16 Eylül 2011 Cuma

şok edici kültür şok



Ülkemizin muhtelif eyaletlerinden gelen düğün videoları beni geleceğimiz adına mutlu ediyor. Ben çok normal aileler arasında yetişmesem de düğünlerde böyle oynayan amcalar tanımadım hiç maalesef. Sadece bir düğünde gelinden çok oynayan damat arkadaş, önümde bayılmaya durmuştu ve ben o sahneyi bilinçaltımın derinliklerinde saklıyorum. En son kafaya kravatın geçmesiyle koluna birileri girip hadi sigara içelim diye salondan çıkarmıştı damadı. Sanırım o sayede ayakkabıdan viski içecek kafaya gelmeden engellendi olay.

Şimdi bu videoların bir psikolojik, bir sosyolojik açıklaması olmalı diye bakıyor insan hep. Ben kendime neden diye sorduğumda kültürşok cevabını aldım. -yine kendimden tabi.- Çünkü dikkat ederseniz ilk 10 saniyeden sonra bir Grease müzikali kareografisinden alınmış figüre başlıyor arkadaş. Sonra aralarda özüne dönüyor, normal oyun havasına geçiyor. Ardından yöreye ait halay pozisyonuuuu, derken kafa yine karışıyor ve hemen bir Tarkan yaylanmasııı. Sonra yine oyun havası. -O oyun havası kültür diğer figürler şok'a girişi temsil ediyor. - Bir süre yine oynanan oyun havasından sonra arada bir Elvis Presley oluyor. Hemen ardından ise ölümcül vuruş elektrik boogie ile noktayı koyuyor abimiz.

Tabi bu sırada karşıdaki amcanın durumu "şok öyle geçirilmez böyle geçirilir" tadında kafa üzerinde sürünmeceye kadar varıyor. Allah'tan etraftan yetişiyorlar da amcanın kafa yerde sürünmekten aşınmadan kaldırılıyor. Ama ben o görüntüyü amcanın salonu o alnının üzerinde geçişini kolay unutamam.

Önümüzdeki hafta sonu arkadaşım Ceren'in düğününde aynen böyle oynayacağım, karşıma ikinci arıyorum.

7 yorum:

  1. allah su ozgivenden bize de versin. bize de bize de!

    YanıtlaSil
  2. ahahah bu dayı birden bire nası electro boogie şahı çıktı ben ordayım hala

    YanıtlaSil
  3. vay anasini, bizim dugun sonuk gecmis dimeh ki.

    YanıtlaSil
  4. amca hızını alamadı zor söktüler yerden valla

    YanıtlaSil
  5. Ablası Isırmalı Moonwalk'a gel..

    http://www.youtube.com/watch?v=z8GHf-aELjY&feature=fvwrel

    YanıtlaSil
  6. Kumaş şort altına çorapla giyilen ayakkabı daha ağır bi kültür şokuna soktu beni.

    YanıtlaSil