29 Ocak 2013 Salı

içine 30 girmesi



30 yaş krizindeki birine söylenmemesi gereken 10 şey:

1. Hiç göstermiyorsun:

30 yaş krizine girmiş kişi, genç birine 'hiç göstermiyorsun' denmediğini bilecek yaşamışlığa ve zeka seviyesine erişmiştir. O her gün gözlerinin altındaki çizgilere bakıp ne kadar yaşlandığının milimetrik hesabını yapmaktadır zaten. İltifat edeyim derken eşşeğe su kaçırmayın.

2. Beni bırakma:

Kesin bırakır. Zaten bırakacak bir şey arıyordur muhtemelen o sıralar. Sen 'beni bırakma' diyince 'aa burda bırakılacak birşey varmış' der, dikkat çekersin. En iyisi derin bir nefes alıp, hiç yokmuşsun gibi davranmaktır. Hatta kendinize koltukla aynı kumaştan kamufle olacak bir elbise dikebilirsiniz.

3. Bugün evde takılalım:

Yıllarını sokaklarda ya da bir barda kaybettiğine inanan 30'lu yaşlardaki şahıs, bitmek bilmeyen enerjisini o yılları bulmaya harcayacak, şehirdeki tüm mekanları gezmeye and içecektir. Hatta olayı abartıp, acaba denizlere mi gömüldü bu yıllar diyip dalgıçlık, pistlerdedir belki diyip tango, dağa mı kaçtı sorusuyla trekking, dağcılık gibi bilumum aktiviteye koşar. Kaybolan yıllarını bir yerlerde bulabileceğini sanan 30'lu yaşlardaki şahsın bu cümleyle arkadaşlığınızı ya da aşkınızı bitirmesi an meselesidir.

4. Taylor Lautner çok yakışıklı:

Ona sakın Lautner, Pattinson gibi bilmediği yeni yıldızların ne kadar yakışıklı olduğundan bahsetmeyin. Onun için 'yakışıklı çocuk' hala Tom Cruise, Brad Pitt ve Leonardo Di Caprio, 'güzel kız' Catrine Zeta Jones, Kate Moss'dur. Onların hala kendisi gibi 25 yaşında olduğunu sanır ve öyle görür. Rolling Stones zaman sapması sendromuyla, yani o gençken de yaşlı olan gruplar nedeniyle kafa karışıklığı yaşar.

5. Kaç mezunusun?

'Ulan biz rimel sürünce kıyamet kopuyordu şimdi bunlarda boyasız kız yok' diye liselilere saldıran 30'lu yaşlarındaki şahıs lise mezuniyetinin geçmiş çağda yaşandığının farkında değildir. 3 bilemedin 4 yıl önce mezun olduğunu sanırken derin bir matemetik hesabıyla verilen siyah ekran DIR komutuyla açıldığında, gerçek maymun götü gibi ortaya çıkar. Kaç mezunusun? ancak bir düşmanın sorusu olabilir.

6. O çocuk senden küçüktür vs Hadise 85'liymiş:

'Aman bırak yaaa bebe!' gibi daha yumuşatılmış versiyonları söylemediğiniz, Hadise'ye ağır giydirmediğiniz sürece bu cümleler söz konusu kişinin kalbine bir hançer gibi iner. İhanete uğramış Süleyman gibi oturduğu yerde 1 saniyede çöküşünü izleyebilirsiniz. Yazık, demeyin.

7. Bilmem kim yurt/şehir dışına yerleşiyormuş:

30 yaş krizinde olan kişide bu cümle 'A ha benim yaşayamadığım bir hayatı yaşayacak yavşak, hasiktir!' olarak tınlar. Onun yaşamadığı her yer güzel, havalı ve eğlencelidir. Yurt dışında herkese bedava ev, araba, su, elektrik verilmektedir çünkü.

8. 10 maddede sıralar mısın?

Sıralayamaz. Yaşlanıyorum endişesiyle uzun yazılar yazamamaktadır artık. Aynı anda hem yazı yazmak, hem resim çizmek, hem davul çalmak, hem dans etmek, hem kitaplar okumak hem de filmler izlemek istemektedir. O yüzden hepsini yapacam derken hiç birini tam yapamaz. Öyle mal gibi 8'de bitirir.

Evet 30 yaş bunalımındayım ben. Genç gösterdiğim için 2 sene gecikmeli girdim.
Ne zaman çıkarım?

Offf daha bunun 40'ı var.
Ergenlikti, ilk gençlikti, okul sonrasıydı, 30 yaşıydı krizsiz bir anımız olmadı ki amk.

