19 Haziran 2011 Pazar

gerçek bir gedik


Bir süredir daha iyi kalpli bir insan olmaya çalışırken dün akşam televizyonda Ömür Gedik'i görmemle birlikte aylardır içime ektiğim iyilik tohumlarının hepsi aynı anda kurudu. O saldırgan ve her daim sinir krizinin eşiğindeki insan tekrar canlanıp, boyun ve şakaklarımdaki damarların kabarmasıyla dönüşümünü tamamladı. Oysa seçim sonuçları ve Teoman dahil her türlü zorluğa göğüs germiş kendimi dizginleyip, günlerimi dondurma yiyip, sakince kitap okurken bacak kıllarımı kopararak geçirmeyi başarmıştım.

Ama dün gece Gedik'in çatlak sesi uyuyan devi uyandırdı, birikmiş kinimi ve nefretimi su yüzüne çıkardı. Çirkine, yeteneksizliğe, cahilliğe, ordan da bilmeden sallayayım, burdan da öğrenmeden atayım önemli olan yolunu bulayım anlayışının ve bu anlayışa verilen primin en güzel örneği Ömür Gedik'in müzik eşliğinde canavar ağzından çıkan detone sesle yayıldı evrene.

Kendisi sinemadan en fazla benim kadar anladığı halde sinema eleştirmeni olarak nam salmış, ancak dediğim gibi sinemadan anlamadığımdan sesimi çıkaramamıştım . Sinema izleyicisi tepki göstersin şimdi ben bilmeden bu kadın filmlere yaptığı sikim sokum yorumlara kafa yoramayacağım demiştim. -O canavar dişleri ve bakışıyla s leri tıslayarak yaptığı hiçbir yorumu da dinlenedim açıkçası. Onu bir yerde görünce tipine bakmaktan ne dediğini anlamaya sıra gelemiyor çünkü. Garip bir kitlenme yaratıyor insanda.-

Ama kendisi her cahil gibi bununla kalmadı, bokunu çıkarayım leveline atladı. Bugün sinema eleştirmenliğine ses çıkarılmayan Gedik, ulan hiçbişe bilmeyerek sinema eleştirmeni olabiliyorsam, şarkı söyleyemeyerek de şarkıcı olabilirim aymasına o dişlek dişleriyle alt dudağını ısırırken vardı. Yanına ikinci bir nefret unsuru Toman'ı da alıp portakal hep orda kal isimli şarkısına klip çekti. Şaşırdık mı şaşırmadık. Toman'da yeteneksize verilen prim kadrosundan müzik dünyasına kazandırılmış bir isim ne de olsa. Neyse yetti mi yetmedi, klibi her yerde döndü, göya popüler kültürü yermekle ünlenmiş Bayılgen'e konuk edildi. Kimse soramadı ki yaa sence sen bu şarkıyı söyleyebiliyor musun şimdi diye. Şaşırdık mı yine şaşırmadık. Bayılgel Türkiye'nin en büyük Abdurrahman Çelebilerinden biridir çünkü. -Tabi olayın altında bi de hayvanlara yardım var ki konuya girmek bile istemiyorum. bir türü kurtaracam diye başka bir türü sikmek nedir onun cevabını arıyorum sadece.-

Ömür Gedik seneye en iyi çıkış yapan şarkıcı ödülü de alır. Ve hatta az daha kasar Eurovision'a gider Türkiye'yi temsil eder. He etmesin mi etsin tabi. Çünkü bugün Türkiye'yi temsil edecek biri varsa o kesinlikle Ömür Gedik'tir. Abdurrahman Çelebiler memleketi, çirkine, cahilliğe ve yeteneksizliğe prim verme cumhuriyeti Türkiye'yi layıkıyla temsil eder.

Ne de olsa her sikim hıyar diyene tuzla koşan hazır bir kitle de var.

Sizleri ve tüm insanlığı buradan bir kez daha çirkine, yeteneksize, cahile prim vermemeniz için uyarıyorum. Bakın önüne geçilemiyor sonra diyorum. Bugün bir Lady Gaga'nın albümü bir haftada bir milyon satıyorsa, Ömür Gedik albüm yapabiliyor, Okan Bayılgel 5864. programını yapabilyorsa bunlar hep sizin yüzünüzden. He kimse de üstüne almıyor. Ama ben vermediysem sen vermediysen kim verdi bu primi. Bkz. son seçimler.

İlle de hep orda kallı bir şarkı dinlemek isteyenleri de aşağıdaki linke yönlendiriyorum.

http://www.youtube.com/watch?v=lrgjYcp4b90

13 yorum:

  1. Baksanıza pinponlara...

    Ne kadar sevimliler..

    YanıtlaSil
  2. ya yine hatun kendince bi amaca hizmet ederek çıkarmış bu albümü. ya hayat sevincimizi sömüren diğerleri? mankenden bozmalar? oyuncudan olmalar?

    YanıtlaSil
  3. leah dinleyip okuyorsun di mi gedik'i git ağzını, gözlerini yıka çabuk

    YanıtlaSil
  4. portakal orda kal kısmını okurken içinde orda kal geçen bi şarkıyla dalga geçildiğini düşünmüştüm, baktım hakkaten hop dedik orda kal portakal diye şarkı yapılmış gerçekten de. bunun üzerine ben de yes patates adlı albümümle müzikmarket raflarında yerimi almak, kral tv top 10 listelerinin vazgeçilmez ismi olmak istiyorum.

    lady gaga kısmına katılamicam ama, acaip acaip kıyafetler giyse de yetenekli bence o gerçekten. şarkı söyleyebiliyo, yorumu güzel, piyano çalıyo falan. mesela: http://www.youtube.com/watch?v=EtmPCuOTYMg

    bi de resme çok güldüm belirtmeden geçemicem :)

    YanıtlaSil
  5. alayının avradını ........

    YanıtlaSil
  6. bunu izleyenler şunu da izledi: survivor ünsüzler beyinsizler (yok yani ben de izliyorum her bir rezilliği, kendi şapşallığıma mı yanayım bilemedim)

    YanıtlaSil
  7. her turlu beyinsize, beceriksize, yalanciya, kalpazana prim veren bir toplum haline geldik. bunu yaninda da adam gibi birseyler yapip dogrulari soyleyenleri de itin gotune sokma ve bitirme cabasi saka gibi :/

    YanıtlaSil
  8. mizah dergilerine yazmalısın... ya da daha çok yazmalısın *)

    YanıtlaSil
  9. http://webtv.hurriyet.com.tr/5/17973/0/1/bu-dueti-izlemeyen-bin-pisman.aspx

    YanıtlaSil
  10. Merhaba,
    İlgileneceğini düşündüğüm bir konu ile ilgili olarak sana mail atmak istiyorum. (biraz gizemli mi oldu ne? )Bana ulaşabilir misin?
    emineyamaner_at_gmail_dot_com

    YanıtlaSil
  11. Tilki Gevene bir kez si..lir..

    YanıtlaSil
  12. Yorumunu baştan sona kadar okudum ve sonra 2-3 dakika düşündüm seninle nasıl oluyorda aynı oksijeni soluyorum dedim gerçekten. Senin yaşamaman lazım aslında ki öyle gibi zaten :)

    YanıtlaSil
  13. Ben farklı fikirlere sahip insanların yaşam hakkına saygısı olmayan seninle aynı oksijeni alabiliyorsam sen de alacaksın. Ben çok güzel yaşıyorum, keyfim yerinde. Ve sen kesinlikle Gediksin.

    YanıtlaSil