29 Haziran 2010 Salı

güsamettin ne demek?


Şu ameliyata girmek için kuzu gibi beklediğim günlerde bana vatandaş olarak ne çok koydu biliyor musunuz? Güsamettin Erdoğan'ın Eyüp Milli Eğitim Müdürlüğü'nde vekil müdür olarak görev yaptığı 4 yıl içerisinde 160 ülke gezdiği haberi. Ne başbakanın oğlunun gemisi, ne başkaları üzerine yapılan tonlarca altın, ne yatlar ne katlar, parsel parsel satmalar. Bu haber evlat acısı gibi... 4 yıldır büyük bir ilçede müdür atanmadan vekil müdürle idare edilmesi bir yana adı güsamettin olan birinin aslan ağzından su içermiş gibi yaptığı turist pozu beni mafetti... Bu fotoğrafın Pisa Kulesi'ni eliyle itiyormuş gibi, Tac Mahal'in minareleri ayırırmış gibi olanı da vardır.

Biz hayatımızı geçirelim çalışalımda iki kuruşu bir araya getirip iki insan görelim iki kültür tanıyalım diye. Üstelik onu da yapamayalım. Güsamettin kardeş okul ziyareti, Adem ve Havva'nın bütün çocuklarının tanışması, dünya barışı desin benim eğitime katkı paylarımla 160 ülke dolaşsın. Amacı da bizi arap zanneden diğer ülke vatandaşlarına aslında arap değil badem bıyık olduğumuzu anlatmakmış. Hayır fotoğraflarında da hiç adem havva göremedik ne bir okul ne bir resmi kıyafetli insan. Afrika'da kaplan, Roma'da aslan, Pisa Kulesi, Fransa'da Eiffel. Ey gidi dertli başım. Kim bilir kaç ülkenin sülarından içip o badem bıyıklarını elinin tersiyle sildin. Kim bilir kaç ülkenin hyde parkında siyah tüpçü çoraplarının altındaki parmaklarını oynatıp yellendin. Çimenlerini yoldun.

Bu ülkeye olan inancım kalmadı bir vatandaş olarak. Yok bu bardağı taşıran son damla oldu. Halkın her türlü duygusuyla oynayıp ceplerinizi doldurabilirsiniz, üzerimizden yedi sülalenizi zengin edebilirsiniz ama benim vergimle dünyayı gezemezsiniz. Ne hükmetler geçti, ne hükümetler yedi böylesi görülmedi. Yiyorum üstüne eritmek için dünyayı geziyorum. Güney Afrika'da yellenip, Fiji'de sıçıyorum, sonra üstüne Sharm El Sheikh'de bi kave içiyorum, rahatlıyorum.

Kendimi kesicem yaaa. Benzin döküp kendimi yakıcam. Güsamettin Erdoğan soruyorum..
Güsamettin ne demek?

Herşey bir yana Güsamettin ne demek?

Fotoğrafta da fotoşop'a gerenk yok. Üstüne söylenecek söz yok.

16 yorum:

  1. gezdiği-gördüğü, yediği-içitiğinden blog yazsaymış keşke. faydalanırdık.

    YanıtlaSil
  2. oran mor isimli kendini zeki sanan arkadaşın yorumunu sildim. üzerine tıhlayınca virüse yolluyomuş tıhlamayın bi daha bişe yazarsa. muhattap olmayın. kötü söz sahibinindir. hemen tıklamışsınız yaa napim ki şimdi ben elin iki hareket öğrenmiş hackerıyla uğraştırmayın beni..ya meraktan ya taraktan biliyorsunuz.

    YanıtlaSil
  3. kendimi zeki sanmıyorum. öyle bir iddiam yok. ama güsamettin'e sallamana içerledim. bu adamcağızın o gezileri nasıl finanse ettiğine dair elinde bir kanıt olmadan küreklemeye girişmek haksızlıktır ibneliktir. benim yaptığım daha az ibneliktir. ayrıca benim ibne arkadaşlarım da var.

