14 Şubat 2011 Pazartesi

aşk bu mu, sevda bu mu, hayat bu mu? bu ne bu?


Bir sevgililer gününde benim sister'a o zaman ki erkek arkadaşı takı almıştı. Ama nasıl kitsch bişe kocaman böyle büyük taşlı bir kolye ve küpe takımı. Yanımızda vermişti de sister'ın yüzündeki sahte sevinci gözlerimizle görmüştük. Sonra "senin ki sana kaşıkçı elması almış" diye taşak geçmiştik. Şimdi ki tabirle anca Sülüman'ın Hürem'e hediye edebileceği cinsten büyük bir taştı. Kıyamam.

O zaman dalga geçmiştik ama şimdi yaş ilerledikçe, ilişkiler uzun süreli birliktelik kalıbına eriştikçe arar olduk kaşıkçı elmaslarını. Misal benim bey de tee yıllar önce kocaman Hello Kitty'li toka almıştı. Hayır metalci kızız hello kitty nedir? Hadi Hello Kitty'yi sineye çektik, o tokanın boyutu nedir? Yıllardır düşünüyorum ama belli etmiyorum. Ama intikam soğuk içilen gazlı bir içecektir. O nedenle şu an açıklamaktan çekinmiyorum ve açıkça 70 milyonun önünde soruyorum: Hello Kitty'li toka nedir?

İntikama giden hikaye ise şöyle başlıyor;

Geyik bir yana hiçbirimiz sevgililer günü manyaa değiliz. Önce şeritında bir yemek ardından gül yapraklarıyla bezenmiş bir yatak beklemiyoruz. Yani ben ve hayal arkadaşım patti hiç beklemedik 13 yıldır. -Zaten otellerden nefret ederim ve gül yaprağının sevişmeye hazırlamada hiçbir etkisinin olmadığını düşünüyorum. Çok sahtekar pezevenkçe hatta. Hani düdücem seni de, gülleri takip edelim lütfen gibi- Ama geçen hafta yıllardır istediğim, bir türlü almak nasip olmamış Talihsiz Serüvenler Dizisi'nin tam serisine baktım nette. 12 kitap. Nasıl içim gitti. Tam toparlayıp sipariş verecektim ki ulan dedim hadi şımarayım azıcık - Bakın tikkatinizi çekerim: şımartılayım değil, kendimizi de kendimiz şımartıyoruz. Hey gidi hey- "Beeeey" dedim "Bak Talihsiz Serüvenler Dizisi'nin kitaplarını alacaktım ama sen alıyormuş gibi yap bana sevgililer günü hediyesi gibi olsun hadi. Ayrı ayrı sitelerde toparlayınca seri tamam oluyor" dedim. O da "Tamam aşkım alayım" dedi. Ben de "Keh keh keh sevgililer gününe seri elimde. Allahım kitaplıkta nereyi boşaltsam da yerleştirsem, her gün bi tanesini okusam, hmm naapsam?" diye düşünerekten beşlik simit gibi sırıtarak uykuya daldım o gece.

Aradan tammmm bir hafta geçti. Heyecan dorukta, eve bir gelicem ki kitaplar kolide beni bekliyor, açıcam koklucam, benim olacaklar. Bugün akşam üstü telefon geldi beyden, zaten çalışmaktan patates olmuşum, "İşte bu kitapları ben baktım internetten hiçbir yerde serinin tamamı yok. Bilmem ne yayıncılığı aradım yok yani durum bu." dedi. Bir hafta bekleyen beyde jeton bugün düşüyor, bugün online sipariş sitelerine bakıyor, kitapçı bile gezmiyor tikkat, tüm kitapları aynı sitede göremiyor, göremediği için yarısını farklı eksikleri farklı sitelerden tamamlarım diyemiyor. E dolayısıyla siparişi veremiyor.

