20 Nisan 2010 Salı

sarışın doğdu esmer oldu


Türkiye'de her yıl kaç çocuğun sarışın doğup ilerleyen zamanlarda hayatına esmer olarak devam ettiğini biliyor musunuz?

Türk halkının büyük çoğunluğunun yaşadığı en büyük problemlerden biri sarışın doğup, hayatın ilk yıllarını güneş çocuk olarak geçirip ilerleyen yaşlarda hayata kara fatma olarak devam etmek. Artık tanrının bir gazabı mıdır yoksa doğanın bir taşşak geçme olayı mıdır bilinmez ama yurdumuzda bir çok insan epesmer ilk gençliğini arkadaşlarına bir zamanlar nasıl da sarışın olduğunu anlatıp buradan nemalanmaya çalışmakla geçiriyor. Tabii bu durum sarışın doğup esmerleşen insanlarımız kadar "oh şükürler olsun bu nesilde turnayı gözünden vurduk, genimizde ideal forma ulaştık" diye heveslenen ebevenylerinde psikolojilerinde morallerinde ciddi bozulmalara neden oluyor. İleriki yaşlarda anne sohbetleri "bizim kızda sapsarı doğmuştu böyle altın gibi parlıyordu" heyecanlı sözleriyle başlayıp, "sonra ne oldu bilmem böyle koyulaştı" hafif buruk ses tonuyla son buluyor.

Ancak neyse ki günümüz teknolojisinde hayata kara fatma gibi doğup sindi kravfırd gibi devam edebilmek mümkün. Hele de hasbel kader göz renginiz biraz elaya çalıyor az biraz yeşilleşiyorsa hayatınızı sarışının önde gideni olarak devam ettirebilirsiniz. İsim vermeye gerek yok Türk celebritisinin ve Bağdat Caddesi'nin genelinde durumu saptayıp, başarılı sarışın olma operasyonlarıyla karşılaşılaşıyoruz.

Ancak Nicolas Cage'in "ulan gözler mavi zaten sakal bıyık saç ne kadar tüy varsa sarıya boyarsam gerçek sarışın tadını yakalayabilirim" iddiası hakkaten biraz garip kaçmış. Hayır halka mal olmuş bir kara celebritisin. Bu saatten sonra kim yer senin sarışınlığını.

4 yorum:

  1. ne gerek vardı nikola? turuncuya çalan bi sarı kullanmışsın ki ne kadar talihsiz? yine de büyük konuşmak istemiyorum şu yaşlılık çağlarımın başladığı yıllarda.

    YanıtlaSil
  2. ben merak ediyorum bu adamın sarısını esmeri kumralı hep böyle bok koklamış gibi olmak zorunda mıdır.. nasıl bir evlattır ki ifadesi hep ama hep aynıdır...

    YanıtlaSil
  3. iskandinavların sarışın kalmak için şehir şebeke sularına flor karıştırdıkları, bu sayede sarı kalmalarının yanısıra bonus olarak da inci dişli oldukları rivayet olunurdu...

    YanıtlaSil
  4. ıyk!! şaptı şeker olmuş...

    YanıtlaSil