11 Mart 2010 Perşembe

Of Montreal'den Makber'e geçiş



Nickelodeon'ın en güzel yanı çocukları henüz akılları gelişmemiş gerzek yaratıklar olarak görmemesi ya. O yüzden mizah anlayışından tasarımına herşey misli misli güzel oluyor her işinin. Bu programlardan en güzeli ise bize oynatmaya tenezzül etmedikleri Yo Gabba Gabba. Adı bile güzel Yo Gabba Gabba'da çocuklara eğlenceli bir şekilde ne yesek, vücudumuzda neler var gibi temel bilgiler şarkılarla veriliyor. Peki şarkıları kim söylüyor? Erykah Badu, Band Of Horses, Blitzen Trapper, Chairlift, Rob Dyrdek, The Faint, The Flaming Lips, The Killers ve Solange Knowles gibi birbirinden cool abile ablalar. Son olarakta hizmetinize videosunu sunduğum üzere Of Montreal bir şarkısıylan seslenmiş miniklere.

Ondan sonra bu çocukların hepsi neden daha zeki oluyor. Neden onlar müzik yapıyor biz dinliyoruz, neden onlar tasarlıyor biz salya akıtıyoruz. Hepsi o kadar akıllı ki doğar doğmaz ingilizce konuşuyor. (80'lerden kalma iğrenç espriler)

Bu haberi Türkiye'den bir müzik haberiyle kapatmak istiyorum.

MHP Türkiye'nin Eurovision şarkısının ingilizce olmasına çok içerlemiş. Durumu Türkiye'ye ve Türk dünyasına bir hakaret olarak algılayan Şandır TRT'yi kınamış. Yazıldığı gibi okunmayan, ne idüğü belirsiz bir dilde konuşmaya bayılıyorsunuz demiş. Üstüne MHP'li Yalçın 'Beyaz Giyme',' İn Dereye Dereye' 'Makber' gibi şarkılarla neden katılmıyoruz. Bu Avrupa'nın yarısı EMO bu şarkılar orada çok tutar, özellikle Makber'le katılırsak Thom Yorke'un memleketi İngiltere'den büyük oy alacağımızı düşünüyorum demiş. Milli takımda hiç yabancı oyuncu oynuyor mu, o zaman ingilizler kursun milli takımı dünya kupasına koşalım demiş. Fatih Terim'in "something happened everything is something happened' anyway now is in the tabela"sından kimse ders almadı bakıyorum, ikrah ettim demiş.

Makber mantıklı. Bülent Ersoy Marilyn Manson gibi çıkıp sölerse hatta altın harflerle yazarız adımızı.

2 yorum:

  1. Ah tu leyyttt, tu tu leeeyt.
    http://i39.tinypic.com/4taxp2.png

    YanıtlaSil
  2. göremedik bu linkte ne var meraktan mafolduk

    YanıtlaSil