Telefonu kapattıktan sonra içimde bir umut dedim yok yaa şaka yapıyodur. Bir haftadır daha bugün bakıyor olamaz herhalde. Hollywood beni bu ana hazırlamış, kız üzgün bir şekilde eve gidecek, sevgilisi ona sürpriiizzz diyecek. Bir süre birbirimize deve kuşu gibi bakıp öpüşcez felan. Akşam endişe heyecan karışık geldim. Ev aynı ev, kitaplık aynı kitaplık, kedi aynı kedi, bey aynı bey. Kendimi yere atıp ağzımdan köpükler fışkırtarak sinir krizi geçirmekle, yumruğumu ısırıp kendimi yatağa atıp, omuzlarımı abartılı bir şekilde titreterek ağlamak arasında gidip geldim. Sonra ikisinden de vazgeçip intikam arayışına girdim. Hikayenin tamamı budur.

Özeti; Ulan beni ne şımartır, ne iyi gelir diye düşünüyorum, hadi bana bu jesti sen yapıyomuş gibi ol diye avans veriyorum, bir hafta öncesinden söylüyorum, seriyi tamamlamak için ayrı sitelerden sipariş vermek lazım diye açıklama geçiyorum ve yine de alamıyorum'dur.

Çıkarılacak ders ise şudur: Zamanında Hello Kitty'li tokayı kafasına atsaydım bence kitaplar bugün elimdeydi. Ben o anlamsız tokaları tam 10 yıl sakladım la.

Neyse amacım dramatize etmek, kadın erkek olayına bağlamak değil, intikamdır. Tüketim toplumu araçlarına alet olmayalım, bir güne indirgemeyelimden hediye almayan sevgili pintidir açıklamalarına hepsi aşırı ve dangalakça. Ben sadece kendim yazıp kendim oynıcaktım, göt olmanın verdiği bir götlük içerisindeyim. Yoksa online siparişin kralını veririm. Zaten genetik kodumda var kendi işini kendin gör diye.

Sen bu satırları okurken bey ben 12 kitaba 140 milyon'u kredi kartından 12 taksitle çektirmiş kitapları kendime kendim almış olacağım. Lütfen beni aramak için antrede yollara düşme, çalışma odasındayım. Bir süre ayrı kalsak iyi olacak sanırım.

17 yorum:

  1. Sen soylemiyor muydun, erkeklerin gorsel zekalari kuvvetlidir, soylemek yetmez gostermek gerekir, diye. Sen sadece soylemissin, gostermemissin ki. Adamin genetik kotu oyle ne yapsin, kodu diyorum, kodu. Genetik kodu

    YanıtlaSil
  2. ben erkekler için kolay kolay öle şeyler demem ki. ne zaman dedim?

    YanıtlaSil
  3. Hehehee guzel yazi. Beslik simit nasil siritir bilmiyorum da, erkekler boyledir ya az anlayisla karsilayin. Yani ben kendim sahsen benzer hediyeler aldim, alanlari da biliyorum, napalim Allah bizi boyle yaratmis. Valla kotu bi niyet yok, garibim nasil da uzun uzun inceleyip dusunmustur o tokalari almak icin, biliyorum. Sonra anlayissiz karisi begenmemistir. Ornek mesela senin sister'in adam gitmis kocaman taslar almis, gonlu gitmemis sevdigine kucuk tas almaya, yani dusunce sistematigi bu. Boyle kabul edeceksiniz artik.

    YanıtlaSil
  4. he benim bey de işten erken çıktı bugün, eve gelip bana yemek yapmak için. dışarda buluştuk eve geldik, yorgunmuştu diye yemeği bana yaptırdı, sonra kendi tabağını bitirip benim tabağımdakileri de yedi. aslan parçası bildiğin.

