9 Şubat 2010 Salı

saçma tarihimde bir klasik


Şimdi size yaşlı kadınlar gibi hatıratlarımdan bahsedeceğim.

Çocukluğum zombi, kurt adam, vimpir, yaşayan ölüler gibi bi dolu tipsizin yüceltildiği bir döneme denk geldi. Freddy vardı misal, hani kızın bir battal boy poşet içinde duvardan tavana gezindiği sahneyi hatırladıkça midem bulanır. O zamanın büyük piskopatı ergen dayılarım, yok sana para vercem bi gece ananende yalnız kalcan, yok karanlıkta bi saat dur sana kola alcam gibi manyak denemelerde de bulundu üstümde. Sonra bende aklım erdikçe kardeşlerime ben uzaylıyım ablanızı öldürdüm yerine geçtim şimdi sizi de öldürcem yerinize geçicez dünyayı böle istila edicez fantezilerimle eziyetlerde bulunup, saatlerce ağlatıp küçük yaşta master ünvanını devraldım.

Neyse ben küçüğüm, bi arkadaşım var benim gibi mal ezik. Emoyuz biz o yaşta ama daha emoluk icat olmadığı için ne olduğumuzu da bilmiyoruz. Bunların merdiven arasında oturup karanlık sohbetler ediyoruz. İşte vampir ısırdı mı kurtuluş yok, makbule teyze cadıymış falan derken, arkadaşım dedi ki;

'arzu....... sana çok kötü bi haberim var.....' böyle bir sıkıntı kapladı içimi. ' ne oldu' dedim ama nasıl düşünceli ve kötü bişe sölücekmiş gibi bakıyor.

'arzu... kurt adam ankara'daymış... trene binmiş istanbul'a geliyomuş...'

Hiiii hani böle Veda filminde 'yönetim şekli Cumhuriyet olacak' dediğinde Atatürk, adamın bakışı varya, aha öle beynimden vurulmuşa döndüm.

'Hadi ya' dedim hemen eve gittim. Ama nasıl bir korku. Kurtadamın elinde adresim, bi de teyzemin düğününde hevesli hevesli göbek atarken ki fotoğrafım var. İstanbul'da indiği gibi trenden vapurla karşıya geçecek bi gece ben uyurken camı tıklatacak, daha ben 'anneee' diyemeden yatağın dibinde bitecek. 'Trenlen geldim, hala sallanıyorum, seni yiyimde yatıcam' dediği gibi üstüme atlıcak.

Bu acı haberden sonra uzuuun süre geceleri camdan dışarıya bakamadım. Yatmadan da sübhaneke'den fatiha'ya küçükten büyüğe bütün duaları okudum. Şimdi olayın o zamanki ciddiyetine düşündükçe gülüyom. Ama cama bakamam yine geceleri. Birden bişe cama cümcük diyip atlıcakmış gibi gelir.

Daha böle korku dolu hikayelerim var, kısmet oldukça yazıcam ha.

1 yorum:

  1. ben de yatmadan babama "vampirlerle insanlar savaşsa kim kazanır?" diye sorup duruyordum...
    "insanlar" diyip kesse içim rahat uyuyacağım, ama o bana vampir diye birşey olmadığını ikna etmeye çalıştıkca daha çok inandım vampirlerin olduğuna....

    YanıtlaSil