20 Mayıs 2010 Perşembe

2+1, 90 metrekare, yüksek giriş


Kiracıya yeni kontrat zamanı geldi stres bastı. Bizim de evsahibesi teyzem "gızııım geçen seğe de zam etmediiz 1200 ver otur." dedi. "Dur teyzem çok demedin mi? Hem geçen sene camları pimapen yaptırdık biz ödeyip kiradan düştük ya. Zam yaptık aslında yani" dedim. Dedi ki "gızım yok yok sadaka gibi zam yapıyon 1200 ver otur." Diyom ki "tezem olur mu hakkın kadar zam yaptık sen şimdi camları düşünmediğin için öyle geliyo sana." Diyo ki "gızıııım yoh yoh sen 1200 ver otur e mi gızım" Dedim "e çıkiim o zaman 1200 çok geldi bana şimdi." "iyi çık" dedi. Diğer yandan da sıçtık. Çıkamam bu ara zaten götümü göstermekle meşgulum, turnem var. En son aradım hayatımda ilk defa acındırayım kendimi dedim "bak tezem sağlık problemlerim var benim bu ara çıkmak istemiyorum bi orta yolunu bulalım" dedim. Dedi ki "gızzıııımm bende bu sene çok ameliyat geçirdim biliyon mu? siyatikim var benimde gızııım çok ağrılar çektim" "teyzem benimde koli bile yapacak halim yok inan ameliyat oldum hala uğraşıyorum dedim." Sırayla böle hastalık kartlarımızı masaya koyduk ama yaştan o kazandı. "gızııııım çok geçmiş ola, ben sana bişe demiyom 1250 yap otur" dedi bu sefer. "Ama teyzem 1200 demiştik ne oldu şimdi dedim. Yohyoh bah benim oğlanda beni aradı gızdı. Dedi ne bu kadar ısrar ediyolar vermiyolarsa çıhsınlar dedi ben diyorum gızııım verin 1250 otrun biz size çıhın demiyoruz." İlk önce bana bir cinnet bastı. Sonra sakinleştim. Neyse parası vericem sinirime stresime değmez dedim. Zaten stres olmamam lazm dedim. Ya sabır dedim.

Vicdansız ev sahiplerine sesleniyorum. Azcık vidcanlı olun. Söyleyin a dostlar bu eve 1.250 çok değil mi? 2 oda bir salon tavan yüksek boydan boya cam kışın ısınamıyorum. Verdiğim doğalgaz parasıyla ev alırdım. Nisan soğuklarında hiç yakmadım, romatizmalarımın ağrısına ayrı doktor parası. Halı bile alamadım. Hayır sonra yüksek girişteyim gördüğüm yer düz giriş.

Madalini muz gibi açıktayız. Hepimiz ZEDE olduk.

13 yorum:

  1. Malibu terlikle vurasım geldi kadının gızıım diyen ağzına, ayakta zikiyor aklınca afedersin.

    1200-1250 filan ne bunlar, kira mı? Ya bırah allasen, o kadar para verilir mi? İstanbul'da olsaydım yeminle yardıma gelirdim, kurtarırdım seni.
    (Uzun süredir bloğunu takip ediyorum, ilk yorumdaki samimiyetim bundandır:))

    YanıtlaSil
  2. Orası neresi öyle ya, fantastiko.
    Bu evsafta yerlerin kiralarının 1000 teleden az olduğu aklı başında muhitler var.

    YanıtlaSil
  3. gızım bu kadın seni yoluyor

    YanıtlaSil
  4. ciangir mi galta mı gııızııım... yüksek tavana come..

    1250 normal gızııımmm.. bu durumlarda sikerler diyip ev arkadaşı alıyosun çılgın atıyosun.. zaten oda sana benziyo biyerden sonra varlığını hissetmiyosun.. sana çılgın atan ev arkadaşı önerilerim olabilir.. kalan parayı yiciğin alternatiflerde yaratabilirim..

    gızııımm 1350 ver otur
    teyze 1250ydi hani
    gızııımm benim oğlana ver otur
    teyze kusmuğumda boğulasın, oğlunla orgylere doyasın.
    gızıımm bi beni elle otur..

    YanıtlaSil
  5. Teyzenin yöntem iyimiş ama gızıım diye diye alttan alttan yapmış ne yapıyorsa :))

    YanıtlaSil
  6. yaşatıcam o gızııım karakterini ben yaaa.. projem var üzerinde çalışıyorum

    YanıtlaSil
  7. Çok orjinalmiş çok fanı olur bence, şahika, dilber hala kıvamında tutar gibi

    Hatın gız yerine gızııım :))

    YanıtlaSil
  8. gızııım beni niye afeşe ettin? 1500 ver

    YanıtlaSil
  9. Gızııım feybuktan ekledim onay ver gızııım. Sana profilimi göstereceğeem. :D
    O teyzeler itinayla kaçınılası teyzelerdir. Ev sahibiyse 10 kere itinayla kaçınılasıdır.
    Ama bence ev haklı. O kadına sen yüksek giriş.

    YanıtlaSil
  10. Tefe, tufe, vs. kanunlar var. Mahkemeye gotursen sen kazanirsin gizim. Bir tehdit et.

    YanıtlaSil
  11. gızııım aklıma gelmedi diil gızım. Ama oğlu beyoğlunda şiki şiki barın mı ne sahibiymiş gızım. eyvallah canım gibi konuşmalarda bulundu gızım. topumdan vurur diye korktum gızım. hırlıya hırsıza garışmiim dedim gızııım.

    YanıtlaSil
  12. gızıııım sakın evarkadaşı filan almaya kalkma gızııım. taşınmak desen emlakçısıydı, depozitosuydu, kamyonuydu, siniriydi stresiydi yapacağın zamdan daha pahalıya patlıyor gızııım. 1250 ver otur gızııım. bak bize her ay 1750 giriyo, evden çıkamadığımız için gıkımız çıkmıyo gızııım.

    YanıtlaSil
  13. dogru isinmaz misinmaz, ama ben de zaten hayata mantik penceresinden bakmakta zorlanan bir insanim, kisacasi evini cok begendim...

    YanıtlaSil