25 Ocak 2011 Salı

büyük şehir tweetliyor!


Melih Gökçek tweet yazarken dilini böle kasarak dışarı çıkarıyor mudur acaba? Dün akşam Sosyal Medya programına konuktu 100000 dık aldım, şu kadan kişi izliyor, Türkiye'deki Twitter kullanıcı sayısı şu kadar olmuş gibi dataları topluyor çünkü. Hırslı, Büyükşehir Twitter'da da çalışıyor yani. Hatta konuya o kadar hakim ki daima ileriye taşıyan bir başkan olduğundan twitter yönetimine tavsiyeleri de var. Efenim mesaj sayısı neden o kadar azmış. Şimdi onu izliyormuş binlerce kişi her birine laf söyleyince hakkı doluyormuş. Adam siteyi açarken nerden bilsin olayı birileri bu kadar ciddiye alacak. Ülke yönetiminde kullanacak.

Üstelik twitter'da daha yaptıkları yapacaklarının da güvencesi. Şimdiden fizibilite ve icraat planlarına başlamış. Twitter üye sayısına ne kadar katkım oldu, ben girdikten sonra kaç bin kişi üye oldu bir öğrenmek lazım aslında diyor. Neden? İleride twitter'la bişe olursa "1 tweet katkıları yok. Twitter'ı biz büyüttük biz destekledik. Over capacity balinasına biz bakıyoruz. Kaç ton balık yiyor o hayvan, twitter yönetimi anca boş konuşsun" diyecekler muhtemelen. Bir deli bunlara twitter sokağı yapsanıza demiş mesela şimdi hemen yapıyorlarmış. Öğrenciler devamlı wireless bağlantısı olan bu sokaktan bedava twitter'a gireceklermiş. 45 santim aralıklarla oturabilecek öğrenciler özgürce twitter'a girerler artık. Demokrat ve teknolojiyi takip eden ülkemin tweet atılmayan sokağı kalmasın.

Geçenlerde de belediye divan toplantısında sormuş kimler twitter'a üye diye. 30 kişiden 7 kişi parmak kaldırmış. Hemen onlara ikramiye vermiş. Çünkü sosyal yönü gelişmiş kişiler twittera girermiş ve Melih Gökçek buna çok önem verirmiş. Diğer memurlarda akşam eve gidip gızım divtır diye bişe varmış beni oraya sok diye çocuklarını dürtmüştür. Mahmut69, Sivaslı kaplan diye nicknameler almışlardır kendilerine. Kıyamam.

Asıl yakında diğer siyasilerin ortama girmesiyle yarış başlayacak muhtemelen. Followerlara bedava iPad dağıtılacak. Çocuklar ezilecek iPad'e saldırırken. Twitter'ın %6o'ı beni tercih etti diyip Cüneyt Özdemir'e ya follow ya terket denilecek. Şimdiden Cüneyt Özdemir'i kendine rakip olarak aldı zaten. Bittin sen cücü. Yapılan muhabbete büyük harflerle block koysanda, Radikal'deki fotoğrafın gibi ceketimi omzuma alır çeker giderim bu sohbetten desen de artık çok geç. Herkes Melih Gökçek'e olan sevgisini sana küfrederek belli edecek artık. Ne zaman herkes twitter'da aynı anda "eveeeet" diyecek acaba?

Melih Gökçek twitter sayesinde daha demokrat bir insan olmuş mudur, artık heykellere tükürmeyecek ve hatta yakın zamanda devianart'a da üye olacak mıdır bilemem. Ama twitter'a bismillahla ayak basar basmaz yazılan herşeyin avukatları tarafından izlendiği ayarını vermişti "danışmanlarım avukatlarım izliyor yanlışı olanın bilgisayarıyla birlikte donunu alırım" demişti. Bir de kendisine yazılan güzel yorumları anında retweet etmesi var ki, aslında olayın ne kadar farkında olduğunun önemli bir göstergesi.

Şakacı, hazır cevap, halkın(!) karşısına çıkmaktan korkmayan, hipsterla hipster, nerdle nerd olan Melih Gökçek. Keşke tweetlerinin arkasından tırrıp tas diye davul solo atılsa. Üzgün mesajların ardında aaaaaaaaa dese izleyici.

Programda gelen soruları size sorayım hızlıca diyen Serdar'a da "120 karakter olsun ama" dedi zaten. Şakacı.

Eğleneyim diyorum ama yengem facebook'a girdiğinde de böyle moralim bozulmuştu benim.

Ama yine de en sevdiğim tweetleri yazayım:

Bana belediye başkanının ne kadar boş zamanı olduğunu gösterdiniz başkanım. Ne ara baksam twitterdasınız. Başkanım counter atalım mı bi el?

Başkanım ne zaman süpergüç olucaz?

Bir de inci kafalaması var ki muhteşem;

@06melihgokcek İyi günler bu seçimlerde de dedem incullah'la size oy verdik. dedem sizin hayranınız. rica etsem selam yazar mısınız?

@incicann dedenize ve size en derin saygılarımı sunarım.

9 yorum:

  1. dede incullah olayına bayıldım :D sırf bu adam orda ne yapıyo ne ediyo kendi gözlerimle görmek için twitter alıcam galiba.

    YanıtlaSil
  2. twitter uyeligim yok. bir ricam var uyelerinden: melih baskana sorabilirler mi: sampiyon ekmegin uzerinde kalorisi yazmiyor, 1 adet sampiyon ekmek kac kaloridir?..

    YanıtlaSil
  3. sosyopat melih

    YanıtlaSil
  4. yengem facebook'a girdiğinde de böyle moralim bozulmuştu benim hahahahahha. followu followa gırdıracaklar atgötteeen. seçim zamanı parti flamalarıyla süslenecek garibim tontik balina. yonca evcimikin şarkıyı parti müzüğü yapacaklar ritiwitmi sandın para vidim aldım. ulan elin twitırınıda türkiyeye çevirdiler, bari nette geyik çevirek twitırda nefes alak dedik orayada geldiler. kurtulamadık siyasetçi jargonundan aneyy

    YanıtlaSil
  5. angara havası oynayan balina için tıklayın. şu dünyada 3 angaralı seviyorum. atatürk: sen siminya bi de behzat ç.

    YanıtlaSil
  6. bi de ankaralı bebek var bebek kontenjanından

    YanıtlaSil
  7. gökçek twitter kullanmış ne var ? anladığm kadarıyla sende kullanıon :)

    YanıtlaSil
  8. ama atgotten ankara büyükşehir belediye başkanı değil bi de twitter alemine ayak bastığında ayar vermiyor galiba hemen len yazdıklarınıza dikkat edin, avukatlar pusuda deyyü.. ha bunlar da yetmiyorsa i.melih'e kılım ben şahsen, ondan ne yapsa dokunuyor. bir eryaman-bakanlık ya da eryaman-sıhhiye otobüs hattında sabahın kör saati bu konuyu daha da tartışmak isterim.

    YanıtlaSil
  9. Melih Gökçek yarattığı bu akımlarla yeri doldurulamaz bir insan olmaya aday gösterilebilir bence. Çok girişken adam şimdi Allahı var. Yani. Bence de. Evet.

    YanıtlaSil