3 Nisan 2010 Cumartesi

biz biliyoruzda mı alıyoruz



Bugün itibariyle insanlığı herşeyden daha çok ilgilendiren teknoloji olayı gerçekleşti. Apple'ın bi sike sürülmeyen, pek tasarım ofislerinde otururken "canımız sıkıldı bu iPhone'u biraz büyütüp öle bi satışa sunsak" diyip Appleseverlere kakalamayı amaç edindiği iPad piyasaya sürüldü. Önceden gittikçe küçülen teknolojiler ayakta alkışlanırken şimdi gittikçe büyüyeni mi makbul soru işaretlerinin yanında işlevsel olarak bir flash bilem oynatamama yeteneksiziliğiyle ikraha neden oldu. Ancak teknoloji magazin karışık yorumlar bir yana, zengin ülkelerde büyük yankı uyandırdı bu olay. Ülkemizde hala padler kanatlı, kanatsız, gece, uzundan ibaret olduğundan biz bişe anlamadık ama CNN'de aldığımız bilgiye göre Amerika'da nerede bir kemik gözlük tasarımcı, cool, awesome insan, parasını nereye harcayacağını şaşırmış ana kız, Apple Store'un önünde sabahlamış. Gece soğuk demeden almışlar yorganları uyku tulumlarını tatlı teknoloji sohbetleri, tweetler eşliğinde sabah olmasını beklemişler.

Mağazaya ilk koşanlara yöneltilen "iPad'i nasıl bilirsiniz?" sorusuna da ilginç cevaplar var. Atlanta Georgia'da sabahlayan bir ABD vatandaşı 'Ne işe yaradığını bilmiyorum ama sanırım oldukça cool bişe' diye bir cevap vermiş. 'Bir diğeri kahve masamın üstünde güzel duracak' demiş. E şimdi Apple ne yapsın? Bakıyor dokunmatik bok yapsam boynuna asacak millet. "Şimdi flash oynatamayanını sunalım masuscuktan, 3 ay sonra da oynatanını sunarız iPad s deriz mesela ona da" gibi köylü kurnazlığına kaçıyor ister istemez.

Kemik gözlüğüm yok Apple bok yapsa beyaza boyayıp üstüne elma koysa alabilirim, öyle bir potansiyelim var. İşletim sisteminin ve kullanımının PC'ye oranla daha zeki olduğu konusunda sinir bozucu tartışmalara da giriyorum. iPhone ilk çıktığında demosunu izleyip, geceleri onu hayal ederek uykuya dalmış, evde neyi satsam alırım acaba diye hesap etmeye başlamıştım. Tam ne var ne yok online satışa sunacakken hediye getirmişti teyzelerin teyzesi. Hala da kulanıyorum çelik kasa. Ancak bu iPad meselesinde bir sahtekar pezevenklik seziyorum. Teknolojisi ve tasarımıyla salya akıttıran Apple bakın kuşkondurdum diyip aynı modelin bir devre fazlasını birkaç ay arayla piyasaya sürünce bir Nokai efekti yaşadım. Soğur gibi oldum Apple'dan. Bir yenilikle geldin mi bana Apple. Dokunmaya alıştık, ya sonra?

Bu nedenle kotex kullanmaya devam edeceğim. (Nasıl espiri?)

3 yorum:

  1. bu sıkıcı cumartesi gecesinde beni kırmayıp yazdığın için teşekkürü bir borç bilirim:=)

    YanıtlaSil
  2. tasarımcıları da taciz düzeyinde gündemine çeken bir konu bu ipad. twittera girdim girelim takip ettigim tüm tasarım camiası ipade kitlenmis durumda. yok en güzel 10 ipad oyunu, yok ipad ile sabah kuşağı.

    çok sıkıldım ipad görmekten. pezevenkliği hissediliyor bence de. iyi geldi bu yazı.

    YanıtlaSil
  3. tampon kullanmayın canlar diyor uzuyorum..

    YanıtlaSil