9 Ağustos 2010 Pazartesi

evet dediniz ve demokrasiyi kaybettiniz


Geçmiş yazıları okuyan gözlerinden öptüğüm takipçiler bilir, düğün kaçırmam. Şimdiye kadar da ülkemize ait her türlü yöre, insan, yarı insan düğününe katıldım. Bu düğünler arasında en eğlendiklerimden biri ordu evinde katıldığım pek yüksek rütbeli paşaların bulunduğu kararında eğlenilen düğündü. Önceden aldığım bilgi doğrultusunda düğüne dümdüz siyah elbisemi altına siyah 01 numara ince çorabımı, siyah kararında topuklu ayakkabılarımı giyinip, tektaşımı ve tamturumu takıp kararında makyajımı yaparak katıldım. Herkes tarafından çok beğenildim ve tam kararında bulundum.

Tabi düğünde herşey gibi eğlence de tam kararındaydı. Sahneye tam kararında güzel sesli bir kız çıktı. Ne arabesk, ne türkü, ne pop arada kalan kararında şarkılar söyledi. Kadınlar son derece kararında göbek attı. Hiç öyle aşırıya kaçan bir kıvırma, bir göbek dansı, bir coşku olmadı. Tam coşulacakken müzik bitti. Sonra diğer düğünlerden farklı olarak vals tadında danslar edildi. Ama en güzel yeri en yüksek rütbeli paşamızın sahneye çıkıp ilk turu attıktan sonra hafif göz işreti çakıp diğerlerini sahneye davet etmesiydi. Sonra işte rütbe sırasına göre eşini alan sahnede bir süre kararında oynadı. Jölelendiğine iyiden iyiye inandığım paşa kaşlarının çatık olmadığı keyifli ve ilginç bir deneyimdi.

O gün gelinle damat akşamına fazla dillemeden kararında sevişir diye düşünmüştüm. Bizde bu kadar baskı varsa konuklar olarak, akşamına mümkün değil o kuşun kalkması, o kasların açılması çünkü.

Bugün okuduğum bir haberde de benzer bir durum yaşanmış. CHP'li Buca Belediye Başkanı'nın oğlunun nikahını Deniz Baykal kıymış. Hayırlı olsun. Ancak uzun süredir devam eden evlilik hazırlıklarının ardından içinden gelen bir evet çekmek isteyen gelin ve damat nikahın referandum öncesine denk gelmesiyle "kabul ediyor musunuz?" sorusuna ayıp kaçar diye 'evet' dememiş, "kabul ediyorum" diye cevap vermiş. Çift evet kelimesini hayatından çıkarmış.

Şaka mı? Değil. Yaa atma götten diyenler için link aşaada.

http://www.radikal.com.tr/Radikal.aspx?aType=RadikalDetay&ArticleID=1012657&Date=09.08.2010&CategoryID=77

4 yorum:

  1. Yuh diyorum bucalılara..Vay gerizekalılar..

    YanıtlaSil
  2. Puhahaha düğündekiler kopmuştur eminim. Hani bu kadar taşşaktan bir şeyi ciddiye alıp "huuu!!! vıy başşıma gelenlerr, pis laikçiler!!" tepkisi veren tipler vardır eminim, onların da osuruk kadar aklı yok.

    YanıtlaSil
  3. Güzel insan!
    bu aralar çok çalışıorsun. havalar sıcak kendine dikkat et.

    sevgiler

    YanıtlaSil
  4. asıl osuruk kadar aklı olmayan o laikçiler bence.yukarıdaki ordu evi macerası ve haber ortada:))

    YanıtlaSil