16 Nisan 2012 Pazartesi

yedi dildo istanbul



Artık İstanbul'un çok kalabalıklaştığından, bina ve zinanın arttığından bahsedebilirim. 30 yaş sonrası eskiyi övme, yeniyi yerme giriş kartı veriliyor çünkü insana. -Ya evet büyümek o kadar da kötü birşey değil- Sonra uzmanlık dalı seçiyorsun. Huysuz yaşlılık, pamuk ninelik, kedili kadıncılık gibi bölümlerde eğitim görüp doktoranı alıyorsun. Neyse ki benim ilgi alanım, daha doğrusu yeteneğim daha gençliğimden belliydi de seçim konusunda çok düşünmedim. Direk huysuz yaşlıya yazdırdılar. İlk günümde penceremin altında küfürlü konuşan liselileri kovdum. Başarılı olacağıma inanıyorum.

Neyse konumuz bu değil. Konumuz İstanbul'un muhtelif boşluklarına çok afedersiniz sik gibi dikilen, yok efendim tangodan, yok efendim kına gecelerinden ilham aldık açıklamalarıyla anlamlandırılmaya çalışılan, aslında neden ilham alındığı gayet açık olan binaları yapanlara saydırmak.

Çok tartışılan konu olduğundan; mimari kültürümüz yok, göçebeyiz, şehir bizim şehrimiz değil, taşından çalmaya geldik şeklinde sözlere girmeyeceğim. İrdelemiyorum direk yapan mimara soruyorum: Hadi nenelerimiz çarık giyerdi diyelim, sizi okutan üniversitede de mi hiçbir şey öğrenmiyorsunuz? Google var, mimari yazıyorsun 1 milyon sayfa dökülüyor. Okumaya üşendin, resimlere bak. Bak bakalım sik gibi diktiğin binaya benzer bir bina daha var mı hiç bir memleketin şehrinde.

Mimar kimliğinle bakma yaa Allah aşkına vatandaş gibi bak, Kartal sahiline inmiş biri gibi bak. Bakınca, o yaptığın binaları görünce ne düşünüyorsun, bir bak. Aaa bütün evler yine kendi içinde az çok bişe oluşturmuşken benim binalar hakaten biraz sik gibi olmuş demiyor musun? Mimari plandan anladığın ilkokul 4 gelecek konulu resim yarışması üçüncülüğü almış bir çocuk çiziminden ibaret farkında mısın? Bas mavi cami, bina uçlarını az biraz sivrilt, ver metali, ver metali adını da şöyle atgötten dharma evleri falan koy. Tamam yaa mis gibi oldu, hemen şehrin en güzel yerine dikelim.

Lütfen şehrin muhtelif yerlerine dildolar yapmayı bırakın.

Semt sakinleri, babaları! Apartmanda bekar evine kız gelse dünyayı yıkarsınız, hergün karınız kızınız dev siklere bakıyor, yanından geçiyor hiç ses çıkarmıyorsunuz. Oysa bugün herkes kapısının önündeki pipiyi kaldırsa İstanbul mis gibi olur.

Bitirirken, özellikle Zincirlikuyu'ya yapılan binaya beddua okuyorum. O iğrenç Mecidiyeköy'e giderken şehrin boğaz havası alan son noktasına da sıçmayı başardınız. Teras bahçelerinden boş ve manasız bakışlarla deliğe düşen bokunuzu izler gibi izlersiniz İstanbul'u artık.

Bravo Ahmet, modern mimariye getirdiğin yeni bakış için bravo!
Bravo Mehmet, kubbe mimarisine getirdiğin yorum için bravo!
Sana da bravo Kinyas, elindeki tek şeyden ilham almışsın, harika bina yapmışsın bravo!

21 yorum:

  1. merhaba ben kedili kadın :(

    YanıtlaSil
  2. milletçe tuz alıp koşuyoruz hepsine be atgötten

    YanıtlaSil
  3. o tangolu kule reklamı var ya. o tangodan ilham alınarak yapılan her ne sikimse işte. o ne amına koyim ya. o ne ya. tangodan ilham alınarak nası bi sik dikmişler orya. nasıl bi mimari anlayışıdır. anlamayışıdır bu. gerçi bananeyse. istanbulda bile değilim fakat cidden zaplayıp geçmek yerine az biraz düşününce, insanın "error" vermemesi mümkün değil.

    YanıtlaSil
  4. Ben Venedik projesine bayılıyorum.Salacak'tan kayığı kiralayıp, reklamdaki çifti bi ziyaret edeceğim inşallah ...

