21 Ocak 2011 Cuma

hipster senin bacındır - so cool


Artık biraz yaşlı olduğumdan hipsterları yerinde izleme şansına eremedim çok. Birkaç tanıdığım var. Onlardan gördüklerim kadar biliyorum. O büyük gözlükler ve vatka sevdası yüzünden ileride büyük pişmanlık yaşayacaklarını biliyorum bir de. Bütün 80'ler pişman oldu çünkü. Yani daha önce pişman olundu onlara. Gencecik güzel kızların yakışıklı oğlanların koccaman nerd gözlüklerinin sipastik görüntüsü beni Hakkı devrim olmaya zorluyor. Ama olsun gençliğin her türlü akımına saygımız sonsuz.

Geçen Berşka'da gördüm küççük kız hipster. Onu inceledim biraz. Sinirli şellafe annesiyle -neden şellafe anlayacaksınız. bir anneye kolay kolay şellafe demem, nihayetinde anne cennet giyer- sırada bekliyordu. En fazla 13-14 yaşındadır. Eller ve kafa büyük, vücut zayıf, tırtılın son aşamasındayız. İnsan olamamış daha. Neyse boynunda milyarlık fotoğraf makinası, gözünde yüzünün yarısı kadar ray-ban gözlük, hayatın bütün ağırlığı omuzlarında belli. Omuzlar yerde çünkü. Karizma tastamamdı ki, anne başladı azara: "Dilarasu yanıma gel. Tam burada duracaksın benim yanımda diyorum. Beni hayatımdan bezdirdin. Senin bu mutsuzluğun, inadın beni bezdirdi. Tatil olur olmaz alıp başımı gideceğim. Gör bakalım nasıl olacak." diye sesli sesli azar kaydı mı kıza.

Diyecektim "Hanfendi kızı niye rencide ediyorsunuz bu çocukların tribi bu. Yoksa niye mutsuz olsun, Berska onun, fotoğraf makinası cillop, gözlükler 106 ekran, ismi Dilarasu." Ama korktum anneden. Bilmem ne reklam ajansının müştem koordinatörü falan gibi duruyordu. Hatta başkanı bile olabilir. Neyse, kız o büyük gözlüklerin ardından büyük bir boşluğa baktı sadece. Ağzını bile açmadı. O zaman dedim kıyak çocuklar bu hipsterlar. Hoşuma gitti.

He benim kızım hipster olsa konfeksiyon atölyesine veririm 16'sında o ayrı. Büyük makaslarla elyaf kessin bak bütün gün ortacılık yapsın. Bak bakalım o parmakların o fotoğraf makinasının deklanşörüne basabilecek gücü kalıyor mu? Kibariye mi, Belle and Sebastian mı? Anne hayat ağır geliyomuş muş muş muş, davşan resmi çizecekmiş miş miş. Siktirgit.

"Doğmamış çocuğa ayar" adlı son kitabımdan.

Diyeceğim, Funny or Die Jersey Shore gibin Hipster Shore yapmış. Hipsterları yakından tanımak isteyenler takibe alsın.

Bir de hipster diyice benim aklıma hep sincap geliyor. Psikolojimdeki karşılığı nedir? Benzer vaka var mı? Yoksa ben zurna mıyım?

7 yorum:

  1. emoları rahat bırakın tımam mıı diyen bir kız cocug vardı. daha ilk karade onu görür gibi oldum. hayatımın bir döneminde gençleri anlayamıyorum diyeceğimi hiç düşünmezdim. ama oldu artık

    YanıtlaSil
  2. "He benim kızım hipster olsa konfeksiyon atölyesine veririm 16'sında o ayrı. Büyük makaslarla elyaf kessin bak bütün gün ortacılık yapsın. Bak bakalım o parmakların o fotoğraf makinasının deklanşörüne basabilecek gücü kalıyor mu? Kibariye mi, Belle and Sebastian mı? Anne hayat ağır geliyomuş muş muş muş, davşan resmi çizecekmiş miş miş. Siktirgit." +11111111111111!!!!!!111111111111BİRBİRBİR111111111111111111111

    YanıtlaSil
  3. son postlariniza yazilmayan yorumlarin farkinda misiniz?

    YanıtlaSil
  4. valla bilmem ki. analytics'de işler iyi ama allaha şükür. tükkan işliyor. sen neden görev edindin post işini, işsiz misin? iş veriyim mi? ya da deli misin? deliysen bi daha gelme işim olmaz deliyle

    YanıtlaSil
  5. ben deliydim halbuki.atıldık mı blogtan?
    :)

    YanıtlaSil
  6. Hep az sevgiden oluyor anacım bunlar, gene de aman diyim de döngü halinde başa gelmesin.
    Bu yeni kuşaktan liseden yeni mezun olan kız çocuğu Sorbonne'u kazandığını duyunca ağlıyordu, "Ama ne yaparım oralarda cadde yok kiii!!!" (Bağdat caddesi manasında)

    YanıtlaSil
  7. cok iyimis ya bu hipster shoree... Anam bizim zamanimizda hipster vardi da biz mi olmadik ? Bluejean okuyup poster yapistirdik duvara anca ..en buyuk olay amerikan pazarindan kacak 501 bulmakti.. hey yavrum heyyy

    YanıtlaSil