28 Mayıs 2010 Cuma

"yorma kendini" biz biliyoruz seni


Çok ünlü biri olsam götüm kalkar mı acaba diye düşünüyorum. Kalkar gibi gelirken yok lan kalkmaz herhalde zaten Türkiye gibi bi yerde ünlü olmak egonu ne kadar şişirebilir, mini etek giy taksime çık, anca aynı zevki alır eşit miktarda pompalanırsın diye son veriyorum bu düşüncelere. O yüzden değmez yani götü başı oynatmaya, artizlik yapmaya. Tam bu nedenlerle iki gruba sallayacağım kusura bakmak yok.-Tarihe göre mi yoksa harfe göre mi kronolojik mi gitsem? Neyse-

Biiirr.. Sevgili Mor Ötesi -Bu Mor ve Ötesi'ne mor ötesi demekte bir pr'cının beynimize kazıdığı bir hatıradir. Şaşkınlıkla anıyorum kendisini.Toplantıda mor ötesini getirsek peki, mor ötesine röp. yapsak dedikçe kimse düzeltmemiş kız bütün toplantıda mor ötesi demişti.- Neyse Mor Ötesi'yle bir derdim var götümde şarkısı dışında pek bir ilgim olmadı ama işim gereği Harun Tekin'len birkaç kez karşı karşıya geldim. İlkinde bir workshop için ağırladım kendisini o zaman accık hoş gelmişti bana. Kolej mezunu sosyalist ağzı "ajan naber yaa" "ajan şuraya gittim, şöle yaptım" gibi cümleler kurması gastritimi azcık azdırsa da aldırmadım. Geğirdim geçti. Geldi, gayet güzel şarkı yapmanın formülü vardır aslında ve nasıl yapılır diye matematiğini anlattı gitti. O an dedim içimden vay kurnaazzz araştırmış oturmuş kulağa nasıl hoş şarkı yazılır diye dedim. Neyse öle bitti olay.

Sonraki karşılaşmamı, pek karşılaşma değildi aslında dikiz durumu vardı. Aradan birkaç yıl geçmişti artık iyice Mor Ötesi olmuştu grup. Bende başka bir işte organizasyona koşuyodum. Sahne arkasında Mor Ötesi elemanlarının götlerini izliyodum. Bir ara şarkı arasında Harun Tekinsiz arkasını döndü su içmek için, ve grup o su içerken cambaz şarkısına giriş yaptı. İzleyicilerde bir kopma oldu tabii yuviiiiiiii şeklinde. O sıralar sonraki albümü çıkarmış ve o albümün bayık şarkılarını çalan gruba gösterilen bu sevinç Tekinsizi pek açmadı ama. Suyu içerken böle bi göz belertmeler, bir işte "amaaaan hep aynı şarkıya seviniyor bu aptal dinleyici bu kadar mainstream olmayın yeaaa" artistiğini yaptı mı kaş göz hareketiylen. Sonra döndü şarkıyı söyledi. Ulan hit şarkın var, kalkmışsın bilmem kaç satmışsın. Ne bu artizlik? Dedim sahne arkasından hazır arkaları dönük kimse görmüyoken ıslak odunla onbinlerin önünde kovalasam bunu. Sonra evde ıslak mama bekleyen kedimi düşünüp vazgeçtim.

Sonraki karşılaşmamız ise ben televizyon karşısında elmamı yerken oldu. Yeni çıkacak albümün ilk klibini izlerken piton gibi bütünden yuttum elmayı. Karılar kızlar, yalaşmalar, elleşmeler, bir rock starıyız edaları. Ulan millete ajan ajan diye diye, çok politiğiz herşeye karşıyız gerine gerine, şirket mirket anlamam, ne habersin ne türksün sahtekar pezevenk sözleriyle gelinen nokta ne de çabuk axl rose'a ulaştırmış sizi. Tatlı su aktivisti bono'nun tohumlarıııı. Cin oldunuz adam mı çarptınız, cellat oldunuz kelle mi uçurdunuz cambazlar. Dizlerime vura vura ikrah ettim.