    YanıtlaSil
  5. Mevzunun kalın olduğunu sen de anladın :|]

    YanıtlaSil
  6. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  7. S.S çükentay toplu konut kooprezervatif başkanı olarak konuşmak istiyorum. Bu yapılan binaların hepsi sünnetsiz bi defa, hem kafasıda yok. Çünkü yapanda kafa yok. Ama bizim yürüttüğümüz porojede herkeşin evi tam kafa sokumluk.Giren çıkan belli olmasın diye yer altına inşa ettik ve tersten sivrilttik. Ama istanbulumuza dikilen o cialis kullanmış kafalıların yaptığı ve geleneksel ezoterik aptallık hamurlu yapıları anlamayı anlayamıyorum.Ben yazdım oldu!! yada oldumu lan? camiler ve silüet yakında eski fotoğraflardaki aile hatırası gibi olur.hani en küçük çocuk ya görünmez yada kafayı zorla uzatır görürsün aa bu da varmış diye. aha da öyle olur. olmaz mı? hele ülkedeki yarak kafa meraklıları hepce ortaya çıksında görün..yazık,yazık demeyede yazık..

    YanıtlaSil
  8. gökdelenlerin sayısı her geçen gün artıyor ama estetik yok şey gibi dikiyorlar gerçekten:)

    YanıtlaSil
  9. Bu arkadaşların hepsi herhalde senden (genel olarak 'sen' yani)-benden zengindir. Bir allahın kulu Budapeşte'deki 'Danseden Binayı görmemiş midir? Hadi gitmedi, görmedi, merak etmedi, araştırmadı diyelim, hiç mi hayal gücü yoktur? Behruz Çinici'yi, Bilgi Denel'i, Vedat Dalokay'ı, Çelik Gülersoy'u, Le Corbusier'i tanımazlar mı? Tanımıyorlarsa, daha da kötüsü, tanıyorlarsa utanmazlar mı?

    YanıtlaSil
  10. deprem olunca da titreşimli olurlar artık...

    YanıtlaSil
  11. Deprem olunca bosalcaktir istanbul.

    YanıtlaSil
  12. Efenim ecnebiler de Londra'da Gherkin binsı diye bir şey yapmışlar bizimki hep ondan özenti, batının ahlaksızlığını aldık

    YanıtlaSil
  13. Süper sivri ve burgulular için Dubai'deki Emaar ve Cayan tarafından yapılan binalara bakabilirsiniz. "Yani başka şehirde yok" değil, var, ama benzemek istediğimiz şehir / benzemek istemediğimiz şehir diyorsanız ayrı konu tabii.

    YanıtlaSil
  14. göztepenin ortasındaki 4 tabuta ne demeli... 4 Winds miş...rüzgarlar savursun fırtınalar parçalasın sizi

    YanıtlaSil
  15. sen bunları dildo olarak görüyosan beahhh beaaaah iyi azmışsın be garııııııııııı sen amk

    YanıtlaSil
  16. Sen görmüyorsan kesin gizli gaysin adsız. bu yadsımanın başka açıklaması olamaz. gtk

    YanıtlaSil
  17. klasik olandan o kadar nefret ediyorumki, her gördüğümde sırf o binayı yıkmak için el kaide'ye katılıp canlı bomba olasım geliyor.

    YanıtlaSil
  18. ay süper mal bir insan olarak, geçen hafta arkadaşımın bana senin bu yazına ait attığı linkin konusunu şu an anlıyorum. Yani bir hafta gecikmeli. Çalışıyordum ondan bakamadım da pek, sbuk subuk işte çalışırken hem attığı linke bak, o da ayrı zaten.
    Hayatımızda hep eril objeler zaten her yerde. Kadını hep eziyonuz lenn. Yine de tırtıklının o kadar da kötü olmadığını düşünüyorum. Saygılarrr.

    YanıtlaSil
  19. İstanbul'dan yürüyerek nasıl çıkabilirim?

    YanıtlaSil
  20. En son moda futurustik fıstık towerlerimiz gelmiştir...

    http://imageshack.us/photo/my-images/502/futurustik.jpg/

    YanıtlaSil
  21. Ba$gan, zamaninda sikko Royal Towersda staj yapan bir muyendiz olarak derim ki cog iyi bir gozlem olmus. Ozellikle "Mimari plandan anladığın ilkokul 4 gelecek konulu resim yarışması üçüncülüğü almış bir çocuk çiziminden ibaret farkında mısın? " yorumun departman olarak gozlerimizi yasartti. Ay lav yu

    YanıtlaSil