27 Ekim 2010 Çarşamba

kanye west'ten "guş gızın dramı"



Bizdeki Mahsun Kırmızıgül'ün ABD şubesi Kanye West'in başyapıtı Runaway'i tam hayatımdan 34 dakika vererek izledim. Dün ki İnception'da eklenince bayağı boşa gitmiş üç saat neredeyse. Bu nedenle izlemeye üşenen varsa ben konuyu burdan hayır olsun diye yazıyorum.

Videonun başında Kanye West ormanla içiçe pek bohem evine son model arabasıylan giderkene yolda kuş kadın gibi bi mahlukat kafasına düşüyor. "Noluyor lan AMK uzaylısı mı düştü daş var mı daş" diye arabadan inen Kanye bi görüyo ki uzaylının göt güzel bi süre izliyor. Sonra diyo ki ben bunu alim eve götüriim belki sikerim. Neyse sabah oluyor kuş kadın silkinerekten kalıyor kanepede. Kanye delikanlı, rızasını almadan dokunmamış kıza. Böyle uzaktan "vay yarabbbim sen nelere kadirsin guş olmuş gız yaa tövbe yarabbi dağlara taşlara" bakışıyla süzüyor bunu.

Kızı hayvanat olduğu için bahçeye salıyor. Kız tabi köy hayatını şehirde yaşamak isteyen Kanye'nin kuzuyla ceylanla dolu bahçesinde hayvanatla tanışıyor şaşırıyor vs. Sonra Kanye buna acıyıp bi lunaparka falan götüriim misafirimdir canı sıkılmasın diye büyük Michael Jackson şişme bebeğinin olduğu bir alana götürüyor. Havai fişekler vs. Kanye mesaj vermeye çalışıyor ama kuş kız dahil hiçbirimiz anlamıyoruz.

Neyse sonra bu kıza aşık oluyor. "Kuşsan kuşsun kimse karışamaz karım yapacağım seni, koluma takıp New York'ta gezeceğim" diyip, sadece beyaz giyilecek bir yemek daveti veriyor. Tabi beyaz giyen zencilere yine beyaz giyinen beyazların hizmet etmesi de gözden kaçmayan ayrıntılar arasındayken, kız etraf tarafından hiç iyi karşılanmıyor. Kadınlar "ayyyy mahlukatla evlenecekmiş tüüü" bakışları atarken herifler "olsun guş muş memeler güzelmiş" diyor içinden. Bu sırada manitayı etkilemeye çalışan Kanye, hangara yerleştirdiği piyanosunun başına geçip birşeyler çalıyor ki ne kadar kültürlü tüm dünyaya ve uzaya ispatlasın. Piyanoyu duyan baletler koşar adımlarla gelip hemen dans etmeye başlıyorlar. Çünkü zenci olsa da ezilmiş olsa da baleden de anlar bir zenci, piyanodanda.

Sonra yemek sırasında kız tam "aa o yemek ne, bu çorbada ne var" derkene sen kızın önüne doldurulmuş kuş getirmesinler mi yiyecek olarak. E Kanye'cim yemek verip menüye bakmazsan ne var diye olacağı bu. Kuş kız başlıyor bağrınmaya tabii. "Ayyy inanmıyoruuuuum kuş mu yiyorsunuz siiiiz" diye. Kanye aha sıçtık tam da tav olmuştu diyip başını ellerinin arasına alıyor bir süre. Sonra neyse ki "yaa ben onu sana hoşluk olsun diye yaptırdım tabii ki yemeyecektik, heykelini yaptırdım ben senin" diyip bunu bi şekil ikna ediyor. Kız da "iyi peki madem" diyip bahçede takılıyor yine bi süre.

Akşam olduğunda ise kuş kız diyorki "biz ayrı dünyaların mahlukatıyız, beni sana vermezler uçmam lazım benim" diyor. Kanye "hayatta olmaz karım olacaksın" diyor. Olursun olmazsın derken "bir kere sikseydim" diyor Kanye yatırıyor kızı. Doğru saydıysam 3 posta gidiyorlar. Bundan sonrası zoofiliye girer.

Neyse Kanye çorapsız makosenleriyle sabah çatıda uyanıyor ki kuş kız gitmiş. "Vay anaam" diyip ormanda peşinden koşturuyor ama nafile kız göklere yükselmiş bile. Artık gece nasıl korktuysa üstüne de memelerini kapatan demirden bir memelik takmış. E haklı tabi. Yanlışlıkla düştü, kızı akşamına zencş sikti.

Bu şekilde film bitiyor işte. Kanye West'in tadından yenmez kısa filmi. Bravo yeaa. Seni oturduğum yerde ilk önce yavaş yavaş başlayıp sonra ritmi hızlandırarak ayakta alkışmaya başlıyorum. O nasıl sanattan anlamak, o nasıl ince mesajlar vermek.

Tüm karelerde ezik varroşş bakış açısını görebilir, gördükçe hey allaam diyebilirsiniz.

Buyrin diyin, link aşağıda..

http://www.youtube.com/watch?v=O7W0DMAx8FY

15 yorum:

  1. -Buraya Inception fanboylarının yorumu gelecek-

    YanıtlaSil
  2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  3. Yazıların harika gerçekten :) fazlası ile devamı gelir umarım.
    West'in insan olmasa da tatmin eder, psikolojinde ki kısa filmini de çok güzel yorumlamışsın..

    YanıtlaSil
  4. seviyorum seni atgotten

    YanıtlaSil
  5. ee her kuşun eti yenmez kanya.

    YanıtlaSil
  6. ipecik neden kaldırdın yazını.. ne güsel okuyoduk ?

    YanıtlaSil
  7. bunu okuduktan sonra izleyesim geldi videoyu, youtube hazretleri "olmaz, senin ülkende izlenmez o" dedi...

    YanıtlaSil
  8. :) ya yanlışlıkla kaldırdım bişey deniyodum adımı filan deniştirdim de... ben de demiştim ki inception filan dedin yarama duz bastın, acılarımı depreştirdin ahanda burada http://ipecik.blogspot.com/2010/08/avantgarde-bir-sinema-yorumu.html " sevgiler ipecikcik

    YanıtlaSil
  9. eski bir film izlemistim, afrikadan yeni dunyaya zenci getirirler ve beyazlar bu tuhaf yaratigi incelemeye baslarlar. sanirim bu durum zencilerin iclerine islemis ve genetik olarak kodlanmis. onlarda aynisini baskalarina yapiyorlar.

    YanıtlaSil
  10. Bizim futbolcular ile Amerika'nin zenci sarkicilari ayni zeka duzeyinde...

    YanıtlaSil
  11. cCc kanye reiz cCc
    Kanyeye laf yok uleeen
    Kanye bok yapsa o bile guzeldir
    Bokuguzeller

    YanıtlaSil
  12. sabah peşinden koşmuştur sa hayrına mı koşuo. Bi daha sikecek kafada o var. Kalkmısın imanı olmaz.

    YanıtlaSil
  13. bunlar yemekten önce halleşmişler galiba. yemek masasının üstünde bıldırcın yumurtaları duruyo. ona da değinmek gerek bence. kanye ele güne ilan etmek istemiş, sen es geçmişsin.

    YanıtlaSil
  14. müzik, dop, sinematografır, kostümler (netekim filip lim imiş) her şey çok güzel. senaryoya gelince... senin yorumunu okuduktan sonra izleyince o bile güzel geldi beah... harika yorumlamışsın, tebrikler...

    YanıtlaSil