18 Mayıs 2010 Salı

ayarsız şaka şaka değildir!


Çok küçük yaşta keklememin tadına elime bıçak alıp, kardeşlerimi kenara sıkıştırıp "Ben uzaylıyım, ablanızı öldürdüm yerine geçtim, şimdi sizi de öldürüp yerinize geçicez, sonra anne ve babanızı da ve dünyayı böylece ele geçiricez nıhahaha" diye gülüp saatlerce ağlattığımda vardım. Hatta bir dönem hayatımın amacı insan keklemekti. Manitaya " Benim babam İner misin çıkar mısın?'a katıldı" diyip errore yollamış,"Nasıl yani engel olmadınız mı?" sorularına kadar ayrıntılı cevaplar vermiş, iyice inandırmış, "Benden soğudun mu?" diye sormuştum. Alamadığım cevabın üstüe bi de "Peki ne taklidi yaptı?" diye sorunca en iğrencinin şive taklidi olduğunu bildiğimden öle demiştim. Hatta sunucunun keline vurdu gibi ayrıntılar ekleyip ışık hızıyla benden uzaklaşmasını sağlamıştım. Sonra da şaha lan şaha demiştim.

En son yazlıktayken, banka tarafından "Kredi kartınızdan 67,80'lik harcama yapılmıştır" mesajı alıp, ben böyle bir alış veriş yapmadım diye bankayı geri arayan arkadaşımın, işin bir yanlış anlaşılma olduğunu öğrenip rahatlaması üzerine kendi numaramı onun telefonunda bankanın adı ile değiştirip "Kredi kartınızdan 54,80 TL tutarında çokokrem alış verişi yapılmıştır" diye fake bir mesaj atmıştım. Ulaaan biri kartımdan alış veriş yapıyor kesin diye paniğe kapılan arkadaş gece 1'de bankayı arayıp, "Az önce sizden mesaj geldi şimdi de kartımdan 54,80 TL tutarında çokokrem alış verişi yapılmış bir kontrol edebilir misiniz?" diyip bankacı kıza error verdirmişti. Ben yukarı katta konuşmaları dinlerken yuvarlanarak gülmekle meşguldüm. Yarım saat falan konuştular, bankacı "Pardon ne alış verişi yapılmış?" diye sordukça "54,80 TL'lik çokokrem alış verişi" diye cevap verdikçe " evet evet çokokrem " dedikçe çatlamaktan korkup kendimi önüne atmıştım.

Neyse yaşayınca daha komik oluyor tabi. (Gülmeyenlere verilen ayar cümlesi)

Burdan nereye geleceğimi tüm Fenerbahçe anlamıştır. Daha önce de dediğim gibin futboldan hiç anlamam ama salça olmaya gelince hiç kaçırmam. Ayrıca hiç gülünecek değil son derece trajik bir durum. Sen o şampiyon olduk diye sahaya inip sevinirken arada duruma ayan ve arkadaşlarına "durun durun sevinmeyin olmamışız" diye can hırac haber vermeye çalışıp kutlamayı engellemek için koşuşturan fenerlilerin görüntüsü yüreğimi dağladı. Çok pis bişedir o. Şampiyon oldunuz, şaka şaka olmadınız. Yarın üniversite sınavına giricez diye arkadaşlarla helalleşip sonra sınavın iptal olduğunu öğrendiğimizde bir koca nesil olarak aynı anda göt olmuştuk, hiç unutmam.

Dün BBC'de de bir eşşek şakası durumu yaşanmış. BBC radyoda program yapan bir arkadaş kraliçe öldü diyip marş çalmaya başlamış ama kimse gülmemiş. BBC hemen özür dilemiş. Eskiden olsaydı kelleyi altın tepside kraliçeye getirirlerdi anında ama şimdi eşşek şakası özgür düşünceye girdiğinden sorry demiş yırtmış sunucu.

3 yorum:

  1. Çocuklarda bu kardeşlere yapılan "ben uzaylıyım" şakası doğuştan gelen, genlere kodlanmış bir şey sanırım. Bi arkadaşımın abisi de yapıyormuş bunu, bi başka yerden daha duymuştum. Benim için hala gizemini koruyan bir fenomen.

    YanıtlaSil
  2. of o cokokrem sakasina burda nasil guldum belli degil:)

    YanıtlaSil
  3. universitede ben de ev arkadasimin sevgilisini kekliyordum cok, acayip seviyordum, artik okuldan eve gitsem de yeni denyoluklar yapsam diye dakika sayiyodum, dunya tatlisi bi oglandi kendisi de ne desem inaniyordu canim annem,

    ama bi gun iste o icime su girdi bu girdi mevzuunun bokunu cikardim, seytanlar cinler, parkede parente atmalar, oglan arıza ustune arıza yaptı iste "abiii sensin dii mii sensin di mii allaam" diye ekmeh bicagiyla odama kadar taban attirdi bana, "ekmek mushaf carpsin benim aga sakin ol pokunu yiyim" diye de az yalvarmadim sakinlesene degin ehhe, son sakalarimdir velev zaten :)

    cokokrem sahane. aslansın :)

    YanıtlaSil