İkiiii..Sayın Manga. Ne zamandır sallıcam sallayamadım hadi Eurovision'a vatan sevgisiyle katılmanıza birşey demiyorum. Ya o hürriyet reklamı nedir? Hürriyet istiyoruz, daha fazla hürriyet istiyoruz mesela futbol??? Mesela futbol derken? Futbol hürriyetini engelleyen bir yasa mı var ülkemizde, futbol yorumu nedeniyle içeriye alınmış herhangi bir düşünce suçlusu mu var bizim bilmediğimiz. Hürriyet diyelim ama etliye de sütlüye de dokunmayalımın eşşeğinkine su kaçırmış reklamında oynarken ne düşündünüz, neye kandınız. Gerçi herhangi bir politik duruşumuz var iddiasında diildi Manga allah için. Ama asiyik, anarşikik diye müzik yapıp sonra Karaibrahimgillere karışmak ne?

Bu iki gruba bir önerim olacak. İlla birşey diyeceklerse bir mesajları varsa Ukraynalı kadın aktivistlerden oluşan Femen'le ortaklaşa bir projeye imza atsınlar. Keza onlarda Avrupa'nın oturma eylemi gibi götten aktivizmine "bizi seks işçisi olarak görmeyin" pankartlarının yanında bakire memesi gibi dimdik goncalarını gözler önüne sererek yeni bir soluk getirdiler. -Tamam goncada olsa meme izinsiz ellenmez onu biliyoruz takdir ediyoruz. Ama bana büyük kafa karışıklığı var gibi geliyor Femen'de-

Kısaca olmuyooooor. Maya tutmuyor. Aydın Türk üretimi çalışmalarında yapılan gözlemlere göre denekler kısa bir süre komunist, sonrasında yine kısa bir süre sosyalist, uzun bir süre anarşist ve son olarak pasif aktivist -tatlı su aktivisti- olarak hayatlarına devam ediyor. Zaten bu nedenle çalışmalarda durduruldu.

Son bişe; ne zamandır sallıcaktım üşeniyodum Madi Clara'nın gazına geldim, yazdım sağolsun. Bi de Hayatımın Erkeği by Deniz'le konuştuk ki o da ikrah edecekmiş tam. İkrah 3'lemesi olacak kısaca. Döndürüp döndürüp okursuuuuz. Emi gızııım, emi oğluuum.

13 yorum:

  1. Manga hususunda size şiddetle şu videoyu öneriyorum: http://www.youtube.com/watch?v=W1Dtj3F8y7s

    aym fermın. tenks.

    YanıtlaSil
  2. hayatımın erkeği by deniz'in yönlendirmesiylen geldim bu yazıya, oraya yorum yazmayı beceremedim ama ikizi de ellerinizden öperim. (bu el öpme kalem tutan şeyi öpme manasında ama)

    efendim her türlü yazınız pek güzel ama içinde dedikodumsu varsa tadından da yenmiyor nedense, misal harun'un cambaz'a sevinenler için ifadesinden sonra harunu sevemem, hatta laflar bile hazırlayabilirim ben de.
    saygılar.

    YanıtlaSil
  3. grup üyelerini tanımamakla ve son kliplerini eleştiri kisvesi altında teoman gibi göt göstermek olarak yorumlamama karşın, aktivizmle uğraşan elemanlarının samimiyetine inanıyorum. Bono gibi değiler bana kalırsa.

    kolejli ya da akpak beyaz olmaları bazı meseleleri savunmalarına engel değil. özellikle savaş karşıtı eylemlikler sürecinde hem düşünsel anlamda kendilerini geliştirdiklerini, hem de hemen tüm eylemlere katıldıklarını, desteklediklerini gördük. yaptiklari muzik biraz daha dinlenir olsa daha guzel olurdu.

