30 Mart 2011 Çarşamba

rektum koçluğu 250 tl yerine 240 tl


Allahsızlıkla ilgili en güzel anım şöyle:

Teee biz küçükken Ortaköy'ün sıkıcı banklarında punk grunge bebeler otururken, biz metal müzik eşliğinde tıngır mıngır sallanırken birgün oralarda bir barmen arkadaşımız bize atıp tutuyordu. Yok işte Allah diye birşey yok, ben inanan gerizekalıları da anlamıyorum, bir dine inanmak kadar saçma birşey yoktur ki gibilerinden nutuklar atarken de bir yandan bir taburenin üstünde patlamış ampülü değiştiriyordu. Sen paaat dedi ampül patladı mı. Bu bizim ateistimiz kendini Allah Allah diye aşağı atıp tek ayak üstünde bütün küçük duaları ardı ardına 5 saniyede felan okudu. Götü o kadar atmıştı ki saniyede 12 dua okuma rekoru ateistte olsa kendisine aittir.

Allahlılıkla ilgili en güzel anım ise şöyle:

Benim lazut büyük dayım adamı yakaladı mı şahadet getirtene kadar anlatır. Allah karıncaları şöyle yaratmıştan girersiniz, tüm kayaların kıbleye baktığından çıkarsınız. Hatta efsane bir teorisi vardır. Bak uşağum der Allah'ın işine bak; ha bu karıncalar 100 km ötedeki karıncayla konuşur. Koy onlardan 10 tanesini yan yana İstanbul'la konuş. -şimdi karıncayla hayat daha fazla hayat sloganıyla yola çıkan büyük dayım trabzonda ikamet etmektedir- Ancak tüm bu sohbetlere rağmen kendisinin son vakası 60 küsür yaşında olmasına bakmadan köyden bir kadınla samanlıkta işi pişirip gayrimeşru çocuk sahibi olmaktır. Ne haltlar yediği ay gibi ortada olduğundan bir din muhabbetinin ardından yaşanan kısa bir sessizlikten sonra kafasını hafifçe sallayarak "uşağum bunları anlatıyorum ama ben de çok iyi bir bok değilim ha" kendini kabul ediş açıklamasıyla soru işaretlerimize cevap vermiş hatırladıkça altımıza işetecek bir ana imza atmıştır.

Yani ister inananı olsun ister inanmayanı işine gelince durumu süper kendi lehine çevirecek argümana sahiptir bu topraklarda. İnsansın çünkü götün başın oynar ister istemez. 'Ulan tamam inançsızız ama bu mudur yani, çek fişi bitti midir yani'den 'yeaa öteki dünyada hesap vericem ama şu günahın da tadına bir bakayım nemaz ve bonus sevaplarla açığı kapatırım'a durumu kendi ihtiyaçlarına göre güncellersin. Bence ikisinde de sorun yok. Modern insan(!) neye inanıp neye inanmadığını kendi de bilmiyor zaten.

Misal sabah bana bir mail geldi. Kuantum koçluğu dersi -1 saat yani- 250 yerine 74 TL diye. Şaşkınlıktan bayaa bir süre maile baktım. Yaşam koçluğunu bile sindirememişken kuantum koçluğu ağır geldi. Hayır saati 250 lira olduğuna göre de alıcısı var yani bu koçluğun. Bana ancak su büktürücez, hava büktürücez falan derse verebilirim o parayı. Yoksa nedir yani? 250 nedir?

Götünüzden inanç uydurmayın arkadaşlar. Hadi o uydurdu deli belki. Saatine 250 lira verenleri deli mi sikti? Paran çok yine de mutsuzsan paylaş o parayı bak ihtiyacı olan biriyle nasıl rahatlıyorsun. Hem sana batan para ortadan kalkıyor hem ruhun "ulan ben insanmışım" aymasına varıp kendine geliyor. Ya da bizim Fatma Teyze var o sana bir fincan kahveye söyler ne yapman gerektiğini. Geçen dertli bir arkadaşın başına gelenleri anlattık "heee onu anladım ben onda şu kompleksi var, şöle yapması lazım" dedi. Kız piskoloğa gitti piskolog da aynını sölemiş. Bir kahveye öğrenebilirmişiz halbuki sorunun kaynağını. Şimdi Fatma Teyze bir inanç sistemi uydursa; dese ki kırlent koçluğu yapıyorum seansı 250 milyon eminim ona da gelen olur. Hem de daha güzeli olur. Araya dedikodu sıkıştırılır, eğlencesi artar.

Tüm teyzelere buradan açık çağrı: Evinizde otururken para kazanmak istemez misiniz? Koçluğunuzun adı benden, deneyimlerinizi şehir bebeleriyle paylaşmak sizden. Saati 250 TL. Rektum, momentum, casio koçluğu mesela. Nasılsa ne versen yer.

Bu arada ben adımı bu kuantum koçluğu veren hanfendiye bağışlamak istiyorum. Kendisi daha çok hakkını veriyor çünkü.

10 yorum:

  1. ahahah şahane giydirmişsin ellerine sağlık. biz de bi koçluk uydursak olma mı? yatıp yayıp dizi izleme koçluğu filan?

    YanıtlaSil
  2. Pembe kaplama üstü yaldız taçlı kraliyet

    tatlısı yapma koçu olmayı düşünüyorum.

    Ne dersiniz?

    http://www.etsy.com/listing/42795982/royal-crown-cookies-in-pink-set-of-6?ref=sr_gallery_1&ga_search_query=royal+wedding+cookies&ga_search_type=handmade&ga_facet=handmade

    YanıtlaSil
  3. :)) Eheee.. Budur işte işin özeti :))

    YanıtlaSil
  4. mikemmel bir yazı olmsuşş, tek kelimeyle şahane olmuş da diyebilirim..

    YanıtlaSil
  5. koçum benim :)

    YanıtlaSil
  6. sana yazılan yorumları inci sözlükçüler yazıyor bence :şfş

    ölürüm sana atgötten kaptan

    YanıtlaSil
  7. ya sen ne komik bir insansın, tanışcam ben seninle, koydum kafaya :)

    YanıtlaSil
  8. 250 tl benim maaşın 4te 1i yahu. Ben o parayla neler neler yaparım.

    YanıtlaSil
  9. Öncelikle söylemek isterim ki bu yorumum okurluktan interaktif seviyeye ilk geçişim, heyecanlıyım. Severek izliyorum demek istiyorum...

    Akabinde sadede geliyorum;
    bir de uzaktan öğretimle PHd diploması sahibi olan sayın Doreen Virtue'nun Angel Therapy var ki, oku oku götünle gül.

    YanıtlaSil