13 Haziran 2010 Pazar

sex and the darülaceze vizyonda!


Biz geldik kaç yaşımıza artık saçımızı rengarenk boyarken, kıçımıza şortumuzu giyerken düşünüyoruz, bu 4 yaşlı pis kadın hala birbirlerine kızlar diyor ya nereye kadar sürecek merak ediyorum. Zaten birkaç neslin içine sıçtınız yok ayakkabı, yok özgür seks, yok girl power derken hala mı bitmedi. Sex and the City 2 oynamaya başladı. Hayır artık şehir ve seks önemli şeyler diil. Herkes herkese rahatça veriyo, ona buna dil atıyo ablalarım hala neyin havasındasııız.

Filmi izlemedim ama izlemeye de gerenk yok. Yine bilumum anlamsız mahmutpaşa stylanın kaliteli kumaş üretiminden elbiseler, Carrie denen çirkinin tütü etek üstüne tişört giyip kendini moda ikonu sanması. Yine bir en seksten anlayan, dünyanın her yerindeki kadınlardan en farklıları biziz ve bizim arkadaşlığımız dayatması. Ama bu defa citymiz newyork'tan şaşmış arap illerine gidilmiş. E kro zenginlikle kültürel olarak daha kapalı bir toplumda kendi parıltıları ve özgürlükleri daha da bir şakırdar. Böyle ucuz senaryo oyunlarıyla birlikte tadından yenmez bir başyapıt haline gelmiştir gerçekten.

Hayır geçen filmde zaten bu kadınların suratı çekimler için zor toparlanmış mumyalanmıştı. Basındaki fotoğraflarda yaşayan ölülerin dönüşü gibiydi hepsi. Carrie dışında gülemiyo zaten hiçbiri. Kırışan bir noktanın geri dönüşü yok çünkü bu saatten sonra. Carrie'de güya sempatik ya o kazma gülüşüyle hiç çekinmeden. Gülsen nolur sana timsah gelmez.

Neymiş hayat çok güzelmiş 2 yıldır ama bazen kızlarla kaçamak yapmak lazımmış. Kızlar mı? Hani kız?

Filmdeki kızı bulana Bravo yazan Carrie kolyesi yaptırıcam.

10 yorum:

  1. pek güzel bir yazı olmuş, ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  2. yazında yazdıgın gibi filmi izlememissin ve sanirim diziyide soyle yarım yamalak gormusun;ama bu tarz kafa yormayan ,senin tabirinle gelene gidene verilen yapimlara soap opera sabun köpügü deriz ; ana tema insanların yaslanmaması,coşması,sapıtması degildir magazın dergisi babında ki seninde dedigin gibi gotten atmaya heryasta devam eder ama beyazlamasına engel olamazsın...zira bu yapımı izleyenler aptal degil ama demek ki milyonlar izledigine gore vardır milletin buldugu birsey,ayrıca dunya evrensel oldugu icin sadece dogu yada bati kulturu diye cart diye ayıramassın

    YanıtlaSil
  3. evet doğru söylüyorsun cart diye ayırmamalıyız. sonuçta dünya evrensel bişey

    YanıtlaSil
  4. Çorbada tuzum olsun, az önce tweet ediyordum: Sex & The City 2'de Ortadoğu çıkarması: http://bit.ly/dBMcSh Fantastic Four @ABOOO Dabi!

    YanıtlaSil
  5. Ana tema kerinin götünün beyazlaması mıymış?? ondan mı Arap'a kaçılmış?? kozmo ne arar la Arap'ta..

    YanıtlaSil
  6. başlık inanılabilemez başarılı. izlemedim, izlemiycem; icaben yazı da pek keyifli, haha.

    YanıtlaSil
  7. Aaa bi dakka şimdi kızların dördü birden bi araba karı olmasınlar? Araba derken araptan bahsediyorum tabii.

    Elmoş naber?

    YanıtlaSil
  8. Dur dayanamadım bi yorum da ben sallıyım dünyanın evrensel olması hasebiyle;
    6 sezon sürmiş bu dizinin izlediğim kısmı toplasan 120 dk bulmaz, sene başına 20 dk ediyor. Filmi de (hemi 1 hemi 2) izlemiş değilim. Yani eser miktarda malumatım olan bu nadide serialin ana temasının şahsi ilgi alanım dışındaki herşey olduğunu hiç çekinmeden söyleyebilirim. Eşeysiz ürüyorüm ve mezrada ikamet ederim. O sebeple!
    Öperim göttenatanı...

    YanıtlaSil
  9. Arap illerine niye gidilmiş bilen var mi ?
    Yoksa..yoksa..yoksa..ohaaaaaa

    YanıtlaSil
  10. Ben cok severek izliyordum. Hepsi belalarini bulur insallah diye. Bence bir nevi buluyorlardi da. Boyle sove sove izlemenin tadi da bir baska oluyor. Tavsiye ederim. Arada empati yapiyordum gerci. A yazik, sevgilisi aldatiyor, vah kanser oldu kadin falan diye. Sonra silkinip kendime geliyordum, Keri uzerinde akillara zarar bir kreasyonla 14 yasinda kiz gibi seke seke yuruyunce mesela. Tam gaz nefrete devam. Kadinligindan tiksindirir insani bunlar.

    YanıtlaSil