    YanıtlaSil
  5. senin hikaye süper de silgi senden rol çalmış onun hikayeye de yoruma da koptum :D evlenmek istiyom lan beeeeen!!!!!!!!! diye götümü yırtıyorum yedi düvene bu mudur durum yani?!?! :) sonunda babayı almak mı?!? babayı almak diyince babam da bu sene yine sevgililer günü olduğu gibi anneme alacağı hediyeyi bana aldırttı :) Bence çok mantıklıb i yaklaşım adam kendini biliyor erkek cinsini biliyor, o eve tek taş yüzükle gitmedikçe aldığı hediyenin bi değeri yok ama diyor ki "hediyeyi bizim kız beğendi dersem beğenmemezlik yapamaz" Evil genius!!! budur aslan parçası silgi hanııım :) Tabi iyi tarafından bakmak lazım 31 senedir evliler hala sevgililer günü'nde karısına hediye almayı akıl ediyo :)

    YanıtlaSil
  6. Talihsiz Serüvenler Dizisi olmuş tam ! :)

    YanıtlaSil
  7. bence hediye almak-vermek çok önemlidir. sadece eşler arasında değil arkadaşlar arasında bile. hatta hediyesine göre birisi hakkında çok şey öğrenebilirsin. sevgi günü, yıldönümü, kadın günü, saydıkça insanın aklına neden ebeler günü yok getirtecek kadar çok. amma velakin bu günlerin hepsi birer vesile. aslolan arada bir sevdiklerimize sevgimizi gösterebilmek. en kolay yolu yolumuzun üstündeki pastaneden kalp şekilli çikolata almak ancak zoru ama esaslıyı tercih edenler gerçekten kalplerindeki sevgiyi göstermenin bir yolunu da bulurlar. buna ihtiyaç olsa da olmasa da.

    YanıtlaSil
  8. hahaha super yazi olmus, sana kotu olmus ama bak biz eglendik sonucunda ;)
    erkekler boyle ne yazik ki yapacak tek sey umudunu kesmek ve dedigin gibi kendi isini kendin yapmak ;) ha onlara ne icin mi ihtiyacimiz var, onu ben de bilemiyorum hala arastiriyorum :)))

    YanıtlaSil
  9. casey23 yakma başını evladım. kudurma evladım

    YanıtlaSil
  10. Ben yolda kırılmış kol saatinden, çekilmiş azı dişine kadar uzanan bir seçkiyi yıllar içerisinde önüme sunan bir adamla (hala!) beraber olduğum için senin hikaye hiçbir damarıma dokunmadı üzgünüm. Hep söylüyorum sözkonusu bir erkekse kediye tuvalet eğitimi verir gibi hediye eğitimi vermek gerekiyor. O ilk kol saatini hiç kabul etmeyecektim aq.

    YanıtlaSil
  11. casey23, benim aslanın senin pederden yiyeceği kırk fırın ekmek varmış resmen. ama benden söylemesi; evlenecek bi şey yok.

    YanıtlaSil
  12. canımsın ya içim burum burum buruldu :( allah sabır versin kardişşş bu koca adam olmaaaz hayırsızzz gözü kör olmayasıcaa boyun posun devrilmesin inşallah!
    ablamada eniştem hep uniseks aşortmen altı alıyor, sevgililer günü sabahı götüne takıyor bir ay çıkarmıyor, hayvan!

    YanıtlaSil
  13. ben cok sansliyim ya. erkek arkadasim bu tariflerin hicbirine uymuyor. cok dusuncelidir kendisi. hih!

    YanıtlaSil
  14. bu arada kadinlarin basina ne geliyorsa, bu beklentiye girme yuzunden geliyor. Hiiic beklentiye girmeyin bakin hayat nasil guzellesiyor ayrica en olasi seyler bile sanki surprizmis gibi de geliyor bu da bonusu :)

    YanıtlaSil
  15. benimkin hediye aldigimi onceden soyledim, cimde tutamadmi ayagina... bu sayede bana da hediye geldi :)

    YanıtlaSil
  16. ben de almak istiyorum Talihsiz seruvenler dizisi nerden aldin hepsini birden?

    YanıtlaSil
  17. Al bu da sana kapak olsun! :))
    http://ekonomi.haberturk.com/luks-yasam/haber/610356-en-iyi-hello-kity-odulu-bir-turkun

    7'den 70'e herkeş kullanacağımış.

    YanıtlaSil