14 Mart 2010 Pazar

Hussein Chalayamayan


Bir zaman bir reklam için "taş gibin karı" derken ağzının sağından salya akıtan erkek topluluğunun taptığı, renkli gözü siyah saçı nedeniyle benim nuray hafiftaş ekolü klasörüne kaydettiğim ünlü model Adriana Lima gelmişti ya. Ahh o cipsi çıtırdattığı gibi çıtırdatsa bizi diye beklerken o ayakkapilarim, kopeyim, mmmmhh... demişti. Sonra işte 3. ne y.rakim mi dicek diye bi yarışma mı ne olmuştu. 6 gün 7 gece gülüp, ayakkapilerim kopeğim şakası yapmıştık. Eminim birçok erkeğinde fantezi listesinde hızlı bir düşüşe neden olmuştur bu şive. Oh bebeğim ayakkapilerim kopeğim olmaz.

Neyse gel zaman git zaman şimdilerde bir başka efsane aynı durumun kurbanı: Hussein Chalayan.

Tamam her ne kadar kendisi öz be öz Türkçe ismini Hussein Chalayan olarak lanse edip, hepimizde bir kokosh, eskidji etkisi bıraksa da senelerdir İngiltere'de bayaa toshaklı bir moda düküdür kendisi. Tasarımlarına bakan onun bir Hüseyin değil bir Hussein olması gerekliliğine ikna olur. - İsmi Hüseyin olanlar derneği üstüne alınmasın pls.- Ama bilmez ki biz en çok yarım Türkçeyle konuşan insanlara güleriz. Maraba Televole'ye 12 yıl gülmüş bir milletiz.

İşte tam bu nedenle Hüssein Chalayan'ın hepimiz Vog derken Vöüg demesi Türkiye'deki kariyeri için büyük talihsizlik olmuştur. Bir de üstüne biz ergenekon, ülke battı, kerpiç evler yıkıldı, tekel işçileri grev yaptı derken aradan çıkıp "Bence moda sevdiğimizden nefret etmekle nefret ettiğimizi sevmek arasında geçen bir zihin oyunu. Bence moda içimizdeki vahşinin inkarı görselliğin bedenle buluşması. Bence moda anarşi. Bireysel gücümüzün ifadesi aynı zamanda zayiflığımızın maskesi" gibi at sikinde kelebek açıklamasıyla halk tarafından anlamlandırılamamış, mizahçılar tarafındaniyiden iyiye bir toshak oğlanına döndürülmüştür.

Malesef Husseinjim, Vöüg dememeliydin.

3 yorum:

  1. adriananın kopeyi olurum, ayakkapilerinin altına paspas olurum.. yok lan yok olmam ama bir kere selam veririm deseydi olurdum belki, belli olmaz ((: aman yav konu vöüg müydü, pardon pardon(yok ben zaten bir arkadaşa bakmak için gelmiştim, gelmişken biraz cıvıtayım ama ironi yapar gibi de görüneyim didim, ortaya bu çıktı.)

    YanıtlaSil
  2. aa hayatta bırakmayız karpuz kesecez daha

    YanıtlaSil
  3. biz gündemi takip edemeyenlere de bi youtube linklemesi verseydiniz memedalibey

    YanıtlaSil