1 Mart 2011 Salı

e yeter kapatıyoruz


Şimdi bu blogger olayına çok sağlam sallayıp böyle okkalı küfür edesim var ama salı mübarek gün etmiyorum. İçimden saydırıyorum.

Diğer yandan; 3 ay ömrü kalmış adama 6 sonraya MR tarihi veren, 13 yaşında tecavüze uğramış kız için 7 yıl sonra 'isteseydi karşı koyabilirdi' kararı çıkarıp tecavüzcülerine ceza indirimi uygulayan, azılı katilleri baş üstünde tutup, sadece düşündüğü için insanları ömür boyu dört duvarın ortasına koyan bir ülkede neyin ve kimin adaletinden, sisteminden kime yakınacağımı bilemedim. Yasayı eleştirmeye kalksam, interneti ulaştırma bakanlığına bağlayan bir düzen, her yeni site kapandığında makam arabasıyla zafer turu atıp, krallığında yemekli şölen veren Binali Yıldırım var karşımda.

Umutsuzluğunu, adaletsizliğini, bu ülkenin ağırlığını bir gram hafifletmek için bir araya gelemeyip, şakalarla hafiflemeye gelen hepimize kapak olsun bu karar sadece. Klavye başında kendini çok özgür hisseden, sokakta giyemediğimiz mini eteğimizi kıçımıza geçirip poz verince, meydanlarda söyleyemediklerimizi etrafımızda 300 500 kişiye söyleyince, sokaktaki insanın menüsünde bu akşam ne var acaba diye düşünmeden bu akşam neler yiyeceğimizin resmini ballandırıp koyunca, geçen hafta kocası tarafından öldürülen 7 kadını görmezden gelip ilişkiler hakkında tespitler yapınca sandık ki özgürlük parmaklarımızın ucunda.

Parmaklarımızın ucunda sadece bok var. O derece boka battık çünkü. Şimdi ülkede hiçbirşeye işlemeyen adalet(!) kimseyle hiçbir alakası olmayan blogger'a işliyor.

Nedeni ise tam bize uygun biçimde trajikomik: Kaçak maç yayını.

Hu huuu, insanın, hayvanın, evinin üstündeki katın, elektriğin, elektroniğin, suyun, yolun, sigaranın, içkinin, parfümün ve bir uzun listenin kaçak olduğu bir ülkedeyiz. Ülkeyi kapatın o zaman. Mahkeme kararıyla Türkiye kullanıma kapatılsın. Zaten öyle gibi birşey oldu bari stres olmayız. Alırız çekirdeğimizi otururuz legal yayınlanan dizilerimizi, evlilik programlarımızı izleriz.

Neymiş sıra herkese gelecekmiş.

Sizi kapatıcaz derken sadece kafasının kapanacağını sanan kalabalığa da selam olsun buradan.

Şimdi diyeceğim çok şey var ama sağ tarafımda bi uyuşma başladı. Düzelince devam edeceğim ikraha.

8 yorum:

  1. Bu yaziya bastan asagiya katiliyorum. Ne yazik ki baska da kimse katilamiyor, sanirim blogspot Turkiye'den erisime kapanmis. Yani iki salak blog yuzunden butun site engellenir mi ya, yuh yani. Neyse simdi duyanlar duymayanlara soylesin, anonymouse.org/anonwww.html ya da www.the-cloak.com gibi yerlere erisebiliyorsaniz onlar sayesinde internet'te yasaksiz gezebilirsiniz. Diger bir ihtimal www.ktunnel.com, son olarak da Mozilla Firefox icin TOR addon'unu kullanabilirsiniz. Hadi goreyim sizi.

    YanıtlaSil
  2. Diger adresler:
    http://zend2.com/
    http://proxify.com/
    http://www.kproxy.com/
    http://hidemyass.com/

    Bunlarin hepsi ile anonim internet surfing yapiliyor, artik hangisi size yararsa, sifa niyetine, iyi gunlerde kullanin.

    YanıtlaSil
  3. Blogspot, Digiturk'un sikayeti uzerine kapanmis, artik diciturk'e bir iyilik dusunursun di mi Turkiyem? 4 milyon Turkce sayfasi olan blogspot Turkiye kullanicilari bir iki ayligina diciturk uyeliklerini askiya alsinlar, bakin bir daha sikayet oluyor mu? Bakalim bir araya gelebiliyor muyuz?

    YanıtlaSil
  4. Gün gelecek götümü de sansürleyecek bu ülke, az sıçayım diye.

    YanıtlaSil
  5. makat.org bi boku doğru yapamıyoruz bloglara da makattan girelim bari. makat= mahkeme kararı terbiyecisi"

    YanıtlaSil
  6. her yazın gibi bu da uykumu kaçırdı..eline sağlık..

    YanıtlaSil