29 Nisan 2010 Perşembe

lambada ile kararan dans kariyeri


Az önce Dream'de Vanilla Ice'tan ays ays baby ve Teknotronik'ten po poptır ceym çaldı, anılar anılar Coşkun Sabah'ın piyano dişleriyle birlikte şimdi gözümde canladılar. Ne iştahlı dansla ediliyomuş ne hevesli zıplanıyormuş kardeşim. Zıpla zıpla rap yapcam diye dalağımızı düşürdük.

Şimdi çok utanarak söylüyorum -o zaman çok gurur duyardım- eskiden beş kız yanyana gelip New Kids On The Block açıp senkronize danslar ederdik. En güzel ve havalı da ben dans ederdim. Bana "kızıım sen çok güzel dans ediyosun Michael Jackson'un arkasında bile dans edebilirsin haaa" derlerdi. Neden arkasında o hala bir muammadır benim için. Ayy oduncu gömleğimle ne kadar hevesli oynadığımı düşündükçe içim gıdıklanıyor.

Bir de o günlerden lambada anım vardır. O zamanlar lambada yapan kızların hamile kaldığına dair haberler Türk halkının lambadacıları lanetleyip tırpan ve meşalelerle kovalamasına neden olmuştu. E annemde namus elden gitmesin diye lambadayı yasaklamıştı bize. Bir gün arkadaşın doomgününde lüüü lülü lülü lü lü lü lü lü lü lü lüüü diye çalmaya başlayınca şarkı dayanamayıp kendimi müziğin ritmine bırakıp lambada yapmıştım. Benim şellafe kız kardeşim hemen anneme ispiklemiş annem azıma sıçmıştı. Dans kariyerim orada son buldu. Metalci oldum zaten kısa süre sonra. Ailede orospu olmasındansa emo olsun daha iyi diyip rahat bir nefes aldı. Yoksa şimdi büyyük dansçıydım. Hevesli hevesli zıplıyodum, ritme uyacam diye.

Neyse hayırlısı olmuş. Zaten Maykılın davalarıydı, This is it derken hakkın rahmetine kavuşmasıydı, krizdi derken olmazmış o iş. SSK'am ödeniyor, yemekli işim var şimdi.

Ey gidi anılar.

3 yorum:

  1. ya bi de lambada çalarken tren olup, eller öndekinin belinde kalça çalkalama yok muydu? bence vardı.. olmaz olaydı..

    YanıtlaSil
  2. Bir lambada çorap olur bir lambada etek olur, bunları aldırmak için az mı çırpınmıştım zamanında...Teey tey, ahir zaman. Ne güzel oldu hatırlattığın.

    YanıtlaSil