18 Temmuz 2010 Pazar

alice in hamam


Ülkemizde gerçekleşen etkinliklerin en güzel kısmını sonrasında yayınlanan "Türkleri çok sevmiş rakı şiş kebap çok güzelmiş yine gelecekmiş", "Türklerin boy ortalamasını düşük bulmuş","Yuppiii ana okulunda Türk arkadaşı varmış" gibi haberler oluşturuyor. Son olarak da karşımıza Sonisphere Festivali'i sonrasında Alice in Chains'in blogunda Türklerin ter koktuğunu yazdığı haberi geldi. Tam festival öncesi vakit haberlerine gülmemiz durmuşken online haber cınyisı hurriyet.com "Türkler ter kokuyor" başığıyla Alice in Chains'in blogunda yayınladığı yazıya veriştirmeye başladı. Tabi medyamız tarafından en sevilen şey Türksün göster ürksün gazı olduğundan hiç vakit kaybedilmeden haber viral olarak diğer gazetelere yayıldı. E durum böyle olunca iki lafından biri Türk'e bok atmak olan, yok abi bizim milletimiz pis yıkanmıyor nefret ediyorum bu insanlardan diye ağlananından, kendi ter kokusu doğa kanunlarını aşıp edip havayla teması sonucu katılaşıp katranlaşanına herkes başladı kınamaya. Onlar kendi terlerine baksın, yankie go home, onlarda götlerini yıkamıyorlar, bok kokuyorlar gibi yorumlar iyice yükselmeye başlayınca da artık gruba nasıl ana avrat mesajlar gittiyse Alice in Chains şöle bir özür şeysi yayınlamış blogundan yine:

Sunday, July 18th, 2010

I want to take this opportunity to apologize to the people of Turkey who took offense at what I wrote in my original posting from Istanbul.

I never intended to offend anyone, but after re-reading it, I can see why it struck a nerve.
The writing was sloppy and mean spirited, and I've removed it from the blog.

For the record, everyone I dealt with in Istanbul was friendly and helpful, and I wish I had more time to get out and see the city while we were there.
I didn't mean to insult anyone, and I'm sincerely sorry that what I wrote offended so many people.

Yani kısaca Türkçesi: Benim kafa güzelken ben bir post girmişim bloga ama sonradan bir okudum ki yanlış anlaşılacak şeyler yazmışım. Her ne kadar ter koksalarda İstanbullular çok misafirperver ve yardımsever. İstanbul çok güzel rakı şiş kebap çok güzel yine gelecek ben.. Ter kokan Türk halkından özür dilerim. Sori.

Bu özür kesenin icadı Türk halkını keser mi onu 70 milyonla birlikte göreceğiz.

Diğer yandan ne öğrendik; Alice in Chains'te olsa milli dedikodular "Almanlar sofrada osuruyormuş", "Japonların pipisi küçükmüş"ten öte değilmiş. Sen koskoca efsane metal grubu blogundan dedikodu yap, koskoca İstanbul'dan anlatacağın tek şey "ayyy dostlaaaar bir kokuyorular bir kokuyorular" olsun. Ondan sonra müzik evrenseldir. Yaşasın halkların kardeşliği. Metal müzik ruhu.

En diğer yandan o gün otelin asansörüne banyo yapmadan binen kişi, nasıl uluslararası bir soruna neden olduğunun farkında mısın? Bütün pürü pak metal camiası bizim ter koktuğumuzu düşünüyor sayende. Oysa Türkler kokmaz Hintliler kokar bunu herkes bilir.

3 yorum:

  1. OkudugumuzuAnladikMi19 Temmuz 2010 02:12

    Turk insani her gun dus almaz, deodorant da kullanmaz. Daha dogrusu yanlis kullanir. Deodorantin ter kokusunu onlemek amaciyla kullanilmasi gerektigini, bu yuzden de dustan cikinca surulmesi gerektigini bilmez. Les gibi kokana kadar dolasir, ondan sonra da o pis ter ve sigara kokusunun uzerine sprey deodorant sikar. Roll-on da kullanmaz, cunku igrenir. Keske kaldirmasaymis Alice in Chains.

    YanıtlaSil
  2. son paragrafa tamamen katılmak (Y)

    YanıtlaSil