16 yorum:

  1. Ben de martta 30 yaşına giriyorum bir de üstüne üstlük metris sistemine göre 2 yaş, tip olarak daha da küçük gösteren bir bebeişle birlikteyim :(

    YanıtlaSil
  2. hazırlığını yap derim casey23. erzağını yığ.

    YanıtlaSil
  3. aa sen 30larında mıydın? hiç göstermiyordun aslında...

    YanıtlaSil
  4. Karides Küpü29 Ocak 2013 05:42

    Bu kişi 40'ına yaklaşmasına rağmen, 30 yaş krizi sohbeti yapmaktadır.
    Uyanık.

    YanıtlaSil
  5. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  6. 30 yaş krizini bir senedir kabullenememiş biri olarak 7. maddeye bir ek yapmak istiyorum.
    orda olay sadece yurtdışı vs değil. mesela özgür ruh tadında takılan, evlenmeyi düşünmeyen (hayatında biri olmadığından da olabilir bu) tiplerin evlileri "eee hadi çocuk yok mu" diye sıkıştırarak rahatsız etmeleri, eğer çocuk konusu gerçekten varsa "bu arkadaşım .. yıldır evli, yaşı da 30'u geçmiş, çocuk için erken de sayılmaz" diye düşünmeden bu haberi "bomba haber" niteliğine sokması falan da bu maddeye girer bence. çünkü olay tamamen senin yaşamadığını başkasının yaşamasıdır dediğin gibi.

    YanıtlaSil
  7. Insan hissettigi yastadir. Hihheheeeeheee :) Bu da cok koyar.

    YanıtlaSil
  8. 30 yaşımdayım ve neyse ki minyon tipliyim. şaka şaka, bildiğin 30'umdayım ve kelim.OMG!

    YanıtlaSil
  9. Erkekler tarafindan kimi seneler sonra girilen ve absurd renkler giyinerek, genc hatunlarla takilabilmek icin binbir rezalet tavirlara girilerek kendi belli eden kacinilmaz son. Ruhta ergenlik sivilvesi cikmasi ve hatta bkz. kirmizi hapi seceydik iyiydi

    YanıtlaSil
  10. Erkeklerde kimi yillar sonra girilen ve kendini absurd renkler giyerek, genc hatunlarla takilabilmek icin binbir rezalet tavirlara burunerek belli eden kacinilmaz son. Ruhta ergenlik sivilcesi cikmasi. Bkz. kirmizi hapi seceydik iyiydi.

    YanıtlaSil
  11. 25 yaşında olan herkesi kıskanmak, onlara nefret saçmak 30 yaş bunalımı olabilir mi? 29 yaşındayken 30' a giriyorum paniği, 30' a girince 2 aydır uykusuzluk falan derken öyle düşüp bayılmışım, hatırlamıyorum, sadece kıskanıyorum...

    YanıtlaSil
  12. 33 oldum. şu yukarıda saydıklarının ağırlaştırılmış versiyonunu yaşıyorum

    YanıtlaSil
  13. Sen bir de 35'i gör. Ondan sonra 40 da var. O degil de su kacmasin:

    Kim ofiste calisirken keyiften dans ediyor?
    http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/22628052.asp?utm_source=hurriyet&utm_medium=yazarlar&utm_campaign=yazarsonyazi

    Atgotten'e biraz yazi ismarlamak gibi olacak ama bu konuda mutlaka bir seyler bekliyoruz. Taktim mi takarim filan diyor! Sicak samimi ve sempatik!

    YanıtlaSil
  14. Bu gibi yazilardan etkilenip sakin istifa etmeyin. Bu insanlar calismaya basladiktan bir sure sonra ulan kariyer bi bok diilmis e zaten zenginim de ne bok yemeye calisiyorum diyip kendine tukkan acarlar. Zaten aysaarman gibiler bunlari haber yapacaktir falan filan. Sen acarsin tutmaz trafikte satmaya baslarsin.yazik olur benden demesi

    YanıtlaSil
  15. Oyle bir yorumla olmaz, butun bir yazi istiyoruz ;) Ya ben de kesin trafikte bile satamam, oradaki saticilardan dayak yerim filan. Boyle insanlara helal olsun mu diyeyim, yoksa cemkireyim mi bilemiyorum. Ama roportajin da her tarafi benimle kafa bul diye bagiriyor. Minik butik bir cicekci ayaklariyla simdi efendim macro center'larda corner'lari varmis bilmemneymis, utanmasa holding olacak. Herkes sevdigi isi yapsinmis, benim sevdigim is de hela temizlemek, noldu simdi? Hadi bakalim dans et helada. Yaptigi da alti ustu uc bes dali bi araya koyup paketlemek. Zaten bize lazim boyle paramizi dudukleyecek insanlar, baska turlu akillanmiyoruz biz. Valla da cemkirdim bak.

    YanıtlaSil