28 Nisan 2010 Çarşamba

genç atgotten'in acıları 2



Saçmalıklarla dolu bir göt hikayesinin ikinci perdesine gelince; ben götümü tuta tuta gittim yine Cerrahpaşa'ya. Tabi benim cerrahım acilden transpilantasyon'a geçmiş. Soruyorum "doktor Gürsoy Bey nerde?" "hee o transpilantasyona geçti" diyolar hızlıca. Anlamıyorum tabi ben nereye geçti. "Nerede bulurum?" "Şimdi bu koridordan ilerleyin ordan cerrahi poliklinikleri geçince 2 kat aşaa inin ordan sağa dönün soldaki merdveni bir kat inince orda" dediler. "Hassiktir" diyerek unutmamak için koşar adımlarla ilerlerken 2 kat aşaa inince bölümün adını unuttum tabi. Ben "transpilatesi" arıyorum diyorum hemşireye öle bakıyor. "Pardon neyi ?" "transplastasyon.." "haa Transpilantasyon 2 kat aşaada." "Oh şükür" dedim indim. Birkaç hemşire sallamasından sonra bir şekilde buldum canııım cerahımı. Anlattım böle böle geçmiyo bu şol ırmak oldu götüm. Dedi "MR'a koş." Hee dedim o an, gösterimde 2. perde başladı. MR'ı çektirdim geldim "e domalda bir bakalım" dediler.Domaldım yine aynı anda birkaç doktora birden gösterdim. Sonra bizim bakmamızla olmaz bi de prof çağıralım ona göster dediler. Prof çaardılar ona da gösterdim. O da dedi ki sadece benim bakmamla olmaz gastroenterologuna göster. Gittim ona gösterdim o da dedi ki benim görmemle olmaz profumuza da göster dedi. Açtım ona da gösterdim. O zaman dediler ki biz baktık ama tam emin olamadık bir de çeşitli aletlerle bakıcaz.

Dil dile değmeden dil öğrenilmez boru göte girmeden hastalık teşhis edilmez dediler.

Keza pazartesinden bu yana cerrahpaşa'da ne kadar götüme girebilecek boru şeklinde şey varsa hepsini soktular sağolsunlar. En son dün kolonoskopide baarsaamı incesine kadar izledim. Vah yavrum gerçekten yer yer yaralar iltiaplar var. Canım bağırsağım. En son dediler ki işte Chron'sun sen. Benim ülseratif kolitin abisi bu. İyi dedim napıcaz? Bişe yapmıcaz ilaçlarını değiştircez iyileşiceksin. Yalan tabi. Tedeavisi yok bunun sadece baskı altına alınabiliyor. Neyse öle götümü tutta tuta eve geldim işte. Sonuçlar çıksın ilaçları değştirecekler. "Hocam çıkmadan göstermem gereken biri kaldı mı?" dedim. "Yok atgottencim intern'ünden profuna herkes gördü, çok memnun kaldık götünden sağol canım" dediler.

İki gün yemek namına bişe yemedim. Kalbim kadar temiz bağısaklara ulaşana kadar uğraştım. An itibariyle biraz yorgunum, ama geçti şükür.

Açılan götü kapatmanın kolay olmadığını tahmin edemediğimden masama "götçüye gittim gelicem" diye not bırakıp çıkmıştım. Hayatımın erkeği by deniz meraklanmış. Canım benim geliyore yarın götüne girenlerle daha olgunlaşmış bir atgotten karşında olacak. Tabi ne kadar sürer bu olgunluk hali onu bilemeyoz.

9 yorum:

  1. bu mevzularda bi eşik oluyo böle.. önce hafif bi utanma sıkılma şeyi yaşıyosun.. sonra bir iki derken keyif almaya başlıyosun.. yok mu daha bakmak ellemek isteyen diye bağırasın geliyo.. tatilde gitmeklik nudist camp bakmaya başlıyosun falan.. sen tabi.. yani sen yapıyosun tüm bunları.. ben ehli namus bi insanım.. senin gibi arlanmaz mıyım lan..

    hepsi bi tarafa olsun.. çok büyük de geçmiş olsun.. geçmiyomuş gerçi ama elde bi bu var temenni olarak.. başkaca dert acı vermesin işalla..

    YanıtlaSil
  2. acılarına kahkahayla güldüm ya...
    bi de bunun savaş yaralarını gösteren gazi versiyonu var biliyosun.
    o gaziye evrildiğin günü bekliyoruz, ben ve teoman tabi.

    YanıtlaSil
  3. Geçmiş olsun. Tesadüf ki bu haftanın iki günü biz de Cerrahpaşa'daydık. Birbirine labirent gibi çeşitli katlardan bağlı binalarda kaybolmakla meşguldük. Doktorlardan fırça yedik :"Yok, 200mt'lik koridor bitip de sola dönünce önüne çıkan asansörden çıktığın 4. kat yanlış. Anlattım ya sana, önce bilgi işlemin arkasında görünmeyen koridora git, oradan veznenin yanındaki asansöre bin." Şimdiden unuttum, neyi tarif ediyordun ki bacım...
    UZun lafın kısası çok çok geçmiş olsun...

    YanıtlaSil
  4. gözlerim dolu dolu güldüm lan. çok karışık duygular içindeyim. geçicek coni.

    YanıtlaSil
  5. anırdım ama yaa.. arkadaşım korktu yanıma geldi ona da okuttum onu da anırttım..

    hani o şey yeri var ya en çok ona güldüm(böyle de bi kalıp var, ne demek lan o)

    çapa'da acil kan vericektim bende, son hastane olayım o.. beş saatlik mücadelenin sonunda kanımı kabul etmediler, dedim mis gibi kan, alın evdekilerede götürün birazını, yok sen öylesin böylesin, ya bi tadıumlık alın bari, zayıfsın..

    ama hakkaten zayıftım çok.. 53 kilo gördüm, tahminen 10 yaşımda daha ağırdım.. kan veremeyişim ezik hissettirdi çok, iki aydır ne bulsam yiyorum.. spor falan, adonis kasım bile olucak galiba, heyecanlıyım.. ahahha

    götüne üzüldüm dicem ama banane.. ama bak güzel bi götse ve deforme olduysa genel estetik için üzülürüm.. (genel estetik neyse artık, ilk defa kullandım, var mı böle bişi, çakma duruyo çok)

    YanıtlaSil
  6. Chron zor hastaliktir ya, isallah o cikmaz. cok gecmis olsun...

    YanıtlaSil
  7. sağol adsız kardeş du bakalım chron'dan yırtmış olabilirim. patoloji chron demiyor ama görüntü kıllandırıyor doktorları.. bi ilaçları kullanıp tekrar pimaş döşicekler. ama diilim galba yaa..diilim di mi?

    YanıtlaSil
  8. hiç başkasının acısına bu kadar güldüğümü hatırlamıyorum...
    çok geçmiş olsun...

    YanıtlaSil