4 Mart 2010 Perşembe

yırtarız! işte aydın kadının gücü


Bundan yıllar önce, AKP'nin ampulu henüz ülkemizi aydınlatmamış, parlak dudaklar bir yaşam stili haline gelmemişken Refah partisinin irtica eylem planları çıkıyordu ya ortaya. Tekbir videoları komik videolardan daha fazla izleniyodu o dönem. İşte o dönemde bir görüntü kafamdan hiiç silinmez. Bir grup CHP'li kadın en sevdikleri arkadaşları bir başka şehire taşınan ilk okul kız çocukları gibi meclis sıralarına kapanıp 'Ahhıı ahııı Atam İran olucaz Ataam ühüüü' diye ağlayıp sinir krizi geçirmişti. Tamam hormonal olarak durum farklı işliyor olabilir ama Atam İran olcaz diye ağlamak ne? Neyse sakinleştikten sonra makyajlarını tazeliyen bu kadınlar sonrasında başörtülüyü gördüğümüz yerde ezici bakışlarımızla hapsedelim taktiğiyle cumhuriyetimizi ve cumhuriyetin kadınlarını koruyabileceklerine karar verdi. Cumhuriyetle derdi olan sadece kadınlarmış gibi onlar üzerinden çok güzel döndü herşey. Aradan yıllar geçti, gözyaşları engel olmadı. Üstüne ister başörtülü ister başörtüsüz olsun kadınlar dövülmeye, 7 çocuk doğurmaya o çocuklara taş kaynatmaya, cinsel istismara uğramaya, çocuk yaşta evlendirilmeye, namus, töre cinayetine dünya değiştirmeye devam etti.

Şimdi yıllar sonra halifeliğin kaldırılışının 86. yılını kutlamak adına "similar" CHP'li 100 kadın bir araya gelip kara çarşaf yırtmış. Ay irticacılar bundan bir korkmuş, bir endişelenmiş, bu kadar güçlü ve kararlı kadınlar varken bu ülkede istediklerimizi yapamayız diyip sıcak ülkelere göç etmeye karar vermişler... Çözüm bu mudur? İran olucaz ama ülkedeki kara çarşafları yırtarsak giyecek çarşaf kalmaz böylece iran olmayız. Çarşafı yırttık sonra bir arkadaşın evinde toplanıp kek börek yedik, türbanlı kadınları aramıza almadık cumhuriyeti ve kadınlarını koruduk. Bundan birkaç ay önce Adıyaman'da 16 yaşındak kız çocuğu Medina'yı diri diri toprağa gömdüler. Halifeliğe, İran olmaya karşı kadınlarımız orda da bi çarşaf neyim bişe yırtsaydı. Olmaaz ama saçma sapan olmazsa eylem yapamıyoruz biz. Hem ocakta yemeğimiz var, çocuklar okuldan gelecek. Nihat genç gibi damarlarım çıkıyo bu haberleri okurken, ağzım köpürüyo.

Yine sinirlenmicem diye uyandığım bir güne dakka bir gol bir sinirle başladım. Çok da üzgünüm.

7 yorum:

  1. twitter linki çıkmamış (: http://www.aksam.com.tr/2010/03/04/yazar/16535/ahmet_inam/uyandi_ibrahim.html

    YanıtlaSil
  2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  3. heh açamamıştım şimdi oldu

    YanıtlaSil
  4. dünya çözemedi hala kadın erkek din vs. olaylarını..

    açım, çıkıp bişiler yemem lazım o yüzden kısa şeyediyim.. ayrıca sevgili atgötten bloguna sardım farketmişindir, evladım heryer rezil oldu, bi git buralardan de rahatsız olursan..

    önce beyni çıkarıyoruz, biraz silkeleyip izmlerden arındırıyoruz, sonra çamaşır suyuna basıyoruz, lobların arasında kalan kirleride diş fırçasıyla ovuyoruz.. mis gibi oldu şimdi..

    mevzunun özü bikaç bin yıldır dayatılan, kanırtılan ideal insanın sadece hayallerde yaşaması.. ulaşılmaya çalışılan şey tamamen kurgu olunca kısadevre oluyo bünyeler.. "iyi"nin kabul gören tanımı bile hayal.. iyi insan olma hevesindeki milyarlar kendi başlarına zaten hiç varolamadıkları için küçük-büyük komünlerin hazırda bekleyen kısayollarını kullanıyorlar.. bu komünler bazen eş dost akraba, bazen ülkeler oluyor.. bu kısayollar senin haricindekileri sana katmak üzere kodlanmış, biraz mutlu edip satın alıyorlar..

    sende sana belirli dozda mutluluk veren bu bağımlılığının karşısında bağlı olduğun komünün kalabalıklaşmasına katkıda bulunuyorsun.. bu chp'li kadınlar olur, akp'li nene olur, angola dışişleri bakanı, ispanya kralı olur.. hristiyan olur, müslüman olur.. olur yani sonu yok..

    aslında bahsi geçen hiçbir konu lokal goygoylardan öte diil..

    insanı, en azından kendimi olmadığım bişi olarak görmüyorum.. iyi olma çabam yok.. yi nedir bilmiyorum bile.. herhangi bir kömüne kıçımı kaptırmışta diilim.. bu noktadan bakınca olanlara canlı canlı gömülen kızda, birilerinin bez yırtması da benim garip algımın dışında kalıyor.. komik diil tamam ama üzücü yada şaşılası da diil.. olur yani..

    çözümü nedir.. yok bi çözümü.. asla olamazda.. sen kişisel çabanla bunları soyutlayabilirsin, sevdiğin şeyleri yanına alıp kimsenin sana dokunamıcağını düşündüğün bi koza örebilirsin.. bunları onların arasında yaşarken yapmak çok zor, muhakkak ellerler, dürterler, aralarına katmak isterler, katamıyorlarsa yok etmek isterler..

    yalnız kalırsın.. en sonunda.. ama senin seçimindir en azından..

    tamam seçimlerin olmadığını biliyorum.. sana dayatılan 3 şıktan birini işaretlemek seçim diildir, onların büyük planı içinde mutlu olursun sen, seçtiğini sanıp kaderinin kendi ellerinde olduğunu düşündürürler.. gerçekten yapabiliceğin tek seçim hepsinin dışında kalmak olabilir..

    hakkaten kusucam açlıktan burgeeeeerrr (hair tadında ama burger king'e sesleniş, 1963 nürnberg)

    YanıtlaSil
  5. bu kadınların altın gününde toplaşıp eyleme çıkmışlar, bulaşıkları evde kalmış bi havaları var. gerizekalılıkla aydınlık arasında ince bir çizgi değil, dağlar kadar fark var, karıştırmayalım. son olarak dipnot düşmekte fayda var: chp eylemi kınadı ve provokasyon olarak nitelendirdi. kılıçdaroğlu, milletin yoksulluktan götü açılmışken çarşafa tepki duymak abesle iştigaldir dmeye çalıştı, evet yaklaşık olarak böyle söyledi. içimize su serpildi mi peki?

    YanıtlaSil
  6. aydın türkiye'nin bir ilidir. bir ille gerizekalı arasındaki fark ise epey büyüktür. bunlardan parti tabanı değil kek tabanı olur aslında. o yüzden su mu serpilmedi. biraz vişne suyu serpilirse kremayla güzel bir pasta olabilir.

    YanıtlaSil
  7. hahahaha o çarşaf kara çarşaf değil kara bulutmuş benim şimdi içime su serpildi lan

    YanıtlaSil