ne düşünüyorsun, bir bak. Aaa bütün evler yine kendi içinde az çok bişe oluşturmuşken benim binalar hakaten biraz sik gibi olmuş demiyor musun? Mimari plandan anladığın ilkokul 4 gelecek konulu resim yarışması üçüncülüğü almış bir çocuk çiziminden ibaret farkında mısın? Bas mavi cami, bina uçlarını az biraz sivrilt, ver metali, ver metali adını da şöyle atgötten dharma evleri falan koy. Tamam yaa mis gibi oldu, hemen şehrin en güzel yerine dikelim.

Lütfen şehrin muhtelif yerlerine dildolar yapmayı bırakın.

Semt sakinleri, babaları! Apartmanda bekar evine kız gelse dünyayı yıkarsınız, hergün karınız kızınız dev siklere bakıyor, yanından geçiyor hiç ses çıkarmıyorsunuz. Oysa bugün herkes kapısının önündeki pipiyi kaldırsa İstanbul mis gibi olur.

Bitirirken, özellikle Zincirlikuyu'ya yapılan binaya beddua okuyorum. O iğrenç Mecidiyeköy'e giderken şehrin boğaz havası alan son noktasına da sıçmayı başardınız. Teras bahçelerinden boş ve manasız bakışlarla deliğe düşen bokunuzu izler gibi izlersiniz İstanbul'u artık.

Bravo Ahmet, modern mimariye getirdiğin yeni bakış için bravo!
Bravo Mehmet, kubbe mimarisine getirdiğin yorum için bravo!
Sana da bravo Kinyas, elindeki tek şeyden ilham almışsın, harika bina yapmışsın bravo!