29 Ocak 2013 Salı

içine 30 girmesi



30 yaş krizindeki birine söylenmemesi gereken 10 şey:

1. Hiç göstermiyorsun:

30 yaş krizine girmiş kişi, genç birine 'hiç göstermiyorsun' denmediğini bilecek yaşamışlığa ve zeka seviyesine erişmiştir. O her gün gözlerinin altındaki çizgilere bakıp ne kadar yaşlandığının milimetrik hesabını yapmaktadır zaten. İltifat edeyim derken eşşeğe su kaçırmayın.

2. Beni bırakma:

Kesin bırakır. Zaten bırakacak bir şey arıyordur muhtemelen o sıralar. Sen 'beni bırakma' diyince 'aa burda bırakılacak birşey varmış' der, dikkat çekersin. En iyisi derin bir nefes alıp, hiç yokmuşsun gibi davranmaktır. Hatta kendinize koltukla aynı kumaştan kamufle olacak bir elbise dikebilirsiniz.

3. Bugün evde takılalım:

Yıllarını sokaklarda ya da bir barda kaybettiğine inanan 30'lu yaşlardaki şahıs, bitmek bilmeyen enerjisini o yılları bulmaya harcayacak, şehirdeki tüm mekanları gezmeye and içecektir. Hatta olayı abartıp, acaba denizlere mi gömüldü bu yıllar diyip dalgıçlık, pistlerdedir belki diyip tango, dağa mı kaçtı sorusuyla trekking, dağcılık gibi bilumum aktiviteye koşar. Kaybolan yıllarını bir yerlerde bulabileceğini sanan 30'lu yaşlardaki şahsın bu cümleyle arkadaşlığınızı ya da aşkınızı bitirmesi an meselesidir.

4. Taylor Lautner çok yakışıklı:

Ona sakın Lautner, Pattinson gibi bilmediği yeni yıldızların ne kadar yakışıklı olduğundan bahsetmeyin. Onun için 'yakışıklı çocuk' hala Tom Cruise, Brad Pitt ve Leonardo Di Caprio, 'güzel kız' Catrine Zeta Jones, Kate Moss'dur. Onların hala kendisi gibi 25 yaşında olduğunu sanır ve öyle görür. Rolling Stones zaman sapması sendromuyla, yani o gençken de yaşlı olan gruplar nedeniyle kafa karışıklığı yaşar.

5. Kaç mezunusun?

'Ulan biz rimel sürünce kıyamet kopuyordu şimdi bunlarda boyasız kız yok' diye liselilere saldıran 30'lu yaşlarındaki şahıs lise mezuniyetinin geçmiş çağda yaşandığının farkında değildir. 3 bilemedin 4 yıl önce mezun olduğunu sanırken derin bir matemetik hesabıyla verilen siyah ekran DIR komutuyla açıldığında, gerçek maymun götü gibi ortaya çıkar. Kaç mezunusun? ancak bir düşmanın sorusu olabilir.

6. O çocuk senden küçüktür vs Hadise 85'liymiş:

'Aman bırak yaaa bebe!' gibi daha yumuşatılmış versiyonları söylemediğiniz, Hadise'ye ağır giydirmediğiniz sürece bu cümleler söz konusu kişinin kalbine bir hançer gibi iner. İhanete uğramış Süleyman gibi oturduğu yerde 1 saniyede çöküşünü izleyebilirsiniz. Yazık, demeyin.

7. Bilmem kim yurt/şehir dışına yerleşiyormuş:

30 yaş krizinde olan kişide bu cümle 'A ha benim yaşayamadığım bir hayatı yaşayacak yavşak, hasiktir!' olarak tınlar. Onun yaşamadığı her yer güzel, havalı ve eğlencelidir. Yurt dışında herkese bedava ev, araba, su, elektrik verilmektedir çünkü.

8. 10 maddede sıralar mısın?

Sıralayamaz. Yaşlanıyorum endişesiyle uzun yazılar yazamamaktadır artık. Aynı anda hem yazı yazmak, hem resim çizmek, hem davul çalmak, hem dans etmek, hem kitaplar okumak hem de filmler izlemek istemektedir. O yüzden hepsini yapacam derken hiç birini tam yapamaz. Öyle mal gibi 8'de bitirir.

Evet 30 yaş bunalımındayım ben. Genç gösterdiğim için 2 sene gecikmeli girdim.
Ne zaman çıkarım?

Offf daha bunun 40'ı var.
Ergenlikti, ilk gençlikti, okul sonrasıydı, 30 yaşıydı krizsiz bir anımız olmadı ki amk.

8 Ocak 2013 Salı

bizzat heavy metal



Bundan yıllaaaar yıllaaar önce daha cep telefonu bile yokken robotlara takıktım. Sonra işte cep telefonu bulununca onlarla merakımı giderdim. Tüm modelleri kullanmış olabilirim. Neyse ağamsın robot paşamsın robot derken çok parlak bir fikir bulmuştum. Dedim ki kendi kendime ulan robotlar doğursa ya. Bir robot üretsen içinde kendi parçaları olan bir robot. Sonra zamanı geldiğinde o üstündeki malzemelerden başka bir robot yapsa, yani doğursa. Bir iki kişiye anlattım ama o sıra bizim kızlardan birini sevgilisi terk etmişti konu pek itibar görmedi.

Sonra günlerden bir gün gastelere bakarken ünlü japon bilim adamları doğuran robot yaptı diye haber çıkmasın mı? Heyecandan yanaklarıma al basmış, haberi hemen kesmiştim. Hala da saklarım. O saatten sonra bana düşen replik "Yeminle benim aklıma gelmişti." oldu tabi. Kimse de inanmadı amk.

Şimdi siz de inanmadınız mesela. Neyse japon yapmasaydı ben de yapamazdım zaten. Robot teknolojisinin geldiği noktanın Suralp olduğu bir memleketteyiz. İstanbul'da Okinawa üniversitesi vardı da biz mi okumadık yoksa.

Bu nedenle compressorhead grubuna grupilik yapıp memelerimi açarım onu söyliyim. Şimdi bunların üzerine kimse biz heavy metal yapıyoruz diyemez çünkü abilerin kendisi bizzat heavy metal. Favorim de baterist Stickboy. Basçı da fena diil.

4 Ocak 2013 Cuma

bir kedi yeter!




Hayatı ve kafaları güzelleştirmek için bir kedi yeter. Bir dert mi var? Çağırın Catman'i tüm yakışıklılığıyla gelsin tek patide olayı halletsin.

Ben bu kedinin üstüne Dudullu'daki arsayı yaparım yalnız.