    YanıtlaSil
  4. kapıya gelseler eve almam http://bit.ly/93aSM8

    YanıtlaSil
  5. Yuh yani resmen yuh! Az önce tumblr zımbırtıma bunu yazmaya çalışırken, tıkandım kaldım. Ama gerek sen, gerek hayatımınerkeği çok güzel anlatmış. Bu herifler bugün Okan Bayülgen deydi. Biri de kalkıp, lan bu kliple ne anlatmak istiyorsunuz demedi. Tam biri sorar gibi oldu, sorusu da şuydu: sahnede de böyle kızlı mızlı yanarlı dönerli ortaya karışık yapacak mısınız? Yapacağız güzelim, üzülme sen.
    Bu klip ne anlatıyor? Soyun yavrum, hafifle, hayat akıyor mesajı mı bu? Ulan, seviyordum ben bu grubu. Bir de gelen sorulara utanıp sıkılmaları yok mu. Kızlar da yabancıymış, şaşmadım. Klipten sonrada bir elleşme durumları olmamış, çünkü kendileri modernmiş, rokınrolda böyle bir kural yokmuş. Masanın üstüne çıkıp hell yeaahhh baby!!! yapsa rock işaretiyle, daha ikna edici olamazdı.
    Okan ın albümün kapağında niye soğan var sorusuna, soğanın üzerinde biraz oynadık, hoşumuza gitti koyduk biz de, her şeyde anlam olması gerekmez dediler zat-ı muhteremeler. Bir de, bu klip albümü temsil etmiyormuş, dediklerine göre. Allah razı olsun.
    Deniz ve senin ellerinize sağlık! Karanlıkta bu kadar yazabildim.

    YanıtlaSil
  6. Geçen başka bi programa çıkmışlardı, orada sordular (Oylum Talu sordu hatta). "Bizim hiç yapmacağımız bir iş bu, izleyenler absürd olduğunu kavramıştır diye düşünüyoruz" dedi ajan.

    YanıtlaSil
  7. Mangaya nasıl bağladın yav, kurunun yanında yaş da yanar hesabı. Yazmışsın zaten, adamların öyle bir iddiası yok ki.
    Ben de İzzet Altınmeşe'ye tepkiliyim. Son zamanlarda elini yelek iç cebine koymasından rahatsızım, eskiden pantolonunun cebine koyardı.

    YanıtlaSil
  8. yok yok onlarda haketti.. hürriyet istiyoruz mesela futbol demiceklerdi. izzet altınmeşe'de eskiden beri elini yelek cebine koyar sen takılınca algıda kıllık olmuş.

    sana kıllık yapiim mi kıllarını koyarsın.. ay o gün atgotten nasıl komik nasıl komik. şakalar espriler havalarda uçuşuyor

    YanıtlaSil
  9. ha ben de o hürriyet sikindirik reklamlarına taktım! allah cezanızı verecek! ne abicim ert özk gazetesi değil mi o? her şey para mı? allah ona panikatak vermiş ama o ferman'a, morötesine bişey demiyorum, onlar zaten uzun zamandır tüccar. eeeeeh be! yemişim müziğinizi. sinirlendim.

    YanıtlaSil
  10. Mevzu sudur, memleketimin sanatcilari hersekilde moş gibi yapmaya calistiklari icin hayatlarini kazanmaya ve hayat onlara kazandirdigi esnada hepberaber voltrani olusturup para ve saadet ikilisiyle sevismeye basliyolar..
    Olmayan ve ayni kalanlarda zaten aile gorgusu..
    bu mor ve göt ötesi de böyle..teoman'da böyle..ki teoman'in boklu halini bilen bilir..allahin leşi..
    noldu simdi para kazaninca paşalarin hepsi sinif atladi yada sinif atlama derdinde..
    bu gerzekler surusunu klasik müzik konserinde gören oldu mu ?
    masallah gece kluplerinden cikmazlar o da eve atacak birilerini bulmak, kasmak icin..

    YanıtlaSil
  11. mış gibi yazamadim anasini satayim şaka gibi...hahahaha

    YanıtlaSil
  12. piton benzetmesi bu websitesinin şu ana kadarki doruk noktasını oluşturuyor....

    YanıtlaSil
  13. Aranız da bir tane adam yok biliyor musunuz? Bir avuç gerzek saçmalayıp durmuşsunuz. Yorma kendini klibinde ironi yapıldığını anlayamayacak kadar kıt beyinli, sosyalizm i "parasız insan ideolojisi"ne indirgeyecek kadar cahil, "ulen türk sanatçılara bıraz sallayalım da havamız olsun" diye düşünecek kadar aşağılıksınız. Mor ve ötesi sizlerden bu eleştirileri duysa gruru duyar "demek ki biz harbi birilerine sağlam oturtmuşuz can havliyle cahilliklerini ortaya koymuşlar" diye düşünürler. Hakılar...

    YanıtlaSil