1 Aralık 2010 Çarşamba

istirham ederim, istifra da edebilirim


Edebiyat çevresi bundan böyle de'leri da'ları ayıramayanları bacaklarından ikiye ayıracakmış. Yukarıdaki Hakkı Devrim pozumla onlara gözdağı vermeye çalıştım ama başarabilir miyim bilemiyorum. Milyon kere de söyledim; "astigmatım var çok bakınca yazılar karışıyor" dedim, olmadı. Lazım, "laz inadım var biri söyledi diye düzeltmem" dedim, olmadı. "Türkçe'deki de da kuralını gereksiz buluyorum" dedim, olmadı. Bugüne kadar bayramlık ağzımı açmayayım, çeliktepeli yüzümü göstermeyeyim dedim ama buraya kadarmış.

Bundan böyle de'leri ayıralım, büyük harflerin ellerinden küçük harflerin gözlerinden öpelim gibi yorumlarla gelenlerin yerleri GPRS ile tespit edilerek, eş güdümlü füzelerle yok edilecektir. Ondan sonra "aaa neden yokettin senin gibi hanfendiye yakışmadı", "e kötüyle kötü oldun" demesin kimse. Ahmedi Nejat yaptınız beni. Beni siz yarattınız.

Daha Türkçe bilmiyormuşum da yazı yazmaya çalışıyormuşum da vilivilivilivilivilivili. Şu hayatta bir Türkçe'nin kurallarını çok iyi bilirim, bir de islamın 5 şartını. Ama ikisini de yerine getirmek konusunda bir iddiam olmadı. Üstelik 5 şartı yerine getirmemenin karşılığında büyük tövbeye koşma, bonus sevap kazanma gibi seçeneklerim varken, Türkçe kurallarını yerine getirmediğimde kızgın bir kalabalık beni meşaleler ve tırpanlarla kovalayabiliyor.

Güzel Türkçe okumak isteyenler üstadımız Hakkı Devrim'i okusun. Dinlemek isteyenler Bülent Ersoy dinlesin. Ama sıkılınca buraya gelmek yok. Onu balkonuna düşen topu kesmeden önce düşünecektin.

Ne güzel konuşuyoruz yeaa biz kendi aramızda. Osuruk, göt, meme diyoruz eğleniyoruz. Ben kimseye burada yağmurlu bahar akşamı başlayıp, kadının yine bir güz günü arkasını dönüp gitmesiyle sonlanan bir roman yazmıyorum. Götten atıyorum arkadaş. Blogun adı almanca atgotın olarak okunmuyor. Göt o göt. At götten.

He ancak şöyle affedebilirim bu blog polislerini, bana der ki "Yeaa ben çok mutsuz bir insanım böyle arada insanların küçük hatalarını büyütüp yüzlerine vurarak yaşayabiliyorum. Yalnızım, iletişim şeklim bu benim, böyle varoluyorum." O zaman ben onlar için her paragrafta ayrı hatalar yapar, mı'ları mi'leri bile bitişik yazarım. İnsanlık ölmedi sonuçta.

Amaaaaaa bana böyle saçma sapan yorumlar yaparak, Bilge Tonyukuk'la Orhun Kitabeleri'ni birlikte yazdık, Türkçe'yi ben yarattım tavırlarına girerek gelirsen bundan böyle tüm yazıları ayshe, sheyda, shatchi diye yazarım kustururum adamı.

Buradan ayarı veriyorum. Daha da bu konuda polemiğe girmiyorum. Sinirli insanım ben. Bana 3 kere aynı şeyi söylersen vodoocu kadınlar gibi gözlerim ters döner, ağzımdan köpük çıkarıp anlamsız şeyler söylemeye başlarım.

Hem Türkiye'nin en az kazanan yazarının yazısı da bu kadar olur. Bana ver yazı başına 50 lira ben varya noktası virgülüne, sık kullanılmayan kurallarına kadar uygun yazayım hergün. Vereyim mi hesap numaramı? Hişşş bilmiş sana diyorum.

Ayrıca da uymuyorum kardeşim. Tam uyacaktım kurallara, "ulan okuyanın rahatsız oluyordur belki dikkat et" diyordum kendime vazcaydım.

Buradan sesleniyorum:

da'ları ayırmayın, da'lar ayrılmayın!

