5 Nisan 2010 Pazartesi

ailesinin şımarık kızları haydi kütüphaneye!


Nil Karaibraamgil Türkiye'de açılacak Hogwarts büyücülük okullarının tanıtımı için iki sempatik minik büyücüyle bu pozu vermiş... Fotodaki kitabın boyutları bunu çağrıştırdı. Ama söz konusu fotoğraf "Kütüphane Özgürleştirir" sosyal sorumluluk projesinde adı geçen Karaibraamgil'in haber fotosu. Görüldüğü üzere Karaibraamgil her zaman olduğu gibi yine son derece olaydan bihaber. "Hi çocuklar bir çekim varmış Serdar poz vermemi istedi. Nerede durmam lazım" diye sorup en güzel gülüşüyle objektife bakmış. Eminim yanında iki çocuk olduğundan da haberi yoktur. Samimiyetsizliğin fotoğrafını çekebilir misin? isimli fotoğraf yarışmasında altın objektif alır bu fotoğraf.

Nil Karaibraamgil Erener eviliğe de cool bir bakış açısı getirir hepimizi sevindirir diye düşünüyorduk ama dakka bir çocuğa yaklaşmış her kadın gibi sosyal sorumluluk projesine verdi kendini. Ben 50'sini bekler diye bekliyordum ama ondaki herkesden önde olmalıyım hırsı "30'una gelmeden en az bir sosyal sorumluluk projesiyle parlayacağım" notunu düşmesine neden olmuş pek meşhur yapılacaklar listesine. Keza Karagil sevimli bir surat altına gizlenmiş hırsın dünyaya inmiş halidir. Olsun, o da bir evlat.

Haberi ilk gördüğümde acaba okullara gidip kitap mı okuyacak, yoksa kitap mı bağışlatacak, bağış mı toplayacak diye düşünmüştüm. Ancak okudum ki ne münasebet. Herşeyde olduğu gibi Nil'in bu projede de görevi "poz"dan ibaret.

Olsun, Allah razı olsun. Aklına gelen dilinde besteye dönüşsün. Allah daha çok versin. Moda haftalarının en güzel kıyafeti seni olsun. Amin.

11 yorum:

  1. "zaten kitap okuyan üç beş insan var onları da tamamen soğutup bu işi komple bitirelim, kütüphanelerin kapısına kilit vuralım, zaten bu kitapların hepsi lüzumsuz bunlarda yazanların hepsi kuranda var" bende böyle derin anlam çıkartırım işte. aslında bizim ülkede şu amerikadaki gibi komple teorisi üretmek bir meslek(var şimdi, yapanlar yok değil) olsa ben dernek başkanı bile olurdum gibi hissettim birden.

    YanıtlaSil
  2. Öğretmen bir insanım. Meb'in sayfasını açıp Nil'i gördüğümde 'Ay burda da sen mi varsın? Yeter artık!' demekten kendimi alamadım.

    YanıtlaSil
  3. lan atgötten (bak yavşaklığa bak adamda ki) senin yazıları okuyunca artık pek bişi düşünmüyorum (artık!), öyle ehe ehe yapıyorum, bileklerden kıvrılıyorum iki saniye ibne taklidi yapıp geçiyorum..

    bu dimi amaç, dimi, dimi DOĞRU SÖYLE KADINNN..

    o diilde bu nilinde serdarında alametinde inandığı davalara giderim olsun.. bi çıkmadı şu isimler hayatımdan, hala duyuyorum, hala hatırlatılıyorum.. elazığın siktirik bi köyüne yerleşip hayvanlı porno çekicem.. şöyle taş gibi bi at, eşşek, öküz suratıma boşalsın istiyorum..

    eee devam etmiyim..

    YanıtlaSil
  4. renecim amacımız güldürürken düşündürmek. İkisi de olmuyor mu? Olmuyorsa daha çok çalışayım. Elazığ yanlış seçim küçükbaşa kalırsın.

    YanıtlaSil
  5. lütfen eziklemeyin. resimdeki kütüphane hacettepe üniversitesi beytepe kampüsü merkez kütüphanesidir. resimdeki iki çocuk da beytepe ilköğretim okulunda okuyan yeğenlerim tuğde ve anıldır.

    YanıtlaSil
  6. allah bağışlasın. eziklemek ne demek

    YanıtlaSil
  7. eziklemeyi geç, tuğde ne ya, ç ve d arası mesafeye bakıyorum, yanlışta yazılmış olamaz..

    pası atıp gidiyorum...

    gitmeden, düşündürürken gülme olur, gülerken yemek olur, yerken işemek, işerken sevişmek, sevişirken kusmak.. lakin bu form düzeyi gerilerde kaldı, aynı anda telefonla konuşup sigara içemez oldu bünye.. (lakin kullanıcam diye kurduğum cümleye bak)

    japon çizgi serilerinde "seni seçtim baltazar", "haydi şimdi ışığa", "kaplanlar alçakta sıçar" tarzı höykürmeli sahneler vardır ya, onun gibi "ezikle bizi atgötten" (burda ekran önce ikiye sonra dörde bölünüyo, keskin bi metal çınlaması arka fona.. ver pastel renkleri.. işte bu..

    YanıtlaSil
  8. Atgötten;

    Bayıldım, çok sevdim, arşivdeyim. Ayrıca, Hogwarts okul tanıtımında çok güldüm, Nil'in şuursuz pozuyla ilgili yorumuna da sonuna kadar katılıyorum. Göstermelik ne demektir evladım diye soran öğretmene, MEB sitesindeki bu resimdir örtmenim diye cevap verecek yavruya verilecek not Aferin 5 Pekiyi olur, o derece...

    Rene, Tuğde, Tuğçe olmanın birkaç adım ötesinde, apayrı bir yeni nesil hallenmesidir, yepyeni bir dejenerasyonun simgesi olarak, Murathan Mungan'ın Yüksek Topuklar romanında, baş kadın Nermin'e dünyayı dar eden şımarık kız Tuğde diye adlandırılmıştır.

    YanıtlaSil
  9. hoş geldin eliza doolittle. müsait olduğunca bekliyorum

    YanıtlaSil
  10. murathan mungan diyince benim kafam yeni türkücü adamla çıplak yatakta olmalarını hayal ediyo.. keşke vidyoları falan olsa.. eminim yeni vizyon kapısı olur dünya için..

    YanıtlaSil
  11. burda da güzele prim verilmiyor mu? kendisi tam bir reklam çocuğu güzeli, mavi göz kahverengi saç.

    YanıtlaSil