16 Ağustos 2012 Perşembe

dikkat kaplan var!



Sayın ziyaretçiler,

Okuduğunu anlayamayan, anladığını yanlış anlamaya programlanan, başkasına yapılan espri kendine yapılınca alınganlık yapan, eleştiri, kara mizah, önüne gelene sallama gibi eylemlere tahammül gösteremeyen,  götünden konuşana katlanamayan, ırkçı, faşist, seksist, homofobik, dar kafalı, bokundan nem kapan, küfürden hoşlanmayan, birinin mutlaka bir tarafta olmasının gerekliliğini düşünen, emeğe, fikre, düşünceye saygısı olmayan, eğlenceye çomak sokmaya bayılan, ergenlikten çıkamayan, ayna ayna ayna, kötü laf sahibinindir gibi çocukça tavırlarla laf sokmaktan öte eleştiri cümleleri kuramayan, ancak kendisinin çok zeki olduğunu sanacak kadar zekaya sahip, ağzını şıpırtadan, sesli nefes alan, muhabbetin en güzel noktasına turrup sıkan, dalga geçmek ve eleştirmek konusunda sınırları olan, aaa çok ileri gitmiş ama'cı olan, göt, meme demeye korkan ve denilmesinden içten içe rahatsız olan, sınırlarımı çizmeye çalışan, karşıt fikrini insan evladı gibi değil de başbakanın oğlu gibi söyleyenlerin transit biçimde internetteki başka mecralara akması rica olunur.

Blog sahibi sinir hastasıdır, raporludur.

Beynimin içine misafirliğe gelip, şak diye sigaranı yakıp külü halıya silkeyemezsin, çayını da şıpırdatarak içemezsin. Kül tablası istersin. Kaplanlara atarım. Kedilerime yediririm.

9 yorum:

  1. Soluksuz okundu, bu bahsettiğin kişileri kaplanlara atıp ne yapacaksın, benim daha eğlenceli planlarım vardı.

    YanıtlaSil
  2. raporu yayınlayabilir misin?

    YanıtlaSil
  3. raporur yedirir misin?
    bi de bayram'da istanbul'da mısın? istemeye gelcez seni.

    YanıtlaSil
  4. @umut aslanlar iyi oluyor geri birşey kalmıyor kafam rahat ediyor. Ama daha iyisi var ise uygulayabiliriz. Açığım.

    @cem sözüm senettir kimi zaman rapordur.

    @denizcan bayramlarda istanbul'da olmak en büyük hayalim ama diilim amk. ada yolları vuut vuuuut. dönüşte isteyin hem bronz olurum.

    YanıtlaSil
  5. yorumlarına bakmadım ama sanırım önceki kemer genç yazında canını sıkan olmuş :)

    YanıtlaSil
  6. siyaset ile yazılan her şeyde birileri gelip yazdığını anlamayıp bir şeylik yapacaktır. bu yorumun kuralı gibi bişey olmuş artık.

    YanıtlaSil
  7. sen benim içimdeki iç ses misin? huzursuz ruh kadar güzel bir şey yok. layk vs var ise bu fb'lu hayatta bin kere layklayk.

    YanıtlaSil
  8. ''Dil veya kullanımı, cinsiyetçi olup; kadının değerini düşürür. Dil veya eğitim, adalet gibi söylem üreten tüm kurumlar, erkek gücünü yansıtıp, onu tipik örnek, kadını da atipik bir örnek olarak sunarlar’(Akal, 1987: 49,50). Ayrıca, değinilmesi gereken bir başka nokta da şudur; Toplumda kadının kullandığı dil, o denli içselleştirilmiştir ki, kadın kendini ifade ederken bile erildir, çünkü kadının argo dili kullanılmayarak yozlaşmış ve neredeyse yok olmuştur.
    Bu çalışma kapsamında kadının gerek kamusal alanda, gerekse sosyal medyada daha örtük/üstü kapalı bir dil kullandığı varsayılmaktadır. Fakat sosyal medyada geleneksel kamusal alana göre kadın cinsellik temsilini daha açık bir dille ifade edip edemediği ve bunu yaparken gizli kimlik inşasında bulunup bulunmadığı araştırılıcaktır.''

    http://iletisim.ieu.edu.tr/karine/?p=281

    YanıtlaSil
  9. Sayın E yukarıdaki yazıdaki eril ifadeyi yakaladığın yeri bana da göster de ben de aaa haklıymışsın diyeyim sana. He diyorsan ki kadının sinirlenmesi, terbiyesini bozması zaten eril bir ifade yöntemidir. Sana kadın gibi kadın olup, erkek dünyasının hoşuna gidecek içerik veremeyeceğim. sori.

    Araştırmacılara gelince, evet kadın cinsellik temsilini sosyal medyada kamusal alandan daha açık bir dille ifade eder. Bunu yaparken gizli kimlik inşaasında da bulunur. Çünkü kamusal alanın kadına baskısını hala iliklerinde hissetmektedir.

    Dilim de, kimliğim de gizli değil, hele eril hiç değil.

    Ayrıca eril ne yaaa ne çirkin bir kelime. Ben ağzımı yıkamaya gidiyorum.

    YanıtlaSil