1 Ocak 2010 Cuma

10 geyik kadın


Entivi'de yayınlanan programın adı bu şekilde değiştirilebilir mi? 2010'un ilk derdi bu oldu benim için. Bu programın misyonu vizyonu hakkında hiçbir şey oluşmadı benim kafamda. Kaç kere baktım anlamlandırmaya çalıştım, ilk program heyecanıdır herhalde bir sonrakiler daha iyi olur dedim. 2009 sonuna kadar mühlet verdim ama olmadı.

Format şu: 10 kadın bir araya gelmiş kadın olmak nasıl birşeydir onu tartışıyolar. Üstelik o kadar klişe ve gün muhabbeti tadında geçiyor ki sohbet, izleyen erkeklerde öteki odaya kaçıp kitap okuma ya da kahveye sıvışma isteği uyandırıyor. Kadın izleyicide ise yarına ne yemek yapsam ya da ütü var nasıl bitecek onlar düşüncesini doğuruyor. Bütün program boyunca kadınlar kadınları goygoyluyor. Yok efendim entellektüel kadın güzel olamaz demiş Hülyavşar acaba neden, kadın neden daha ince eler sık dokur, neden daha fazla konuşurlar erkekler daha az konuşur, sadakat nedir, estetik operasyonlar vs vs. Seçin geyiklerden geyik beğenin. Bazı bölümlerde de kadınlar hakkında kötü laf sölemiş kadınlar yine bu kadınlar tarafından ateşe verilip etrafında dönülüyor.

Entellektüel kadınlarız yaradana şükür, bilgilerimizle kitaplarımızla, kariyerimizle ezeriz erkekleri ve erkek yalakası kadınları tavrı burun kemiklerini sızlatırken Kenan İmirzalıoğlu'nun konuk olduğu program her eve bir Kenan lazım cümlesiyle açılıyor ama. Mumuşlar devreye giriyor.

Bu deneyime gelmiş - yaşa demicem kırıcı olmamak adına- bunca entellektüel kadınsınız;

Amacınız nedir? 'Bir amacımız yok bir araya gelip sohbet edecez kısır yicez diyosanız' neden bunu ekran karşısında yapıp her hafta bize geliyorsunuz. Ben size ne zaman gelicem. Gidin her hafta birinin evinde toplanın, kısırınızı böreğinizi yiyin.

Madem konu kadın, bu programın kadına getirisi nedir? Kadın bir uzaylı ırkıymış gibi ve siz de üzerinde yüzyıllardır deney yapıyormuşsunuzda edindiğiniz bilgileri halkla paylaşıyormuşsunuz edasıyla konuşmaya ne gerenk var. Türkiye'de kadının durumu hala ve hala çok belliyken, kadının çok konuşması, entellektüel olup olmaması, daha ince eleyip sık dokuması kimsenin umrunda değilken ve hala sözü dinlenmeyip erkek dünyasında kendini var etmeye çalışırken, dayaanı yiyip otururken, çocuunu doğurup büyütürken neyi konuşuyorsunuz. Hadi diyelim bu programın izleyici kitlesi nispeten kendini erkek dünyasında var etmiş kadın. Bu kadının konusu bunlar mıdır?

Ağda gününden, sevişmekten, memeden rahat rahat utanmadan bahsedince aşmış kadın olup, erkeklere sallayınca eşit mi oluyoruz.

10 kadına sesleniyorum, kadınlardan kadınları soğutma pls. Kadın hakkında ipe sapa bişe konuşmak istiyoruz ama aklımıza gelmiyor diyorsanız kanalınızın yılbaşında dansöz oynatma klişesine akıllı(!) cevabı olan Victoria Secret defileleri hakkında konuşabilirsiliz misal.

Entivi'ye sesleniyorum, Sex and the City ver. Konu aynı, yorumlar aynı nasıl olsa. Bari iki tasarım kıyafet iki sevişme sahnesi görürüz. Sarah Jessica Parker'ın yüzüne blur yapar ya da bi çiçek kondurursanız harika olur.

İstekler bitmez..

1 yorum:

  1. hahahah... ben de bi bölümüne denk geldim bunun. "facebook evlilikleri bitiriyor" u tartışıyorlardı. internetten anlayan bi adet kadın çağır bari, olmaaaazzz. teyze ahlakıyla "efendim insanlar bir kahvenin 40 yıllık hatrını unutmuşlar da, yok efendim dünya çok bozulmuş, eskiden böyle değilmiş de..."

    bırak bacım, bana dandik veri tabanınla boş boş nostalji yapma. senin gençliğinde ortam daha güzeldi, çünkü sen daha güzeldin. memelerin ve gerdanın sarkmamıştı. yoksa insan insanı yine skiyodu afedersin. facebook bahane.

    teyze- amcaların internetten bahsetmesi yasaklansın ayrıca. haybeye desenformasyon.

    YanıtlaSil