28 Şubat 2010 Pazar

peliin kalk kızım yerine yat



Arkooloji okumuş bir insan olarak tarihçilerin arasında barınmanın ne kadar zor olduğunu bilirim. Daha doğrusu tarihten bir kere ders aliim dedim, -sözüm meclisten dışarı- anfiye bi girdim saçı yağsız, yüzü tersiz bi insan yok. Kıyafetler kahverengiden nefti yeşile uzanan bir pantonede ilerliyor. Konuşulan konu ise nerden başlarsa başlasın resmi dilin osmanlıca kalmış olması gerektiği teziyle son buluyor. Arşivler önemli deniyor vs. Osmanlıca arşiv okuma erdemine ulaşmış herkesin egosuna bir nefes daha üfleniyor, şiştikçe şişiyor çünkü. Şişsin tabi ama bu şişiş herkese yakışmıyor. Bi İlber Ortaylı'ya çok yakışıyor. Böyle uzuuun bir masal gibi o kırçıllı sesiyle tıngıır mıngıır anlatıyor ya mır mır.

Neyse tam bu nedenlerle amacım Pelin Batu uyumuş bir de ben dürtiim değil. "Vücüdum attı" kısmını çıkarırsak burada gülünecek birşey yok. Onu da kendini daha önce açıkladığı gibi Türkçe ifade edememesine verirsek orada da sorun yok.

Şimdi Beyaz Türklüğü bir yana Pelin Batu burnundan kıl aldırmayan popülist tavrıyla kimsenin ulaşamadığı arşivlere ulaşıp kendini büyyüük tarihçi ilan eden ukela dümbeleği Murat Bardakçı ve helyum yutmuş ses tonuyla içimizi gıcıklayan Erhan Afyoncu'nun bayık muhabbetine iyi dayandı. Az eziyet görmedi, az ezilmedi. Sen ne anlarsın, eksik aklınla sen ne bilirsin, zengin kızı tarihe merak salmış gelmiş buralara yerleşmiş laflarına kulaklını tıkadı, kimseye alınmadı yoluna devam etti. Azimli sıçan duvarı deler, bilmem kaç programı da arkasında bıraktı.

Ancak Bektaşilik onu çok açmamış olacak ki, programda herkes konuşurken konuşmalar ona mır mır gelmeye başladı uyudu.- Şahsen bende çok severim birileri konuşurken benim içim geçsin.- Velhasıl hadi Pelin uyudu o uyurken sen o HaberTürk'ün sunucusuna düşman rejisinin kızı uzuun uzuuun çekmesi ne? Murat Bardakçı'nın da pis pis balgam çıkarışını çeksenize. Mafoldum ya. Bayaa uyudu kız, içi geçti, vücudu attı.

Peliin kalk kızım yerine yat. Ve biraz aklın varsa o saçma kanala bir tazminat davası aç.

8 yorum:

  1. Bu programın başlarını seyrettim ben, pelinimi kahvehane geyiğine t.şak oğlanı yaptılar.

    - [e.a.]Pelin de araştırıp geliyor ama hep yanlış kaynaklar getiriyor, ceviz kabuğunu (ceviz kabuğu?!) bile doldurmaz. Literatür de bilmediği için...

    - [pelinim] Niye gayet önemli bi kaynak bu mikelaanj'ın heykellerini taklit edenler hakkında

    - [m.b.] Evet Anadolu'nun islamlaşması konusunda gerçekten önemli bi kaynak ekiki kikiri

    -

    YanıtlaSil
  2. yaa saçından yağ damlamadan giremezsin bu tarihçilerin arasına denedim ben. dur bundanda bahsedeyim ben bu yazıda iyi hatırlattın

    YanıtlaSil
  3. ahah sabah hürriyette ilk dikkatimi çeken haberdi, benim hatun yazar dedim yazdın kız ciğerini okuyorum artık senin.

    YanıtlaSil
  4. bence pelin batu beni dinleyip zamanında sözleşmeyi feshedip bırakacaktı bu programı. maddeler mi ağır ne bu ya.
    kızın ne çekisi varmış arkadaş.
    reji bile sevmiyor dediğin gibi.
    artık geç ama nerden dönersen kar, pelin duy sesimizi bırak bu işleri.
    ayrıca uyuyan insan uyandırılmaz, üstü örtülür.

    YanıtlaSil
  5. günün ilk kahvesi ziyan oldu.. gremlin oldum, kustum gülerken.. cihangirde bunla sevgilisi seyir malzememdi bi ara.. her gece şirketin önünde bi rezillik, bişiler.. elemanda dedem yaşındaydı, elimle üstünü örtüp peline odaklanıyodum.. bigün delirip "eviniz yok mu lağğnn sizin" diyede çıkıştıydımda ertesi gün büyük patron "noldu lan beynini siktiğim milleti niye rahatsız ediyosun" dediydi.. kırşehirli gibi anlattım, dediydi ne ya.. bu ekolün öncüsü yasemin kozanoğluydu asıl, sette don kaybetmişliği var malın, bide azar yemiştik, nerden biliyim lan ben sen dün ışıkçıya mı verdin, kameramana mı.. içimde kalmış bak o zaman toydum suratına höykürememiştim..

    YanıtlaSil
  6. don iyi yaa mantıklı. aklını kaybetti bu kız. vücudu attı. uyuyanın üstüne kar yağarmış daptiri geldi kıza

    YanıtlaSil
  7. vücudu atmak ne garip şey anne
    baba olamıcağım örneğin
    toprak olmak ne garip şey anne..

    ahmet kaya feat. pelin batu - şafak türküsü (leninizm ne lan götünüzden fraksiyon uydurmayın mix)

    YanıtlaSil
  8. Mangal gibi yürek gördüm sizde. Öyle kolay kolay oturulup seyredilecek bir şey değil. Pezevenk bir olsa...Yağla balla besleyelim ama, hepsi bir arada, zor iş.

    YanıtlaSil