20 Eylül 2010 Pazartesi

zenginlikten ibne olanlar


Zenginlerin ahlaksızlık düzeyinin ibnelikle ifade edilmesi durumu en kötü Kanal 7 senaryolarından en prodüksiyonlu(!) dizilere kadar değişmeyen bir olaymış. Geçtiğimiz hafta yayınlanan ve büyük bir kitlenin de dikkatini ve nefretini kazanan Kılıç Günü sahnesi bize bunu bir kez daha gösterdi. Yatakta iki erkeği yanyana görünce bütün gece hokka oynayan amcaların siniri kalktı, midesi bulandı. Ama aslında orada verilmek istenen mesaj kötü değildi ki. Yönetmen senarist bize ibnelerin ne kadar pislik olduğunu göstermek istiyordu zaten.

Ben en son böyle bir mesajı Kanal 7'deki Korkusuzlar Televizyon filminden almıştım. Orada da Bizans valisi ibne mesela. Böyle uzun kıvırcık saçlı. Kırıla kırıla oynuyor rolünü. Film nerede bir harabe bulunursa orada çekilmiş. Set yok yani. Dekorda da tabi masraftan kaçınılmamış. Parçası 5 milyoncudan rengarenk kumaşlar alınıp harabelerin duvarlarına sıkıştırılarak iç mekanlar oluşturulmuş. E iki de kadeh haç koydun mu oldu sana Bizans sarayı. Kostümler bir harika. Bizans askerlerinin kafalarındaki miğferler el emeği göz nuru. İşçi baretleri kahverengiye boyanıp tepelerine naylon süpürge başları ters tutturulmak suretiyle punk yeşil bizans askeri miğferi oluşturulmuş. Kıyafetler don üstü iki zincir dolamasıyla zırhlı efekti veriyor. Kumandanın kumandan olduğunu daha havalı kostümünden anlıyoruz. Çünkü üzerinde Mahmutpaşa kartal arması var. Bizans'ın çift başlı kartalı efekti veriyor mu, veriyor. Sorun yok. Bu kumandanın altında esnaftan seçilmiş üç kumandan daha var. Birinin gerçek hayatta kasap olduğuna iddiaya girerim. Harabelerde dolaşıp ibne valiye entrika planları yapıyorlar, ayaklarda ceyo sandaletleriyle. Tabi bir de orospu bizans prensesi var, Mahmutpaşa kartal kostümlü kumandana verip ibne valiye oyun oynayan. Onunda küpeler falan mücevher etkisi yaratılması için bol kullanılıyor. Hani semt pazarlarında boncuk yapan teyzeler vadır ya, Zara kolyeleri satar böyle bocuk boncuk sarkıntılı. Onlarla bir hava yaratılmış. Saçlar maşalanmış. Bunların karşısında da yağız Türk delikanlısı var, takma bıyığı yan duruyor -şaka değil-. Zaten kapısı olmayan bizans harabelerine kapısı varmış gibi davranıp gizlice sızan bir cengaver. Yanında da iki pis yaşlı şarapçı bu cengaverin komik didişen can yoldaşını oynuyor. Ben böyle anlattım ama anlatılmaz yaşanır aslında.

İşte geleceğim yer şudur ki hiçbir masraftan kaçınılmayarak çekilen bu televizyon filminin hiçbir masraftan kaçınılmayarak "o gün ilk taşı masum olanınız atsın" gibi cümlelerle beynimizden vurmaya oynayarak çekilen televizyon dizisinden hiçbir farkı yoktur. Amaç herkesin tuttuğu kendine kimseyi ilgilendirmez değil, pislik zenginlerin nasılda ibne bohem yaşadığını tüm Türkiye'ye göstermektir.

He Kanal 7'den fazlasını beklemediğimiz gibi Osman Sınav'dan da fazlasını bekliyor muyduk? Beklemiyorduk.

Bizans firavunu olsun, pislik zengin çocuğu olsun, Darwin olsun hepsi dinsiz ibneler.

Anlattığımı yaşamak isteyenler tıhlasın.

3 yorum:

  1. Kılıçlar falanda müthiş öyle deme adamlar 1.sınıf iş çıkarmışlar:)))Bizim elemanda maşallah asterix gibi kime vursa rahat bi 10 metre uçuyor.Boşver bizden olmayanların hepsi ibne zaten

    YanıtlaSil
  2. ya bu padişahların, halifelerin falan oğlan sevgilileri oluyordu... kendi özel seçtikleri kaslı, güçlü köleleri oluyordu. ben mi yanlış biliyorum... noldu o konu...

    YanıtlaSil
  3. -oooo... bizans kargası pelamon da burda demek
    *******

    -kancık kelleni ödlek bedeninden ayırmaya geldim pelamon

    *****
    tanrıya adadığın mukaddes bekaretini bizans ordusuna hediye ediyorum.

    HAHAHAHAH
    bi de su var..

    kırk bakireye tapmaya bal yanaktan tatmaya geldim.

    YanıtlaSil