    YanıtlaSil
  4. Basit aritmetik yapalım. Bir adam 4 senede 160 ülke gezmişse:
    a-İş gereğidir. O zaman görevi pilot, host veya uaçk tekeridir.
    b-Hobi gereğidir. Saf insanların zannettiği gibi gibi baba parasıyla hobi olarak geziyorsa, geri kalan zamanda gene benim ödediğim vergilerle aldığı maaşını hakedecek kadar mesaisini TR'de geçirememiştir bile.
    Benim yorumum: Gezmeyi, farklı kültürleri tanımayı seven bünye bile içinde bir görgüsüzlük, nerede beleş-orada yerleş durumu yoksa bu kadar gezmez, gezemez. Zaten sonra Lama'yı etiyopta gördüm sanır.
    Kimse bu hükümet yemiyor demesin, göze gözlük, ele dürbünle gemicik değil filocuklara baksın.
    Yüce rabbim ne mucizeler veriyor şu güzel ülkeye ki bakan eşlerinin elinde Cleveland yazdığına inanacak kadar saf bir insan sürüsü göndermiş. Açın gözünüzü!

    YanıtlaSil
  5. Dunyada kac ulke var yaw? demin baktim 195 olabilirmis 1-2 yaklasik sonuc... essegiinnn kulagina su kacirmis gusamettin ....Hangi ulkeler kaldi acaba??

    YanıtlaSil
  6. yılda 60 ülke gezse, herbirine ziyareti 5 gün sürse, yılın 300 günü makamının başında değilmiş sonucu çıkıyor.
    yar bana da bir makam.

    YanıtlaSil
  7. 4 yılda 160 ülke, senede 40 ülke, Ayda 3,3 ülkeye tekabül eder. Yani eleman neredeyse her hafta bir seyahat yapmış.

    Bu adamın bir masa başı işi, arayanı soranı müdürü, üstü, amiri yokmu? Parasını geçtim, bir allahın kulu "Nerede bu Güsamettin?" dememiş mi?

    YanıtlaSil
  8. Arzzzzzzzzzzzzzzz geçmiş olsun. Hastane hikayelerine çok gülüyoruz ama eksik olsunlar, başka hikayelerle telafi edersin artık ilerde...

    YanıtlaSil
  9. kendisinden acil "Güsam Firarda" programı bekliyoruz...ılıcalı production hemen ilgilensin kendisiyle...
    bacım sende kaportayı toparlat bir an önce artık...bu yaşta bu kadar cefa, hak değil...allah şifanı versin...

    YanıtlaSil
  10. merhaba; ben ümmühan kalender çınar, güsamettin bey'in özel kalem müdürüyüm. gönderinizdeki müthiş resmi ben bizzat singapur'da çektim. müdür beyle olan gezilerimiz tamamem bilimseldi. sbs bizim müthiş tetkiklerimiz sayesinde kaldırıldı. ufo dersi de yine bizim fikrimizdir. sayın atgötten hanım( nasıl isim bu tövbe estağfurullah) lütfen mesnetsiz iddialarda bulunmayınız.

    YanıtlaSil
  11. gusamettin bey facebookda sayfasina dünya haritasini koyup, gezdiği ülkeleri işaretliyor mudur aceba? meğer herşey bir show merakıymış falan. off darlandım.

    YanıtlaSil
  12. ANARSİSTMEDDAH30 Haziran 2010 15:11

    SAÇA GÖRE TARAK HALKA GÖRE GÜSAMETTİN

    YanıtlaSil
  13. Atgotten coşmuşsun gene, boşver sen kötü yorumları aynı stilde devam :)

    YanıtlaSil
  14. global delikanlı güsam iman'da euro'da sende



    kendisinden ricam bir ara ek ödenek alarak kafiristan'a (afganistan sınırına yakın hindikuş dağlarının eteklerinde)bir yolculuk yapması, yanında gasılhane takunyası götürerek onları islama davet etmesidir.kabul etmezlerse takunya ile kafalarına vurarak ikna edebilir kanaatindeyim.

    YanıtlaSil
  15. Bir Çetin Özder, bir Güsamettin, dünyayı 4 kere turlayan adamlar...

    YanıtlaSil