24 Ağustos 2010 Salı

depremin çaresi bulundu!


Çok iyi biliyoruz ki 99 depremi sadece donsuz yatan kafirleri vurmadı. Deprem zamanı haber bültenlerinin altındaki sayaçlar saniyede bir atarken ölen her bir insanı işaret ediyordu. Herhangi birşeyi sayan bir sayaç değildi. Sonra sayaçlar geri saymaya başladı. 40 binlere vuran sayı 18 bine kadar düştü. Ölenler geri gelmedi ama sayılar geriye doğru attı. Çünkü önemli olan felaketin büyüklüğünü dış dünyaya açıklayacak sayılardı.

Ölenler kağıt üzerindeki sayılar olarak kaldı. Onlar için birşey yapamadık. Ancak kalanların anlamsız sayılar olarak kalmaması, deprem sonrasında öksüz kalan çocukların sayılardan başka birşey ifade etmesi için yapabileceğimiz birşeyler var.

Var derken varmış. Beni de Uzağa giden kadın duyurusunu yapmaktan onur duyduğum bu kampanyadan haberdar etti.

Kalem, defter, silgi, boya kalemi, kalem kutusu, çocukluğunuza dair hatıralarınızda okul diyince aklınıza gelen her türlü hediyeyi Bir milyon kalem kampanyasıyla Çınarcık İlköğretim Okulu'na gönderebiliyorsunuz. Ancak gönderilerinizin takip edilebilmesi için birmilyonkalem@gmail.com adresine bilgi maili atmanız ve paketlerin üzerine "Bir milyon kalem umut çiçekleri okulda" notunu düşmelisiniz.

Adres:

Çınarcık İlköğretim Okulu
Halit Kılıç (Okul Müdür Yardımcısı)
Hasan Baba Yolu - Çınarcık - Yalova

Bu yardım bizimde götümüzde patlayacağı öngörülen bir depremden yırtmak adına bonus puan kazandırır mı bilinmez. Ancak korku iyi bir motivasyon aracıdır.

Ama isteyen ilkokulda yepyeni defterine, süslü kalemine, kokulu silgisine, havalı kalem kutusuna dokunduğu anları da hatırlayıp içine dolan sevinci bir başka çocuğa yaşatmanın mutluluğunu yaşayabilir.

3 yorum:

  1. Heyooooooooo! Çok teşekkür ederim.
    Çocuk gülücüklerinin içinde kaybolasın ey dost.

    YanıtlaSil
  2. hiçbir deprem bulamasın seni inşeallaah

    YanıtlaSil
  3. oha duyduğum en güzel haberlerden biri:)

    YanıtlaSil