20 Mart 2010 Cumartesi

atgotten'den büyük hediye!


Hiç unutmam ilkokulda ders işlerkene birden kapı çalınmıştı, içeriye üst sınıftan birkaç öğrenci girip "Öğretmenim çevre konulu bir mülakat yarışması yapıyoruz. Sınıfınızdan bu konuda kim konuşma yapmak ister?" demişti. Bende okulun yıldızıydım öğretmen beni kaldırdı. "Arzu kalk" dedi. Çıktım tahtaya başladım götten atmaya. "Çevre önemlidir, çevreyi temiz tutmayanlar medeniyete ulaşamazlar"... "Tamam" dediler teşekkür ettiler gittiler. Bende ne olduğunu anlamadan malkoç gibi yerime oturdum. Aradan bir hafta geçti. Kızlar yine geldi. Ellerinde parlak kap kağıdına sarılmış kare bişe, bi de yuvarlak bişe. "Merhaba öğretmenim, öğrenciniz Arzu çevre konulu mülakatta dereceye girdi. Kendisine ödülünü vermek istiyoruz." Kalktım aldım teşekkür ettim. Teneffüste bir merak açtım kapları. Bir baktım içinden üzerinde bir kız resmi olan karton incecik bir dosya bir de şeffaf selobant çıktı. Hediye bu. O çocuk aklımla garipsemekle garipsememek arasında gidip gelip bilinç altımın derinliklerine gömdüm bu hediyeyi.

Aradan yıllar geçti o zamandan başlayan götümden atma hevesim beni atgotten'e taşıdı. Aaa 5 kişi aa 10 kişi derken bugün 99 kişi blogu izlemeye başladı. Çok sevindim ve atgotten'e üye olan 100 kişiye, ilk okulda götümden ilk atışımın hatrına, en az o zaman kazandığım kadar anlamsız bir hediye vermek istedim.

Mahallenin dandik DVD kiralayıcısının depozitoma konması neticesinde verdiği Babam ve Oğlum VCD'sini parlak bir kapla atgotten'e üye olan 100. kişiye göndereceğim. Son 10 yılın en başarılı komedi filmine kahkaha atarken şen sesler arasında beni hatırlasın kazanan kişi.

Başta bana ince bir dosya ve şeffaf selobantı layık görüp beni götümden atmaya teşvik eden okuluma ve benlen gülüp eğlenen herkese teşkürü borç bilirim.

KAZANAN ÇABUK BELLİ OLDU : Tebrikler İlter senin gibi büyük bir Ferzan Özpetek hayranının bu ödülü kaçırmayacağını tahmin etmiştik. Ödülün en kısa zamanda posta kutunda. İyi seyirler, bol kahkahalar. Özellikle bir yerde gülmekten gözünden yaş gelecek.

4 yorum:

  1. AHAH. en sevdiğim blog bu ya :) kısa bir tarih dersi de almış olduk. okurken gözümün önüne geldi de yerlere düştüm :)

    YanıtlaSil
  2. öyle bi foto koymuşun ki yorum yapamamış insanlar.. filmi izlediğim gün ne kadar duygulandıysam gene o kadar duygulandım..

    "benim yüzümdeeennn, benim yüzümdeeeğğğğnnnn"
    "hadi yık geç, yık geç babağı"

    bigün delicesine manyakcasına param olursa toplatıp yaktırıcam türk filmlerini..

    YanıtlaSil
  3. ben geldim meraba:)

    YanıtlaSil
  4. ne acaip yazmışsın guccük gız.

    YanıtlaSil