27 Nisan 2014 Pazar

en güzel duygulara turrp sıkılır




Geçenlerde bir rüya gördüm gündüz niyetine, beni böyle geçmişe götürmüşler güya. Yeşillik bir alana bırakıyorlar, bilinçaltım sağolsun dekorla hiç uğraşmamış geçmiş işte bilsin yeter hiç şimdi tarihe referans verecek kıyafet bina hayal edemicem demiş. Neyse geçmişin çayırlarında oturuyorum gece vakti. Yanıma bir kız çocuğu geliyor ama Kate Moss'un ananesi, güzellikten parlıyor. Bembeyaz bir ten parlak saçlar iri mavi gözler, kırmızı dudaklar, böyle peri masalından çıkmış gibi bir çocuk. Bununla biz süper anlaşıyoruz hemen. Sohbet muhabbet, gökyüzündeki yıldızların isimlerini anlatıyorum falan. Kuzu gibi dinleyip sorular soruyor. Hem güzel hem akıllı yani geçmiş zaman çocuğu olduğu için hadi iPad'den bakalım bana Pepe gerizekalısını aç demiyor, gökyüzüne bakıyor. Ay benim bir kanım ısınıyor buna kendi çocuğum olsa bu kadar severim yani. Neyse biz tatlış minnoş sohbet ederken ederken biri geliyor tipsiz diyor ki hadi zaman doldu geri dönmen lazım. Ben ya iki örnek oluyordum şurda, geçmişe ışık tutuyordum diyorum ama yok döneceksin diyorlar. Ama diyorlar - geldik zurnanın si dediği yere - istersen kızı yanına alabilirsin.

!?!

(İşte o an anlaşılıyor ki; karamanın koyunu bilinçaltım bu sade dekorla yine orospuçocukluğu peşinde. Ama ben YEMEM!)

Ben adamın yüzüne bokuma bakar gibi bi süre bakıyorum. O sırada da içimden yaw şimdi ben bunu nasıl alayım diyip dışımdan, "Çıyırdı çimindi yıldız izlirkin gizel de şimdi bin bının sırımlılığını ılımım ki ikiki" diyip bayaa güzelim çocuğu orda geçmişte bırakıyorum. Valla hiç arkama bakmadan da ışık hızıyla günüme geri dönüyorum. (Işık hızı hem gerçek hem mecaz anlamda kullanılmıştır.)

Gözlerimi bir açtım çok şükür çayır çimende değilim 2+1 kedi kokulu evimde sıkıcı hayatıma devam ediyorum. Etrafımdaki en yakın çocuk hala komşumuz gerizekalı Arda. İçimden geçen tek şey ohh yine yırttım oldu. Geçmişte yaşayan prenses tipli kız çocuğunu almadığım için gram pişmanlık hissetmedim. Öyle pis domuz bir insanım. O an dedim ki kızım Atgotten bilinçaltı sana modern dekor anlayışıyla kısa ve öz tek perdelik oyunla mesajı verdi. Sen çeşitli teyzelerin gazına gelip bu boku yeme. Yiyeceksen de daha doğumhanedeyken annenin kucağını hedef alıp o tarafa doğru hafif kavisli şıftırıp, kordon bağını takla atarak havada kestikten hemen sonra koşarak kaç. Bir süre koştuktan sonra geri dön çünkü emmesi lazım.

Her neyse buraya nasıl geldik, getirildik?

Hayat aşırı geyikçi bir yer. Her yaşın muhabbeti sohbeti belli. Ve kırklı yaşların ekstreme spor ne yapsak, dünyanın hangi köşesini görmedik muhabbetine gelmeden aşman gereken 30'ların çocuk yapma sorunsalını yaşaman gerekiyor. Ben de otuzlarımın ortasına gelirken, etrafımdaki bütün kadınlar Aliye Rona gibi dölsüz kaldığım konusunu her tarladan, çapadan döndüğümde yüzüme yüzüme vuruyorlar.

Bir ortama bebek mi girdi ilk benim kucağıma tutuşturuluyor. Eline alır almaz "oha ya inanılmaz bir annelik şu an sanırım sütüm geldi gerçekten" diyip akşama kocayla halvete girip hemen o gece hamile kalacağını sanıyorlar. Çünkü bebek yapmak için can çekmesi çok önemli. Hepimiz bir diğerinde görüp canımız çektiği için bebek yapıyoruz. Künefe mi bu teyze diyorum canı çeksin insanın. Hiç farketmiyor, o sırada yumurtalıkları çoktan beyinlerini ele geçirmiş oluyor çünkü.

Sonra annemin çok minnoş bir komşusu var mesela onun tekniği çok acayip. Vantrolog gibi. Bir yandan ağzıyla diğer teyzelerle başka bir muhabbet çevirirken diğer yandan midesinden bana "Yap kızım yap bi tane. Yap kızım bak sonra pişman olursun. Yap kızım yap bi tane bak ne güzel annen de bakar. Yap kızım yap bi tane aradan çıkar. Yap kızım yap bi tane." diyebiliyor. Youtube açık olsa ve videosunu koysam 1 milyor like alır. İbretlik bir yetenek.

Sonra en baştan çıkarıcı şekli olan bunu senin yaşında yapmış keyfine varan çevre dost arkadaş var. Önümüzdeki yıl yapmayı düşünüyorum diyen var. Önümüzdeki hafta ne yapacağımı bilmiyorum. Bu nasıl karar arkadaş? Madem yapmaya karar verdin neden önümüzdeki yıl? Hasat mı az bu sene? Hayvanların selde telef mi oldu? İşte bunları kafamda oturtabilsem ben de bir üst düğmemi açayım ağdamı yapayım ama mantığım alamıyor tam.

He bi de sonra bunun yapmış parkta gezdiren Emo'su var. Valla daha bugün gördüm. Normalde onların yanında doberman gezdirmesini ya da omzunda yılan beslemesini beklersin. Yok. Baya siyah olmasına dikkat edilmiş bebek arabalarıyla ogu bugu yapıyorlardı. Elin oraya buraya I don't belong here yazan adamı kızı muhtemelen siyah saçları yana yatık bebekleriyle mutlu bir pazar geçirirken sen şiş bacağınla  çimende oturuyorsun. Tek sorumluluğun biri şaşı biri cüce iki kedi. O da emo sen de emo'sun ama kadın çocuğu komuş. İnstagrama foto koyacak alacak 100 like. Senin neyin var? Biri şaşı diğeri cüce kedin.

Ama işte ev gezmesinden park gezmesine alınan tüm mesajların bendeki yansıması bu rüya. Önüme Kate Moss'un ananesinin bebekliğini getirin gecenin karanlığında geçmişte bırakır dönerim sorumluluğunu alamam. Ama siktiriboktan şeylerin sorumluluğunu alırım. Hastası olurum. Boş işler direktörüyüm.

Neyse ya öyle işte. Konunun varacağı bir yer yok. Yapanlar nasıl yaptı bana bir desin. Ben soğuk dölsüz bir kadın mıyım biri açıklasın. Biri rüyamı yorumlasın. Biri de çay koysun. Diğeri de su getirsin. Hadi bacağım çok ağrıyor. Hadi canlarım. Uzun zaman sonra bir araya geldik. Yormayın beni.


24 Nisan 2014 Perşembe

2014 Politik Saç Modelleri




Hani hepimiz politik olduk ya. İşte böyle bir politik olduk. Politika bu bizim için. Ankara'nın Bağları çalar çalmaz hepimiz oynamaya başlıyoruz. Çünkü nihayetinde "Oturmaya mı geldik?" bir düğünde, nişanda sorulan en anlamlı sorudur.