2 Ocak 2011 Pazar

yeni yıl da size girmiş olabilir


Eveeet herkes yeni yıla girdi mi? Ne oldu boyu uzayan, bir gecede götü küçülen, Brad Pitt'le çıkmaya başlayan, kapısına 1 milyon dolar bırakılan var mı? Yok. Peki nedir bu sevinç, bu havai fişek? Ollleeeyyy götümüz biraz daha sarkacak yaşasııııın öyle mutluyum ki hadi bunu çılgın bir partiyle kutlayalım?

Hu huuu kendine gel insanoğlu. Bırak habire tekrarlanan 2010'da neler oldu pogramlarını izlemeyi. Bilmiyor musun neler oldu? Sen de orada değil miydin? Asıl yıl 2010 oldu hala hiç birşey olmadı.

Bir ışınlanma hayata geçti mi mesela? Taksim Sarıyer arası 1 milisaniye sen domalansın büyük düşün nanoteknoloji uygulaması reklamları gördük mü? Yok. En teknolojik ulaşım şekli hala yürüyen merdiven. Aşağıdan bin, koli gibi yukarıda in. Metrobüs'ü de unutmamak lazım.

Robot istilası bekliyorduk, robotlar hala çay getiriyor. Onlar çaycılık yapacak ordan kapıcılığa geçecek ordan ev sahibi olacak ordan esnaf iş adamı derken büyük patronluğa gelecekte dünyayı yönetecek. Ona da yetişemedik.

Uzaylılar da gelmedi. Hala tencere tavaya bakıyoruz.

Hala yol yapınca medeniyet olarak ilerlediğimizi sanıyoruz. Öyle gökdelen arasından geçen çift şerit yollar rüyalarda. Gerçi öyle viyadükler var bu yeni hükmetin yaptığı. Evin salonuna girecekken aşağı iniyorsun.

Müzikte ilerlediğimiz nokta ise klasik eserlerin sazla çalınmasıyla birlikte tıkandı. Ahmet Koç globalleşmeyle yöresel tınıların tekdüzeleşeceği tartışmaları yapılırken sazının tek teliyle icra ettiği Hasta Siempre ile çocuğu koydu sağolsun. Ahmet Koç'a "neden?" diye sormak istiyorum "nadan?"

İnternetin yaygınlaşmasının çığır açacağı düşünülüyordu, o da olmadı. Yine gençlerimiz 31'ci. Birbirimize parti eventleri gönderip pis pis barlarda buluşuyoruz. Öyle soyutlanalım, siber alemden çıkmayalım, sıvı alışverişi yapmadan seks yapalım yok. İlla dışarıya çıkılacak, illa dil dile değecek.

Bilgi savaşları olacaktı. Hani nerede? Hala bombayı adamın kafaya bırakıyorsun yukarıdan. Nedeni de hala petrol üstelik. Su savaşlarına bile geçemedik. O derece bir yavaşlık.

Medeniyetin ilerleme göstergesi klozete sıçmakta kaldı. Üzerine birşey ekleyen yok.

Bir de hala Gülden Karaböcek çıkıyor televizyona. Bir milyoncuda satılan barbi bebek gibi giyinmiş. Kötü saten tualet, beyaz uzun eldiven, sarı peruk. Seste titreme. Herşey bir yana bu durum geleceğe inancımı çok sağlam sarstı.

He mutlu yıllar o ayrı. Amacım turrup sıkmak değil tabi ama bu kadar havai fişek patlatacak bir durum da yok ortada. Eğlenmeye yer aramayın. Mesela bilmem kaç yıldır New York'ta saat tam 12'de aşağı salınan top. Neden? Bütün ailenin heyecanla kırmızı don giyinmesi. Neden? Ya Allah korusun Pompei gibi taş oldun o anda. Gelecek nesillere nasıl anlatacaksın ne yaptığını? Aynı anda don giyerken taşlaşmış bir kavmi kimse ciddiye almaz.

Beni gelecekten umutlandıran bu küçük kız bu yıl sadece. Bir kez daha izleyelim hep birlikte:

http://www.vidivodo.com/466667/ablasini-tokatlayan-psikopat-kiz

3 yorum:

  1. ablasini-tokatlayan-psikopat-kiz
    şu yazıyı okuyana kadar başka yorum yapacaktım ama şimdi kıkır kıkır oldu omuzlarım ^_^

    YanıtlaSil
  2. Misal beni mr. spak uzaya ışınladı.. ben direttim çok ama ışınladı yani.. :D İyi bir yıl dilerim.

    YanıtlaSil
  3. cok dogru ve eglenceli yeni yil tespitleri olmus bunlar :)

    YanıtlaSil