Bu ayar dostane yapılan yorumlara değil, kötü niyeti yüz ışık yılı öteden belli olan, karnında gazla dolaşan kişilere verilmiştir. Hangisi iyi hangisi kötü niyetli nereden bilecen diyeceniz, kötüyü klavyesine vuruşundan tanırım ben.

20 yorum:

  1. BURADA BOLE SANA YAZMAYI BILMIO DIENLER VARYA MSN DE ARKADASLARIYLA KONUSURKEN KIĞĞĞĞZIIIIIMMM VAĞĞĞĞRĞRĞRĞ YAAWWWWWW GİBİ MODELLERDEDIRLER. naSIL YAZDIGININ NE ONEMI VAR ICERIK OENMLI. BOYU DEGIL İŞLEVI.

    YanıtlaSil
  2. :))) Ahahaa süperin ,sevdim ben bu ayar verme işini ..

    YanıtlaSil
  3. blogları ayarlama enstitüsü.

    YanıtlaSil
  4. hay ağzını öpem ya.
    daha önce de öpmüştüm galiba.
    emin olamadım şimdi.

    YanıtlaSil
  5. Sevgili Atgotten'li hemsehrilerim, hehehe :) Kizma be bu kadar, he benim ben. Aldim mesaji. keyifli keyifli okurkene birden asabim zipladi bariz hatayi gorunce. Eh bendede (ben dede?) lazlik var anacim. Caktin kofteyi? Az dikkat et, cigerimi ye.

    YanıtlaSil
  6. aman yavrummm bırak desini dasını da sık sık yaz sen...

    YanıtlaSil
  7. çok fena sevdim ben seni yea :)

    YanıtlaSil
  8. Sağa sola reklam al da tıklayalım, seni Elif Şafak yapalım.

    YanıtlaSil
  9. yazını okuduktan sonra bir şeyşn farkına vardım! "da - de " ekini ben hiç kullanmıyormuşum. Nasıl tedavi olabilir tekrar eski sağlıklı günlerime nasıl dönebilirim. Litfen yarım ediniz:((

    YanıtlaSil
  10. hahahaha, eş güdümlü füze çok ilginç bir kelime..
    eş mi bulmaya çalişiyor rampadan atıldıktan sonra ???
    3..2..1.. bitonngg şiiyyyyuuvvv... füzenin iç sesi : ''hmmm ... serbestim artık , şimdi eşim nerdeymişşş bir bakalım .''
    yazı çok güzel ulo paçi the laz çizi...

    tunc t

    YanıtlaSil
  11. :şfşfşfş bunu "sonra okunacaktır" diye ayırdıydım çay molasında okuyorum hahahahahah laz damarını seveyim senin ne güzel sinirlenmişsin öyle :))
    de-da cı adsız bile beğenmiş ayarı, daha ne ossun :

    YanıtlaSil
  12. bu yazı bilinçli bilinçsiz tüm de-da özürlülerin manifestosu olur bak söyleyim sana. sonra kim bu çıbanın başı diyip götünü kesmesinler mazallah.

    YanıtlaSil
  13. bi temas da soru eklerine pilizz

    YanıtlaSil
  14. biz sizi yazım kurallarına uymasanız da seviyoruz frau atgotten.

    YanıtlaSil
  15. Bak fenami oldu bloga hayat geldi yanniz uc yorumla sinir sistemin bozuluyosa isin zor. ha birde at got meme yazmakla duzgun imla farkli seyler demi. ornek Engin Hiyardic'da gotunden cikani yaziyo ama hic imla hatasi yok. Senden daha iyi seyler bekliyom heyecanla okumaya devam edicem followerlarinada bi cay ismarla feci savundular seni aferim.

    YanıtlaSil
  16. öle isim vermeden götten atmak ne kadar kolay... yanniz da acaip bi kafaymış

    YanıtlaSil
  17. ayshe'yi okurken rahatsız olduğum gibi, bahsettiğiniz tarz hatalarda da soğuyorum. Tam dalmışken, yazının tadını çıkarıyorken konsantrasyonum bozuluyor, uzaklaşıyorum. De'yi, da'yı yanlış yazınca ne oluyor ki? Bundan rahatsız olan okuyucu yoktur herhalde. Bizi de düşünmenizi rica ederiz.
    Hakkı

    YanıtlaSil
  18. Bedava redaksiyon hizmeti bende. Herkes huzur içinde uyusun diye..

    YanıtlaSil