5 Ağustos 2010 Perşembe

yemekteyiz


Sonucunu merakla beklediğimiz yemekteyiz programının birincisi belli oldu. Yemek boyunca sunulan menüden mutfağın temizliğine ince eleyip sık dokuyan misafirlerin gerginliği dikkat çekti. Genele bakıldığında güzel olarak değerlendirilen menüde orgeneralin balyoz duruşmasından dönene kadar soğuması ve sofraya soğuk gelmesi başbakan ve cumhurbaşkanının not kırmasına neden oldu. Başbakan "Menü özenle hazırlanmıştı, masa düzeni nizamiydi ancak bir yerde sorun çıktı, bana göre önümüze getirilen orgeneral hem damak tadımıza göre pişmemişti hem de soğuktu, seçim olarak yanlıştı. Bu nedenle notum 2" dedi.

Miafirlerini ağırlayan yaş ise; "Aslında biz spesiyal olarak darbe yapmayı planlıyorduk. Ancak gerek ülkede gerek ortadoğu'da havanın çok sıcak olması nedeniyle ağır kaçacağını düşündük. Bir de menünün daha önce tahmin edilmesi sürprizini kaçırdı. Bu nedenle misafirlerimizin damak tadına da uygun bir menü hazırladık. Başbakan menüde orgenarali beğenmedi. Ama zaten şaşırmadık önceki yarışmalardan bir yerden sorun çıkaracağını tahmin ediyorduk. "Neden sofraya soğuk geldi?" dedi. "Balyoz soruşturmasından gelene kadar soğudu" dedik. Ama önemli değil. Herkesin damak tadına hitap eden doyurucu bir menümüzün olduğunu düşünüyorum." açıklamasında bulundu.

İki tarafında yemekten çok iyi anladığı zorlu yarışma milyonları ekrana kitlerken, milyonlar yine ortada ne döndüğünü anlayamamanın yanında sıcaktan bunaldı.

1 yorum: