22 Nisan 2010 Perşembe

ilkbahar yaz sonbahar kış yazılımcı modası


Bilgisayar teknolojisinin hastasıyız. Tüm gelişmeleri büyyük bir merakla izliyorum. Yok gelecekte ne olacakmış, yok bilgisayarlar o kadar minik olacakmış ki kıçımıza kaçacakmıştan, 3 boyutlu veri alış verişine kadar allah ömür verirse görmek istiyorum. Ama bu arada istiyorum ki bu gelişmelerin hepsini bize Steve Jobs anlatsın. İstiyorum ki her hafta Steve Jobs o aynı siyah kazağını levis 501 kotunu giysin aynı zayıf vücudu ve adem elmasıyla bize Apple'ın herhangi bir yeni ürünü hakkında sunum yapsın. Araya şakalar espriler katarak, awesome, incredible, amazing, great sözcüklerini beynimize beynimize kazısın.

Yaa bu adam niye habire aynı boğazlı kazak aynı 501'i giyiyor diye düşünürken donunun rengine kadar okudum sülalesini. Acıların çocuğu olarak dünyaya geldikten sonra büyüyüp adam olan Jobs'un asıl hikayesi kankasıyla birlikte bir bira muhabbetinde "ulan bu jenifır lopezin götü kadar bilgisayarları heidi klumun fındık götüne çevirip her zaman yanımızda taşıyabiliriz ha" iddiasıyla başlamış. Olur mu olmaz mı diye konuşurken hayallerini gerçekleştirmeye karar vermişler. Tabi herkes götüyle gülmüş kimse kredi mredi vermemiş. Bunlar otumuşlar evde handmade prototip yapmışlar. Sonra satışlar iyi gidince Apple büyümüş. Bi dolu zeki çocuu kapmış. Bu sırada sahtekar pezevenk Bill Gates "abijim ben geliim size program yazarım" diye araya girip, macintoşun işletim sisteminin çakması windows'u yazıp "ben bir bankaya gidiyorum para çekip gelicem" diyip çıktığı Apple'a bi daha da dönmemiş. Sonrasını biliyoruz işte sahtekar pezevenk'in aptal windowsu heryerde.

Neyse gel zaman git zaman bu Jobs sunum işini de kapınca yine şirketin yönetimini ele alıp kimseye pabuç bırakmamış. Giyerim siyah kazağımı, 501'imi kendi ürünümü kendim tasarlar, yazar, kendim tanıtırım demiş. İyi de olmuş. Ne tanıtsa ailecek izliyoruz.

Bir zaman Hindistan'a gidip kafaya LSD basıyor bu arada. "Nasıl bir tecrübeydi?" sorusuna da "Hayat hakkında birkaç önemli şey öğrendim" diye cevap veriyor. Sunum teknikleri ordan sanırız.

Çok sevdiğim Apple incredible, amazing, great derlemesi için aşaa plz.
http://www.youtube.com/watch?v=Nx7v815bYUw

4 yorum:

  1. hakkaten hiç dikkat etmemişim. zengin böyle zengin oluyo demek.. benim de tanıdığım zengin bi arkadadaşın yalnızca 2 donu var. biri kirlenince diyerini yıkayıp giyiyo. yıkamaya vakit bulamazsa kirli tarafını ters çevirip giyiyo. yıllık epey bi karı varmış.

    YanıtlaSil
  2. bill gates iyi yapmış bence.. yılda tonlarca yardım yapio herif.. bu gudiğin kendine yararı yok bakınsana!

    YanıtlaSil
  3. abi her şey o boğazlı kazağın peder pedro imajıyla bi yandan asidik hintli guru kombinasyonunda. hacı gömleği diye bi şey var ya bizde, ona da benziyo. ne kadar ulvi imaj varsa üste çek, altına da kot. yeni çağın bilişim peygamberi gibi mübarek. bilinçaltına gıdık. olay budur. müberra gülüm bacım, aha yazıyorum, neo'nun ceket takımı gibi bunun da evde bu kazaktan 8 gardrop dolusu yoksa iPne'yim

    YanıtlaSil
  4. yav bu adam pankreas kanseriydi ölüyodu hani niye ölmedi hala? pankreas kanseri en ölümcül kanser taş çatlasa 1 yıl diyolar valla.zengün olunca bu da atlatılıyo zaar.

    YanıtlaSil