2 Kasım 2010 Salı

andırıyor diyelim



Küçükken tuvalete her girdiğimde selam verdiğim hatta uzun kaldığımda muhabbete durduğum, tuvalet taşında yer alan iki insan silüetim vardı. Biri şapkalı bir kadına diğeri de uzun kafalı bir çocuğa benzerdi. İşte öyle "nasılsın teyzecim, nasılsın uzun kafa, iyi işte bende napiim kakamı yapıyorum. Bugün matematik sözlüsü var 6ları ezberledim sayıyim mi? 6 kere 1 altı, 6 kere 2 oniki" şeklinde sohbetler ederdik. Sonra babamın klasikleşmiş her eve uygulamayı bir tutku haline getirdiği "bu tuvaleti genişletelim banyoya katalım" projesiyle ayrıldık kendilerinden. Bayaa üzülmüştüm. Ne yapıyorlar şimdi acaba?

Bu durumu ben birkaç kişi bana benzer şeyler anlatana kadar kimseye anlatmadım tabi toplumdan ihraç edilmemek için. Neyse sonra büyüyünce de geçti zaten. Hiçbirşeye o kadar uzun bakacak zamanım olmadı daha doğrusu. O durum hayalgücünün yanında bir mesaidir çünkü. Uzun uzun bir yere bakman gerekir ya da devamlı olarak. Sonunda o şekil eğer bir kalas değilsen illa ki sana birşeye benziyormuş gibi gelir. Mesela sevgilinize bakın uzun uzun, bir süre sonra "ulan aslında kaşların sarımtraklığı hafiften Brad Pitt'e benziyor ha'ya kadar gider olay. Ya da tahtaya bakın uzun uzun ama kimsenin görmeyeceği bir yerde bakın toplumdan ihraç edilmemek için. -toplum önemlidir çünkü- Birileri "hello canım" der size muhakkak.

İşte buradan nereye geleceğim, doğuştan sarışın araştırmacı Ferdi Yılmaz - Araştırmacı lafına ayrıca hastayız, neyi araştırdığımız belli değil. Her an herşeyi araştırabiliriz- İstanbul Boğazı'nın dünyanın en büyük silüeti olduğu iddiasında.

Peki silüet kime benziyor?

Ferdi'nin kayınpederine değil tabi ki. "Bakın bakın İstanbul Boğazı kayınpederime benziyor" sadece aile içerisinde heyecan yaratacak bir haber olduğundan boğaz silüeti, toprak erezyonu göze alınırak ve %3'lük bir burun eklemesiyle Fatih Sultan Mehmet'in tıpkısının aynısı. O da yani Fatih'in burnu tabii yaşlıyken düşmüş biraz, gençken silüetteki burun o nedenle daha dik. Ayaklar Zonguldak, sırt körfezde kesilmiş. Kaftanı üstünde. Görün bunları. (bkz. Bakmak ve Görmek makalesi, İlkokul 3)

Aratırmacı Ferdi Yılmaz tezini, silüeti ve Fatih'in fotoğrafını yanyana getirdiği dandik fotoşop çalışmalarıyla da destekliyor. Ama sadece bu yetmez. Muhteşem tez Devlet Bahçeli tarzı bir numarolojiye de dayandırılıyor: Fatih istanbul'u keşfettiğinde kaç yaşındaydı? 21. Kaçıncı yüzyıldayız? 21. yüzyıl. Hangi yıldayız? 2010. Bakın 21 21 21. Bu tesadüf olamaz.

Şaşırdık mı? Şaşırmadık. Araştırmaya gerek yok. Boğaz kimin silüetine benziyor sence diye sorsalardı ilk 3 cevabımın arasında Fatih Sultan Mehmet vardı zaten. Diğerleri RTE ve Kemal Atatürk olurdu. Kime benzeyecekti ki? Bana mı?

Gerçi bana da benziyor biraz. Birden bakınca andırıyor. Ağlayıp şişince böyle birşey oluyorum bende.

10 yorum:

  1. ahahah
    allah gazebini vermesin senin ya

    YanıtlaSil
  2. Tuvalette taşlardan insan yüzleri görenin bir tek ben olduğumu sanır ve kimselere birşey diyemezdim. Allahım çok mesudum. Yalnız değilmişim. Bu arada ben hala görüyorum o yüzleri. Başka tuvaletlerde başla yüzler olarak

    YanıtlaSil
  3. Normal bişi, insanlar otomatikman etrafındaki biçok şeyi antropomorfize eder, genlerimizde var.

    YanıtlaSil
  4. de'leri ayirmayi ogren kiz artik

    YanıtlaSil
  5. ahahaha ben hala işyerindeki tuvalette siluetler görüyorum :)) bir tane topuklu ayakkabı silüeti var mesela:)

    YanıtlaSil
  6. bu durum aslında "babadan azar işitirken halı desenlerini incelemenin" bir sonucu... öle peder fırçayı kayarken aşağı bakılıp halıdaki desenleri incelenir hatta o desenlerde kaybolunur, bazen de azar bitse bile öle mal gibi kalındığı olur. Ferdi arkadaşımız belli ki bayaa bir azar işitmiş peder beyden ki benzetme kabiliyeti bayagı bir gelişmiş

    YanıtlaSil
  7. meğer fatih sultan mehmet in bacakları denize paralel uzanıyormuş.

    YanıtlaSil
  8. @ adsız . mudur ferdi azar işitmişte nir tuvalet de goruo. o zamna halı derdı. Babası tuvaletemı cagırıomus ozellıkle fırca atmak ıcın

    YanıtlaSil
  9. hepiniz belliki babanızdan gerizekalılığınızdan azar işitmişsiniz belliki beyin düzeyiniz bu kadar çalışıyor.bu konuyu alay edercesine ele alan arkadaş belliki Allah (C.C) varlığına ve birliğine inanmadığı için bu tarz bir yazı yazmış Allah dünya üzerinde her santiminde mührünüve varlığının insanoğlu üzerinde olduğunu gösteren olaylar var etmişdir bunları görmeyip böle alay edercesine yorumlar yapmak yalnışdır ya yanılıyorsanız busoruyu sordunuzmu kendinize ya sizin hatta bu araştırmayı yapan arkadaşın dahi göremediğidahada mucize bir olayla karşı karşıya isek rabbin yaratmış olduğu bizlere göstermek istediği bir olayı bu şekilde dalga geçmek nedemek??yazık Allah ıslah etsin sizi

    YanıtlaSil