31 Ocak 2011 Pazartesi

korkulan oldu, muazzez ersoy geri döndü


Ne zaman Türkiye biraz kıpırdansın, insanlar nolyor la burda demeye başlasın Muazzez Ersoy sahneye çıkıyor farkettiniz? O bayık erkek kadın arası, göğüsten gelen sesiyle içimizi sıkmaya başlıyor. Hepimiz o sesin sephia efekti etkisiyle geçmiş günlere geri dönüp bugünü unutuyoruz. Amerika'nın oyunu olduğu çok açık olan bu olayı halkımız bu defa yemeyecek diyoruz ama bir bakıyoruz ki tüm Türkiye onun o güvercin kanadı modeli kahküllerine kilitlenmiş. Başka birşey düşünemez olmuş. Nostalji ayağına birbirinden çirkin fantezi Türk Sanat Müziği eserleri ardı ardına okunmaya başlanmış.

Türkiye'nin Ankara'dan gelen bankacı emeklisi teyzesi gibi Muazzez Ersoy. Manav Hüseyin'in ya da babalarımızın neden çok beğendiğinin cevabını hiçbir zaman anlayamayacağımız bir seksapele sahip. Kalın seksi diye birşey varsa onun karşılığı olabilir. Bana 57 numara ten rengi naylon kilotlu çorabı hatırlatıyor bir de dışı sarı kakmalı kutuya sahip pembe rujları bir de yılbaşı sepetlerini.

Ama ağır kadın Allah için. Oturmasını kalkmasını, tam kıvamında çorba yapmasını, gerdan kıvırıp oynamasını bilen, gerektiğinde erkeğinin geyşası, gerektiğinde evinin hanımı olacak, Atatürk ilkelerine bağlı ancak duasını okumadan sahneye çıkmayan, gerektiğinde tarih öğretmeni gerektiğinde Dior mankeni olabilecek kadın o.

Gözleriyle hizaya sokar, hanfendiliğiyle kamçılar.

Geçen uzun zaman sonra verdiği ilk konserde ise şöyle buyurmuş:'Özel geceleri saymazsak tam yedi yıldır sahnelere çıkmıyormuşum ben bile bu kadar uzun olduğunu şimdi hesapladım. Bundan sonra daha çok beraber olacağız neden böyle birşey yaptım bende anlayamıyorum" Anlatayım ben; en son 157. nostalji albümünü çıkarıp nostalji değeri taşıyan bütün şarkıları bitirmiş, paraları krem yapıp yüzüne sürüyordun. Sonra işte Paris'ti, kürk mantoydu, konkendi derken 7 yıl geçmiş. E yeni bir nostalji albümü için de en az 7 yılın geçmesi gerekiyordu zaten.

Bu komedi oyun bitti!

6 yorum:

  1. uzun bir aradan sonra nihayet: atgotten hanim.

    YanıtlaSil
  2. Bünye rahat bir nefes aldı. Hemen teyzemlere haber vermeliyilm..

    YanıtlaSil
  3. yedi yıl sonra görüşürüz ?


    tunc tmt

    YanıtlaSil
  4. zaten 158. nostalji albümü olarak 1. albümü tekrar okuyacak...

    YanıtlaSil
  5. hahaha..
    ben bu kadiniin resim dosyalari vardi ya eskiden beyaz, kocaman hani kilitli , dokuz nostalji albumunun oldugu oyle bisi gormustum taaa yillar once, cok korkmusum ki hic unutamadim. yine altin sarisiydi. sonra canlisini da bi arkadasimin dugununde gordum, meger annesinin bestfriendiymis, çileye bak, 7/24 nostalji, hem "do" dan hem de makyajsız. beterin beteri bu degilse nedir be atgotten cim. evde muazzez var, mutfakta çay icip gerdan kiriyor... püyt..

    YanıtlaSil
  6. Ben de yeniden sahnelere döneceğini öğrendiğimiz bu kara günde, bize "çok dar" pantolon-ceket takımın ne olduğunu öğreten muazzezus hanımefendiye tanrıdan merhamet, sevenlerine sabır diliyorum (herhangi bir konuda).

    YanıtlaSil