14 Nisan 2010 Çarşamba

flashback'li anlatımlarla şaka gibi müzik


Katy Perry ilk çıktığında bir sahtekar pezevenklik sezmiştim. Böyle ı kıssed a girl laflarıyla erkek fantezi dünyasına hizmet eden, küçük kızların çılgıınseen çığlıklarına gaz veren hali irrite etmişti. Sonra sonra tiskintim geçti. Ancak son zaman kendisi kadar şakacı 3OH!3 ile söylediği şarkıyı her dinlediğimde yine mavi ekran veriyorum. Müzikten de az buçuk anlarım halbuki. Ama bu şarkı garip bir yerlere götürüyor beni. Girişi normal. Böyle bi yeri hıpızlı, dandik melodiler, teknonun japon şirinliği ile birleşmiş hali. Hafif endişe hissediyorum dinlediğimde, sanki midem bozulacakmışta tuvalet bulamayacakmışım gibi. Bir garip olay.

En son müzikle ilgili aynı endişeyi yurdumuz gençliği elektronik müziği keşfettiği yıllarda hissetmiştim. Bir anımla anlatayım. Biz küçükken metalciyiz. Herkesin elinde götümüz kadar kitap, batik etekler, tişörtler, yeşil asker çantası. Klasik 90'lar metalci forması. Ama maksat herkes gibin metal aleminin en güzel çocuklarıyla tanışıp, Carlos Castaneda, The Doors derken muhabbeti koyulaştırmak. Mekan Taksim Ortaköy arasında değişiyor. Neyse gel zaman git zaman milenyuma girdiğimiz sıralarda bir grup cillop elektronik müziğin tınısına kapılıp soluğu gizli bahçede aldı. Tabi bu istihbaratı alan metalciler arasından kopmalar başladı. Bizde kankam ve ben "neler oluyor lan bu alemde" diye tebdili kıyafet - düüz kesim fışır pantolon, altına spor ayakkabı, üstte düz renk -mümkünse- gri tişört - soluğu gizli bahçede aldık. Gördük ki rock bar müdavimleri birden yüzyılın clubber'ı olmuş. Neyse girdik ortama, baktık güzel çocuk seviyesi metalci kabilesinden yüksek seyrediyor kalmaya karar verdik. Bir de müzik çalıyor civ civ civ civ gııırrccc gırrrcc torrr torrrr iuuuuvvvvv. Bir süre dans ettik bu müzikte. Dans ettik ettik sonra filmlerde olur ya böle sahneler, aynı anda birbirimize bakıp "e bu elektrikli testere sesi" dedik. "Yürü yürü yürü, kaç kaç kaç" diyip merdivenlerden zor aşaa attık kendimizi. İnerken eski metalci yeni clubber tanıdıklarla karşılaştık. "Ne o yaaa yeni gelmiştiniz" dediler bizde "testere çalıyo gidiyoruz biz" dedik kaçarayak. Yukarıdan en son merdiven yankısıyla şu sözler geliyordu "testere mi testere ne olum?" Bu replikle kapandı elektronik müziğe giriş maceramız. Sonra aradan yıllar geçip testereler yerini daha güzel melodilere bırakana kadar yağlı kafa metalcileri bağrımıza basmaya devam ettik.

İşte o gün aynı endişeyi hissetmiştim. Ulan müziğe benim anlamlandıramayacağım birşeyler mi oluyor diye. Sonra neyse ki bişe olmadı.

Bu arada şakacı Katy Perry ve şakacı 3OH!3'nin şarkısı aşaada
http://www.youtube.com/watch?v=dvf--10EYXw&feature=fvst

3 yorum:

  1. yav şu dombaklara adam muamelesi yapmayalım. yanlış anlamışsın bunların bildiğin popisi var. popiler bunnar.

    naha şurda bir kaç alentironik örneği olacak;
    http://www.youtube.com/watch?v=bQyR-FXJCLk
    http://fizy.com/s/1bcnvu
    http://fizy.com/q/ozric%20tentacles

    sen bunnara gir.

    YanıtlaSil
  2. http://fizy.com/s/19ydvb özellikle bu şarkısıyla görüntüsüyle beni mafetti

    YanıtlaSil
  3. Şarkı en fenaymış, parodi gibi. Dalga geçmek için arkdaş arasında yapmışlar gibi.

    http://www.youtube.com/watch?v=4pXfHLUlZf4&feature=fvw

    Bunun gibi, hatta bu daha iyi galiba. En azından komik.

    YanıtlaSil